• lyckli­gt gift!
  Äldre 8 Jan 16:34
  36634 visningar
  24 svar
  24
  36634

  Tips på lekar, tävlingar, "aktiviteter" etc. på bröllopsfesten?

  Jag ska vara en av värdarna på ett bröllop i sommar. Det finns säkert massa roliga saker man kan utsätta brudpar och gäster för, men mina idéer börjar tryta... Någon som kan ge mig förslag? Tack!!

 • Svar på tråden Tips på lekar, tävlingar, "aktiviteter" etc. på bröllopsfesten?
 • Mayfly
  Äldre 9 Jan 20:35
  #0

  Aahh okej! Och när man öppnar ett så sitter det typ en lapp på paketet inuti där det står "ge till den som..." ?
  :)

  Låter jättekul!

 • Fru Cinder­ella
  Äldre 9 Jan 20:45
  #0

  Exakt..
  De hade det på ett bröllop jag var på. Riktigt roligt. När den med den "största mustachen" skulle ge den till kvinnan med kortast kjol o bad alla kvinnor ställa sig upp.. bidrar till en hel del skratt..

  Innehållet i paketet isig behöver ju inte vara något speciellt. Eller om den personen som ger det, vara den personens bröllopsgåva. Men det är bra om det inte är något ömtåligt med tanke på att paketet skickas runt endel.

 • snow
  Äldre 9 Jan 20:58
  #0

  Jag var på en 30-årsfest med en rolig lek. Två par tävlade om att lista ut olika t ex 6-bokstaviga ord genom att 6 personer framför dem "skrev" bokstäver i luften med baken, en person per bokstav. (-"Nummer 5, skriv en gång till!")
  På ett bröllop skulle ju orden kunna ha anknytning till bröllopsparet eller romantik.

 • Fru Cinder­ella
  Äldre 9 Jan 21:05
  #0

  Hur skriver man en bokstav med baken?

 • Sandgr­en
  Äldre 9 Jan 21:56
  #0

  snow: Tusan vilken rolig lek! Jag har aldrig hört talas om den förrut, men nästa gång vi har fest hemma är den given!!

 • lyckli­gt gift!
  Äldre 10 Jan 12:32
  #0

  Åååh vad bra! Nu har jag fått massor av idéer!! TACK! Några fler?

 • snow
  Äldre 10 Jan 14:38
  #0

  _Cinderella_:

  Ja, det kan man undra...

  Man står med ryggarna mot de som gissar, sen ritar en efter en bokstäver i luften. För att det ska synas ordentligt får man göra ganska stora stjärtrörelser; upp på tå, ner på huk, vicka på höfterna åt sidorna o s v. Bokstaven "B" är bra träning för lårmusklerna

 • Fru Cinder­ella
  Äldre 10 Jan 14:51
  #0

  snow
  låter roligt, men verkar dock som något som mer passar på möhippan/svensexan än på i alla fall vårt bröllop..

 • SofieF­redrik
  Äldre 18 Jan 08:55
  #0

  Fler som har några roliga lekar? Nyfiken i en strut... vi ska vara toastmaster på en kompis bröllop o behöver därför lite tips!

 • SofieF­redrik
  Äldre 27 Jan 20:25
  #0

  puff puff...

 • Fru Cinder­ella
  Äldre 27 Jan 21:02
  #0

  Bordsbingo
  En bingobricka med X antal rutor läggs in i festprogrammet. I bordsbingon är det händelser som ska kryssas för och slutligen ge bingo. Exempel på händelser att skriva in i rutorna:

  Bruden blir synligt rörd av talen.
  En bordsgranne spiller på duken.
  Någon börjar sitt tal med orden "Jag är ingen talare".
  Maten smakar förträffligt.
  Någon talar om vädret.
  Någon vid mitt bord klingade i glaset.
  Jag kunde melodin till första allsången.

  ---------------

  Namnbingo
  Alla gäster utrustas med en "Bingobricka" och en penna. På brickan finns det olika rutor (ritas enklast upp som en fyrkant med 5 rutor på bredden och 5 på höjden) och i varje ruta står det en egenskap/hobby. Några exempel:

  * Kör Ford
  * Gillar golf
  * Bor i storstad
  * Har tre barn
  * Är lärare
  * Älskar skräckfilmer
  * Heter Anna i andranamn

  Egenskapen kan stämma in på en eller flera personer i sällskapet, ju fler som stämmer in på beskrivningen destu lättare blir det för gästerna. Försök se till att alla deltagare passar in på åtminstone 1 ruta (gör man några enkla rutor som "Har barn", "Vän till bruden" eller "Har körkort" så riskerar man inte att få någon gäst som blir "onödig att prata med").
  Deltagarna ska nu gå runt och prata med andra för att försöka att hitta personer som de kan knyta till beskrivningen i någon av rutorna. När man har hittat en person som tex. spelar golf skriver man dennes namn i rutan. När man lyckats skriva in personer i fem rutor i rad har man fått bingo. Ni bestämmer själva om både lodräta, vågräta och diagonala rader ska gälla som Bingo. Man kan även ge pris till den som fått en full bricka.
  Vitsen med leken är ju att gästerna ska umgås, prata och lära känna varandra så därför tjänar man ofta på att göra tävlingen så enkel som möjligt. Det är bättre att många får Bingo än att hälften ger upp för att det är för knepigt och struntar i att mingla.

  Redovisning och prisutdelning kan man göra på flera olika sätt. Ett sätt är att man låter leken pågå tills första personen (eller ett förutbestämt antal personer) ropar "Bingo". Problemet med detta är att samtalen blir lite stressade när folk snabbt försöker få en full rad. Dessutom är det inte bra om leken tar slut efter 10 minuter och brudparet inte väntas förrän efter 45 minuter. De 3 lösningar som fungerar bäst är:

  1. Den korta versionen: Låt bingon pågå under hela vänteperioden. Låt en person samla in alla lappar (glöm inte att skriva namn), gå igenom dem och vid lämpligt tillfälle under kvällen delar man ut pris till alla som fått Bingo.

  2. Låt deltagarna behålla sin lapp under hela kvällen, fram till prisutdelningen. De kanske hittar fler personer som de kan skriva in under middagen! När prisutdelningen kommer frågar ni helt enkelt om det är någon som har fått Bingo, låter dem visa upp sin lapp och ger dem pris.

  3. Den långa versionen: Är roligast, om man känner att man har tid. Gör som antingen nr.1, eller nr. 2, men innan ni delar ut pris gör ni en redovisning. Läs upp varje ruta och låt alla deltagare som stämmer in på denna beskrivning resa sig upp/räcka upp handen. Detta är ganska kul och deltagarna får se hur många möjligheter det fanns till Bingo. Efter redovisningen delar ni ut pris.

  --------

  Biktbåset
  Med hjälp av en riggad filmkamera, en beskrivning hur man sköter den och en stol i ett avskilt hörn kan man skapa sitt eget "biktbås" istället för den vanliga gästboken. Den som vill kan ensam, eller två och två gå till filmkameran under kvällen och skicka en hälsning till brudparet. Kort och gästbok i ett!
  Se till att skriva en tydlig lapp där det står hur man startar och stoppar bandet. Lägg också en lapp med förslag på ämnen att berätta, för den som inte vet vad den ska säga. Se till att någon ansvarar för kameran och ser till att det finns band kvar i kameran och att den fungerar.

 • bruden i stan
  Äldre 6 Feb 21:29
  #0

  fler idéer?????

 • SofieF­redrik
  Äldre 8 Feb 08:50
  #0

  Vilka roliga ideér Cinderella! Tack tack!
  Kanske finns ännu fler roliga lekar...

 • *~9.12­.06~*
  Äldre 8 Feb 10:12
  #0

  En rolig lek som passar på ett mindre bröllop.Sjung en sockerbagare, sätt papperspåsar på huvudet.Sjung små grodorna sätt papperstallrikar på öronen (klipp hål i tallrikarna),sjung vi äro små humlor vi, sätt engångs snapsglas på ögonen. Sjung Litet hus vid skogens slut, sätt sockerbitar som har-tänder.Super kul!

Svar på tråden Tips på lekar, tävlingar, "aktiviteter" etc. på bröllopsfesten?