• Fru Cinder­ella
  Äldre 9 Jan 20:06
  36677 visningar
  24 svar
  24
  36677

  Tips på lekar, tävlingar, "aktiviteter" etc. på bröllopsfesten?

  Ett paket till brudparet är kul. Om man då börjar med att ge den till dem också öppnar de på det paketet står det "ge till den med finast mustach" t.ex så ger de bort det till den personen som öppnar igen o där står det "ge till den med kortast kjol" etc etc.. så håller leken på så länge man vill med nya paket. Tills den sista lappen där det står "ge till det lyckligaste paret i rummet". Vilket så givetvis blir brudparet också innehåller det slutligen en liten gåva.

 • Fru Cinder­ella
  Äldre 9 Jan 20:32
  #0

  Mayfly
  Ja det är ett paket i ett paket. Tänk dig att det första är en stor låda som man slagit in, i den en mindre låda som i sin tur är inslagen osv osv tills den sista lådan där det då är något i.

 • Fru Cinder­ella
  Äldre 9 Jan 20:45
  #0

  Exakt..
  De hade det på ett bröllop jag var på. Riktigt roligt. När den med den "största mustachen" skulle ge den till kvinnan med kortast kjol o bad alla kvinnor ställa sig upp.. bidrar till en hel del skratt..

  Innehållet i paketet isig behöver ju inte vara något speciellt. Eller om den personen som ger det, vara den personens bröllopsgåva. Men det är bra om det inte är något ömtåligt med tanke på att paketet skickas runt endel.

 • Fru Cinder­ella
  Äldre 9 Jan 21:05
  #0

  Hur skriver man en bokstav med baken?

 • Fru Cinder­ella
  Äldre 10 Jan 14:51
  #0

  snow
  låter roligt, men verkar dock som något som mer passar på möhippan/svensexan än på i alla fall vårt bröllop..

 • Fru Cinder­ella
  Äldre 27 Jan 21:02
  #0

  Bordsbingo
  En bingobricka med X antal rutor läggs in i festprogrammet. I bordsbingon är det händelser som ska kryssas för och slutligen ge bingo. Exempel på händelser att skriva in i rutorna:

  Bruden blir synligt rörd av talen.
  En bordsgranne spiller på duken.
  Någon börjar sitt tal med orden "Jag är ingen talare".
  Maten smakar förträffligt.
  Någon talar om vädret.
  Någon vid mitt bord klingade i glaset.
  Jag kunde melodin till första allsången.

  ---------------

  Namnbingo
  Alla gäster utrustas med en "Bingobricka" och en penna. På brickan finns det olika rutor (ritas enklast upp som en fyrkant med 5 rutor på bredden och 5 på höjden) och i varje ruta står det en egenskap/hobby. Några exempel:

  * Kör Ford
  * Gillar golf
  * Bor i storstad
  * Har tre barn
  * Är lärare
  * Älskar skräckfilmer
  * Heter Anna i andranamn

  Egenskapen kan stämma in på en eller flera personer i sällskapet, ju fler som stämmer in på beskrivningen destu lättare blir det för gästerna. Försök se till att alla deltagare passar in på åtminstone 1 ruta (gör man några enkla rutor som "Har barn", "Vän till bruden" eller "Har körkort" så riskerar man inte att få någon gäst som blir "onödig att prata med").
  Deltagarna ska nu gå runt och prata med andra för att försöka att hitta personer som de kan knyta till beskrivningen i någon av rutorna. När man har hittat en person som tex. spelar golf skriver man dennes namn i rutan. När man lyckats skriva in personer i fem rutor i rad har man fått bingo. Ni bestämmer själva om både lodräta, vågräta och diagonala rader ska gälla som Bingo. Man kan även ge pris till den som fått en full bricka.
  Vitsen med leken är ju att gästerna ska umgås, prata och lära känna varandra så därför tjänar man ofta på att göra tävlingen så enkel som möjligt. Det är bättre att många får Bingo än att hälften ger upp för att det är för knepigt och struntar i att mingla.

  Redovisning och prisutdelning kan man göra på flera olika sätt. Ett sätt är att man låter leken pågå tills första personen (eller ett förutbestämt antal personer) ropar "Bingo". Problemet med detta är att samtalen blir lite stressade när folk snabbt försöker få en full rad. Dessutom är det inte bra om leken tar slut efter 10 minuter och brudparet inte väntas förrän efter 45 minuter. De 3 lösningar som fungerar bäst är:

  1. Den korta versionen: Låt bingon pågå under hela vänteperioden. Låt en person samla in alla lappar (glöm inte att skriva namn), gå igenom dem och vid lämpligt tillfälle under kvällen delar man ut pris till alla som fått Bingo.

  2. Låt deltagarna behålla sin lapp under hela kvällen, fram till prisutdelningen. De kanske hittar fler personer som de kan skriva in under middagen! När prisutdelningen kommer frågar ni helt enkelt om det är någon som har fått Bingo, låter dem visa upp sin lapp och ger dem pris.

  3. Den långa versionen: Är roligast, om man känner att man har tid. Gör som antingen nr.1, eller nr. 2, men innan ni delar ut pris gör ni en redovisning. Läs upp varje ruta och låt alla deltagare som stämmer in på denna beskrivning resa sig upp/räcka upp handen. Detta är ganska kul och deltagarna får se hur många möjligheter det fanns till Bingo. Efter redovisningen delar ni ut pris.

  --------

  Biktbåset
  Med hjälp av en riggad filmkamera, en beskrivning hur man sköter den och en stol i ett avskilt hörn kan man skapa sitt eget "biktbås" istället för den vanliga gästboken. Den som vill kan ensam, eller två och två gå till filmkameran under kvällen och skicka en hälsning till brudparet. Kort och gästbok i ett!
  Se till att skriva en tydlig lapp där det står hur man startar och stoppar bandet. Lägg också en lapp med förslag på ämnen att berätta, för den som inte vet vad den ska säga. Se till att någon ansvarar för kameran och ser till att det finns band kvar i kameran och att den fungerar.

Svar på tråden Tips på lekar, tävlingar, "aktiviteter" etc. på bröllopsfesten?