Här kanske du kan få lite hjälp.
www.tasteline.com/default.ns&lintDocumentID=2831
Hur ska man beräkna vikt och mängd?
Om du serverar en trerätters måltid, brukar man räkna med 150 - 170 g kött, fisk eller fågel per person. När man dukar upp buffé är det svårt att veta vad som kommer att bli mest populärt. Försök istället att göra en ungefärlig beräkning på den sammanlagda vikten av alla rätterna.
En måttstock är att beräkna cirka 60 - 90 g kött per person. Du kan också fråga i charken när du köper köttet. Servera köttet i uppskuret i tunna skivor. När det gäller kyckling kan man beräkna tre portioner per bröstfilé eller ca 40-50 g per portion. Ett kycklingbröst brukar väga cirka 125-170 g.
Observera att antalet portioner i de recept som ingår i våra bufféförslag är anpassade utifrån att alla rätter serveras på en buffé för 20 personer, med förbehåll att mängder alltid kan variera beroende på hur hungriga dina gäster är.
? Men oj vad ni äter!
Det kan hända att en buffé som är anpassad och uträknad efter en viss typ av gäster inte räcker när din sons fotbollslag dyker upp på besök. Lugn. Det går att dryga ut buffén med olika rätter som man har hemma. Ingenting är egentligen fel på ett buffébord. Ta dina favoriträtter och improvisera.
Tips som drygar ut när maten inte räcker till:
Bröd, pasta, potatis, grönsaker i stavar, ost, grönsallad, kex, konserver på majs, sparris, bönor från skafferiet.