7 tecken på att du blivit en bridezilla

Du brukade vara en rätt lugn och sansad person. Du tog livet som det kom och hängde inte upp dig på detaljer. Men så fick du en ring på fingret, började planera bröllop och helt plötsligt var allt ditt tålamod som bortblåst. Känner du igen dig? Då kan du ha blivit en bridezilla...

Artikelbild: Shutterstock/ Viacheslav Boiko
Artikelbild: Shutterstock/ Viacheslav Boiko

Du brukade vara en rätt lugn och sansad person. Du tog livet som det kom och hängde inte upp dig på detaljer. Men så fick du en ring på fingret, började planera bröllop och helt plötsligt var allt ditt tålamod som bortblåst. Känner du igen dig? Då kan du ha blivit en bridezilla…

7 tecken på att du blivit en bridezilla

1. Du lägger ohälsosamt mycket tid på detaljer

Stockholmsvitt eller äggskalsvitt – vem bryr sig? Du, tydligen. Innan din kärlek gick ner på knä såg du knappt skillnad på vitt och grått. Men nu är det plötsligt väldigt, väldigt viktigt. En typisk bridezilla kan ägna veckor åt att ta beslut om vilken färg det ska vara på servetterna och de som inte engagerar sig kommer att ångra sig.

2. Du tar allt personligt

Andas, snälla! Kusin Anna är inte en dålig person för att hon tycker valet mellan Stockholmsvitt och äggskalsvitt är oviktigt. Hon ser säkert jättemycket fram emot ditt bröllop, men det är inte konstigt att hon inte orkar engagera sig i små detaljer på samma sätt som du gör. Så innan du stryker henne från gästlistan kan det vara bra att ta ett par djupa andetag.

3. Inget duger

Bröllopsklänningen du köpte för en månad sedan har hunnit bli omodern och blommorna ni valt ut som dekorationer var kanske inte så himla fina trots allt… Så hade i alla fall en bridezilla resonerat.

Läs också: Brudtärna – 10 uppgifter hen förväntas göra på bröllopet

4. Du är ständigt stressad

Att planera ett bröllop är inget man gör på en dag. Ju mer stressad du är desto större är risken att du förvandlas till en bridezilla, så se till att börja i tid.

5. Du hotar de som inte gör som du vill

När brudgummen inte hunnit dammsuga hotar du med att det inte blir något bröllop. Det gäller egentligen alla i din närhet, minsta lilla felsteg innebär att inbjudan ditt bröllopet dras in. Kom ihåg det när din syster eller bästa vän ska gifta sig! Att göra en bridezilla besviken är inget man går ifrån ostraffat.

6. Förnekelse

Att förneka att man är en bridezilla är det största tecknet på att man är en…

7. Du har inte tid att göra något annat än att planera inför bröllopet

”Fika? Nu? Är du galen eller?!”. En bridezilla hinner knappt gå på toaletten, och verkligen inte ta en fika med en kompis… Det förstår väl vem som helst.

Läs mer:

4 saker att tänka på när ni planerar bröllop

Powered by Labrador CMS