• Trolla

    Bröllop oktober 2014

    Halloj allihop! Tänkte se om det finns fler som planerar bröllop i oktober 2014? Vi är ute i god tid här :) Berätta gärna hur frieriet gick till och varför det blev just oktober. Kramar!

  • Svar på tråden Bröllop oktober 2014
  • LovisaSimon

    Hej allesammans! Här kommer ytterligare ett 4/10-14 brudpar! 

    Vi har bokat kyrka och letar efter lokal just nu. Vi gifter oss i Nederluleå kyrka (där jag haft alla mina skolavslutningar, konfirmerats etc), ett underabart vackert världsarv :) Då det inte verkar finnas någon lokal i närheten(gångavstånd) som passar våra behov/önskemål är alternativen antingen Örnviks hotell och konferens (ca 10 min bort) eller så funderar vi på om man ska hyra Rosfors herrgård som är ca 35 min bort med bil. Är det sistnämnda för långt bort? För de flesta är det i och för sig på hemvägen...

  • Trolla

    Välkommen oktoberbrud2014! Kul att du också ska ha 4/10, det ska vi allihop här inne tror jag! Ang klänning måste jag säga; PROVA!! så mycket olika modeller som möjligt, kanksde passar du vansinnigt bra i något man från början ratat. Håller helt med dig om priset, köpte min på nyårsafton på slutrea i en butik, fick den för halva priset (5050 kr inkl underkjol, men då ska den sys in också så lägg på en femhundring på det!).Pysslingen Jag är okcså vansinnigt strukturerad och planerande  Man vill ju ha koll! hur ser ditt körschema ut?? Vi diskurterade det igår och hamnade väl nånstans på 11:00 frissan smink och lunch, 15:00 vigsel, 16:00 fotografering, 18:00 middag, 21:00 dans, 22:30 tårta. Men har ingen aning om det är rimligt?? Vi har vigsel och fest på samma ställe så ingen transportsträcka över huvudtaget!Välkommen LovisaSimon! Va kul nu är vi ett helt gäng! Jag tycker inte alls att 35 min är för långt bort, huvudsaken är ju att ni är i en lokal ni kommer att trivas i och minnas med glädje. Hur gamla är ni och hur gick frieriet till? Varför just oktober? Hur långt har ni kommit i planeringen?  Igår tror jag att vi bestämde oss för färgtema; grönt, vitt och guld. Jag tänker lite höstigt mossfärgad grön, vita rosor och gröna blockljus på borden och lite guldpynt. Men jag är värdelös på det kreativa så jag får nog be om hjälp med det tror jag....   

  • Trolla

    Jisses jag måste också byta webb-läsare eller nåt, ser ju bara för jävla rörigt ut...

  • Oktoberbrud 2014

    Hej! 
    Oj.. har inte ens tänkt på körschemat än.... bara försökt att lägga vigseln tillräckligt sent så att vi får sova ut lite ( om man nu kommer kunna sova alls)  innan frissa, foto med barnen innan vi vigs.. ( Har beställt en halvdags fotografering med foto innan och eftervigseln inkl mingel och fest fram till förrätten:)  

    Sen har vi planerat att sova på hotell natten till bröllopsdagen också eftersom min mamma, dotter och min syster ska få ockupera vårt hus=) ( de åker längre ifrån) Mina svärföräldrar får ta hand om vår minsting redan från kvällen innan dagen D då han brukar hålla full fart och  jag inte planerat att springa efter mina raringar på bröllopsdagen.. fokus på oss för en gångs skull;) Sen ska vi ju klart hämta barnen inför fotograferingen innan vigseln och efter det blir det tillbaka till mor och farföräldrarna=) 

    Jag har tankar på rätt rustik/ musik höstig dekorering i lokalen.. det finns redan vita rislampor och högt i tak, så den biten är klar.. man borde ju kunna hitta lite fina burkar i glas på nån loppis eller så... tror det mesta går i svartvitt för att sedan komplettera med konjak och antracit.. ( jag missade totalt att plock vackra löv denna hösten.. hadde varit perfekt att duka med.. men man kan ju alltid plocka nya och spraya dem...eller?  Sen har vi sånna snirkliga träd som ändå ska beskäras i trädgården.. ( tror de heter trollhassel) som jag tänkte spraymåla mörka och sedan sätta något fint i.. låter det konstigt?? Grönt vitt och guld är ju jättefint! Liksom oss, gillar ni då när det är "lagom höstigt "och samtidigt stilrent?  

    Hur ska ni andra göra med resa?? Har ni hittat nåt? Vi vill ha värme.. men inte heller svindyrt.. vert inte än om vi bara tar en weekend först för att ta den riktiga resan senare..

    Roligt att höra med alla som har samma underbara lyxproblem just nu=))))  

    Kram på er sålänge! 

  • LovisaSimon

    Trolla: Vi är 23 år fyllda när vi gifter oss :) Vi förlovade oss för snart tre år sen, var inget märkvärdigt frieri utan vi bestämde oss helt enkelt att nu gör vi det! Bröllopet passar bäst nu i höst av många anledningar! Jag pluggar då sista terminen på min utbildning (skriver exjobb dvs kan vara "hemma" och planera), varken jag eller mina goda vänner i klassen har hunnit fara iväg i landet, jag drömde för något år sedan att jag gifte mig på hösten, min karl är semi-bonde (egen företagare, jobbar åt andra) och vill kunna vara ledig på våra framtida bröllopsdagar :D

    Vi har som sagt bokat kyrka men inte festlokal än, men vi har bestämt antalet gäster (ca 70) och jag får styra lite färgtema, men valde såklart att få in min karl i pyntet också! Vi kommer ha natur + turkost tema (min favoritfärg!!), vi ska ut i mars och såga ner späda björkar till att göra ljushållare (karl har läst skogligt basår - kan sånt därnt), och jag har börjat kolla på lite turkosa attiraljer att pynta borden med. Jag tänkte först att vi skulle ha höstens färger + turkos, men det blir nog lite plåttrigt... 

    Vad tror ni att göra inbjudningskorten med brända kanter? Vi gjorde pergamentrullar till vår släkt som julklapp, det var väldigt snyggt! Men passar det till vårt tema??

    Skriver mer sen, vi ska å äta sushi nu! (mumma!) 

  • pysslingen

    Välkommen LovisaSimon! Härligt att vi börjar bli så många :)
    När det gäller lokalen en bit ifrån kyrkan så tycker jag inte alls att det verkar för långt om ni har funderat om det funkar bra för era gäster (ta sig på egen hand/kollektivt/ är ni behjälpliga med transport). Vi gjorde så att vi gick igenom vår gästlista för att se hur vi tror att våra gäster kommer att ta sig till vigseln och då fundera på om det blir krångligt för dem att ta sig till lokalen som ligger 20-30min bort. Svaret blev nej :) Vi kommer bistå hjälp med lite samåkning för dem som vi vet kommer att åka kommunalt till vigseln och som då får det lite svårt att ta sig till lokalen.
    Vad härligt att ni tänkt ta in så mycket natur! Härligt :)

    Trolla, Vårt körschema är halvt om halvt klart... Champangeskål 17/17.15 och sen har vi hålltider för resterade delen av kvällen. Frågan för oss är om vi ska ha vigseln kl 14 eller kl 15 beroende på hur vi gör med fotograferingen... Men jag ska nog prata med vår fotograf och fråga vad hon tycker.
    Fina färger ni valt förresten :) !

    Oktoberbrud 2014, Men åh vad skönt att sova på hotell kvällen innan! Det var vår ursprungstanke med men är nu struken för andra utgifter men det kanske ändras på vägen ;P.
    Jag tycker att det låter spuerfint att spraya löv till dukning och liknande! Inte alls konstigt. När det gäller resa är vår plan att åka iväg på dagen efter på eftermiddagen. vi håller som bäst på att kolla runt för att boka. För oss är det också sol och värme som lockar! Sola, bada, snorkla och bara njuta av varandra, vilken dröm det vore! 

  • Oktoberbrud 2014

    Hallå igen :) först skulle jag svara om det fär med save the date kort... vi sparade faktiskt in på själva korten och meddelade datumet digitalt eftersom många av mina gäster (min familj)flyger långt ifrån: Stockholm, England och Sydafrika. De har varken semesterveckor under denna tid och resorna blir ofta dyra om man väntar.. sen ville vi ju att alla ändå skulle få en chans att boka in datumet eftersom vi inte är helt klara med pillandet på inbjudningskorten. Vännerna och familjen tyckte det var roligt och annorlunda och jag har bara fått tummen upp:) Sen.. om klänningen. Jag har planer på att besöka MB i vinslöv få de ska ha ett stort urval.. prova allt som verkar intressant.. och hittar jag klänningen till fel pris ska jag ge internet en rejäl chans.. man kan ju söka på en del om man vet namn och nummer... frågan är bara pålitligheten på leverantören.. har kikat på millybridal.com och de har en hel del fint och prisvärt men har inte hittat så många omdömen än... det är roligt att fler tänker att man kan använda sig av det som finns i naturen.. träd grenar löv mm antar att bara fantasin och orken sätter gränsen:) funderar på stolsöverdrag.. sy själv eller försöka hitta någon av sommar- brudarna som kanske säljer.. knoppa lskarn ska tyfligen funka rätt bra:) hur gör ni? Vi var och tittade på två kyrkor idag och ska till en imorgon Den ena från idag ligger bra till medan den andra är struken.. hoppas på att kunna boka kyrka helt på måndag... konstiga tider präster har för teletid.. vardagar 10-12 vad är det? Haha.. Är det någon som ska på bröllopsmässa?? Vi ska nog till Malmö den 1 och 2a feb.. om vi lyckas få barnpassning.. annars får vi söka idéer någon annanstans:) vet nån vilka blommor som är i säsong när vi gifter oss?? Har tittat på anemoner rosor mm ... vill ha en enkel men fin och lite rockig variant.. Jo. Det blir dyrt om man vill boka beöllopssviten i två dagar.. så vi tänkte nog ta ett bra hotell men ett vanligt dubbel eller superiorrum. . Hur myckwt champange och choklad vill man ha på natten ändå? Lägger hellre den pengen på bättre rum nån weekend eller på bröllopsresan.. som ni kanske märkt med mig är jag gärna en prisjägare om det går men utan att tumma på kvaliteten.. jag tycker det är kul att hitta en bättre deal på samma sak.. och vem gör inte det;)? Band, dj, spotify hur kommer ni göra. .. vi har nog tänkt dj för varierandets och prisets skull... har en kändla av att få mudiker kan låta väldigt varierande i olika låtar under en kväll. . Eller att det blir väldigt kostsamt. Vi fick en offert på 14000 plus mat till medlemmarna. Detta var ca 2 set a 50 min spelning samt två låtar i följd efter brud vals.. tyckte det lät mycket... eller?!? Man kan väl få en dj för ca 5000 och under hela kvällen. . Ca 21-02.30.. vad gör man när bandet tar paus? Och efter de 2 knappa timmarna?? Hur tänker ni kring tårta eller bakelser? Skor? Många tankar i huvudet som snurrar nu:) haha man blir Ju en härlig bubblig känsla som gör en lite knasig.. ellef kanske bara jag dom blivit knäpp:) Ha det gott så länge! Nu blir det vinmys med film här hemma😍

  • Karlin

    Vi ska också gifta oss den 4/10 - 14 :) Ett väldigt snyggt datum. 

    Vi har inte kommit så långt i planningen men det ska bli kul att läsa hur det går för er. 

     

  • Glytten

    Oktoberbrud 2014, angående bandet så kan 14000kr kännas som mycket pengar, det finns billigare, men om du drar bort moms, skatt och körersättning och delar kvarvarande summa på antalet bandmedlemmar så blir det inte så mycket + alla förberedelser med högtalare, instrument mm.. det är mycket slit och fix för lite spelande. Vilket kan kännas trist för er, men om det är ett etablerat band så är 14000kr ett hyfsat pris.. Det är bara frågan om ni har lust att lägga så mycket pengar på musiken! Själv kommer vi att köra på spotify, för då är vi fria att spela den musik som vi och våra gäster gillar!

  • sarad

    Hejhej


    Här kommer ännu en 4/10 2014. Känns som ett väldigt populärtdatum även om vi valde det helt av en slump. Vi kommer gifta oss på öland på borgholms slott och det var detta datum som de hade kvar när vi bokade, (tidigaste då de hade fler datum i november december men våren och tidigare under hösten var fullt) Efter lite disskuterade tyckte vi att de var ett riktigt bra datum och nu tror jag inte vi hade velat ändra även om det blivit någon avbokning.


    Eftersom vi bor i Helsingborg har vi skickat ut save the date så att alla gäster ska ha möjlighet att ta sig till öland och vi har även gäster från usa som vi ville skulle få möjlighet att komma.


    Annars är inte så mycket mer bokat, men kommer snart boka vår catering och fotograf :)

Svar på tråden Bröllop oktober 2014