• Trolla

    Bröllop oktober 2014

    Halloj allihop! Tänkte se om det finns fler som planerar bröllop i oktober 2014? Vi är ute i god tid här :) Berätta gärna hur frieriet gick till och varför det blev just oktober. Kramar!

  • Svar på tråden Bröllop oktober 2014
  • LovisaSimon

    Angående skor Trolla:Jag tycker att det är riktigt snyggt med vita/glittriga eller en snygg färg (som matchar färgtemat) på converse till bröllopsklänningen! Ballerina tycker jag känns somrigt och kan nog bli rätt kallt om ni ska vara utomhus.
    Själv så hade jag som krav att det skulle vara hel tå i och med att det kan vara kallt i oktober. Hittade ett par perfekta på internet och beställde hem dem. Tyvärr var de för stora, så det var ju bara att börja att leta på nytt! Jag hade sett ett par converse med klack (okej inte alls men tygskor med rejäl klack...) på dinsko för jättelänge sen, och nu var de på rea! De känns mer "oktober" än de första, och jag tappar bara en cm på höjden ;) (Simon är nästan 3 dm längre än mig!)

    Jag gick från dessa:
     
    Till de här från dinsko:


    jessijessica: jag menade absolut inte att stressa dig över att beställa! Det är ju fortfarande mååånga månader kvar :) Det är viktigt att det känns rätt! Har du varit och provat klänning i någon butik? Jag kan av erfarenhet säga att "min" klänning inte riktigt gör sig rättvisa på internet, så att prova klänningen irl kan verkligen vara till hjälp då man ska bestämma sig! :D 

    www.tiffanys-online.co.uk/chloe-bridal-dress
    Här är ett smygfoto från då jag provade klänningen i januari:


    Nu ska jag hitta en bolero som min blivandes mormor ska sticka. Har ni något snyggt mönster?

  • Karlin

    Jättefin klänning Lovisa! Ser mycket snyggare ut på dig än på internetbilden. :)
    Bra omval av skorna! Är du van med höga klackar? Det passar bra med mer "påklädda" skor i oktober. 


    Jag älskar juh rött så funderar på om man skulle ha röda skor på sig? Eller ha röda stövlar under fotografering men sen ha fina enkla skor under vigsel och fest...
    Eller vita converse. Har man långklänning kan skorna antigen vara "osynliga" under klänningen eller så kan de vara en rolig detalj att skymta. 
    Trolla, glittra skor är helt underbart rätt tycker jag! :)

    Här har vi äntligen bestämt ställe. Nu är något klart iallafall vilket är väldigt väldigt skönt! Vi ska beställa dricka och mat från stället vilket är väldigt smidigt. 
    Jag har varit sjukskriven i två månader (större axel operation) så har inte haft energi att bestämma saker men nu är jag på gång igen! 
    Datum, plats... och brudpar bestämt. :) 

    Jag har ej börjat med klänning ännu. Min mor, som sponsrar festen å har ganska mycket åsikter, har fått för sig att eftersom vi planerar att gifta oss borgerligt att jag ska ha en mycket enkel klänning och visar mig alla vita klänningar hon kan hitta i reklamen. Men HA så fel hon har. <3 Brudgummens kusin är utbildad sömmerska och gör kostymer på heltid och hon har sagt att hon så gärna vill min klänning så vi ska nog fixa det i sommar. Jag tänker på filmen bridesmaids när jag tänker på bröllopsklänningsprovning. (sikken ångest) Även om jag köper en klänning känns det bra att någon kan hjälpa att få klänningen perfekt. :) 

    Så mycket att fixa. 
    Tur att vi har 149 dagar kvar. 

    Skriv och berätta hur det går för er! :D
  • jessijessica

    LovisaSimon: Nej, jag har inte testat någon klänning i butik och känner mig faktiskt inte alls sugen på det (även att min mamma tjatar att jag måste "klämma och känna" innan jag köper). Dessutom har jag bara satt 2000 kronor i budget på klänning. Visst kan man gå till en butik och prova men det känns konstigt om man ändå inte har råd... Nu är jag i alla fall nere i 4 klänningar (Kina) som jag står och väger mellan :)

    Karlin: Vad kul med en specialsydd klänning!

    Kul att höra allas funderingar kring skor! Jag kommer ha så låga skor som möjligt eftersom jag blir längre än min blivande med minsta klack (vi är båda 1.74). Kanske man kan ha ett par skor vid fotograferingen utomhus och ballerina inomhus på vigseln och mottagningen... 

  • LovisaSimon

    Karlin: Tack! Ska bli spännande att få prova den igen snart! Och joo jag är väl rätt van med klackar, har kanske inte så ofta klackar hela dagar, dock halva nätter ;)
    Jag tycker det låter skiiitsnyggt med ett par röda skor, som glimtar till under kjolen då och då :) Ska du ha något annat rött på dig, eller återkommer det röda i ert färgtema?
    Och vad skööönt att ni har bestämt var ni ska ha ert bröllop! Blir det både vigsel och fest där eller bara festen?
    Lycka till med klänningsjakten!!

    jessijessica:Du ska ju givetvis göra som du själv känner för med klänning! Om du till skillnad från mig vet vad skillnaden mellan taft, organza, chiffong, tyll och allt annat är så vet du ju vad du får även om du inte "klämt och känt" på klänningen :) Och med ett tak på 2000:- får man fantastiska klänningar! 

    Själv flyttar jag snart ihop "på riktigt" med min karl efter 3,5 års studier på annan ort! Fick besked om hus och sommarjobb inom loppet av några timmar, och huset och jobbet ligger 400 meter från varandra! Underbar sommar :D 

  • Trolla

    LovisaSimon: jättesnygga skor!! Kommer passa jättebra till din klänning tror jag. Jag lyckas inte ladda upp en bild på min klänning här i tråden men om ni vill får ni jättegärna gå in i mitt galleri och kika. Tror den ska ligga där :) Karlin: vad blev det för ställe ni ska vara på? Jessijessica: jag är helt för Kina-klänning! Var inne på det tills en affär här i närheten hade 60% rea på sina klänningar från förra året! då blev det en där ifrån. Men den behöver ändras och fixas för nästan lika mycket till, så Kina-klänning hade nog ändå blivit billigare i slutändan ändå ;)

  • jessijessica

    Jag fick faktiskt hem min klänning från Kina i måndags, la upp den i en annan tråd men jag kan lägga upp här med:



    Som ni ser är stenarna/paljetterna inte speciellt snygga och det ser väldigt billigt och plastigt ut. Dessutom var klänningen för stor trots att jag beställde efter mina mått. Så nu står jag och funderar om jag ska försöka få bort krimskramset från klänning, kanske ha ett svart band i midjan och sen ta den till en sömmerska och sy in den... Eller ska jag helt enkelt börja leta efter en ny? Det finns en bridal outlet här i Sthlm som förhoppningsvis har en klänning till ett vettigt pris. Annars tycker jag väldigt mycket om modellen på den här klänningen... svårt! Någon som har erfarenhet av hur mycket en sömmerska tar för att sy in en klänning?

  • jessijessica

    Idag har jag köpt/beställt en brudklänning från en riktig bröllopsbutik. Blev lite dyrare än jag tänkt från början såklart (5300:- istället för 2000 men gud så fin den är! Och min mamma betalar hälften. Så det blir till att försöka sälja kinaklänningen.

  • Trolla

    Har du nån bild nya klänningen då? Tråkigt att Kina-klänningen inte passade. Vad tycker du om min? Gick den att se i galleriet?

  • pysslingen

    Åh hej igen tjejer! Det har verkligen gått framåt för er i er planering ser jag! Kul! Och vilka fina klänningar/skor ni visat. Tråkigt med din klänning jessijessica men kul att du hittat en ny!

    Jag har precis komit hem ifrån en jobbperiod i Italien, därav min frånvaro på forumet, men vi har kommit framåt i planeringen. Klänningar skulle jag och min bästa kompis gå iväg och prova ut en modell men hittade min drömklänning! Helt sjukt! Däremot har jag börjat tveka på den bakifrån. ÄLSKAR klänningen och hur den ser ut men var bestämd innan att jag inte ville ha något släp. Däremot var den här klänningen med ett litet släp vilket jag tyckte var mycket finare än vad jag trott och gillar det, problemet är att jag funderar på om det är för opraktiskt... Vad tror ni? Jag är verkligen så delad mellan att älska hela klänningen och att det är opraktiskt med släp... Usch alltså!  Tror att det blir svårt att "sy bort" släpet också...

    Jaja nog om det. Min sambo har kommit fram till vad han vill ha på sig så nu måste vi bara ut och hitta klädeln till ett vettigt pris (tack för att det snart är semester!).

    Inbjudningskorten är vi klara med designmässigt men pga att jag varit i Italien och åker iväg på söndag igen i en vecka kommer de inte komma ut förrän till midsommar... Liiite senare än vad vi ursprungligen tänkt men känner ingen stress för det, det är gott om tid ändå. 124 dagar kvar nu! Å det ska bli så spännande att se/höra allas reaktioner.

    Vårt största problem nu är att vi inte har någon toastmaster än... Ingen känns helt rätt i vår umgängeskrest, svårt det där alltså! Hur har ni gjort med det? Kommer ni ha någon toastmaster eller värdpar?

Svar på tråden Bröllop oktober 2014