Inlägg från: LovisaSimon |Visa alla inlägg
  • LovisaSimon

    Bröllop oktober 2014

    Hej allesammans! Här kommer ytterligare ett 4/10-14 brudpar! 

    Vi har bokat kyrka och letar efter lokal just nu. Vi gifter oss i Nederluleå kyrka (där jag haft alla mina skolavslutningar, konfirmerats etc), ett underabart vackert världsarv :) Då det inte verkar finnas någon lokal i närheten(gångavstånd) som passar våra behov/önskemål är alternativen antingen Örnviks hotell och konferens (ca 10 min bort) eller så funderar vi på om man ska hyra Rosfors herrgård som är ca 35 min bort med bil. Är det sistnämnda för långt bort? För de flesta är det i och för sig på hemvägen...

  • LovisaSimon

    Trolla: Vi är 23 år fyllda när vi gifter oss :) Vi förlovade oss för snart tre år sen, var inget märkvärdigt frieri utan vi bestämde oss helt enkelt att nu gör vi det! Bröllopet passar bäst nu i höst av många anledningar! Jag pluggar då sista terminen på min utbildning (skriver exjobb dvs kan vara "hemma" och planera), varken jag eller mina goda vänner i klassen har hunnit fara iväg i landet, jag drömde för något år sedan att jag gifte mig på hösten, min karl är semi-bonde (egen företagare, jobbar åt andra) och vill kunna vara ledig på våra framtida bröllopsdagar :D

    Vi har som sagt bokat kyrka men inte festlokal än, men vi har bestämt antalet gäster (ca 70) och jag får styra lite färgtema, men valde såklart att få in min karl i pyntet också! Vi kommer ha natur + turkost tema (min favoritfärg!!), vi ska ut i mars och såga ner späda björkar till att göra ljushållare (karl har läst skogligt basår - kan sånt därnt), och jag har börjat kolla på lite turkosa attiraljer att pynta borden med. Jag tänkte först att vi skulle ha höstens färger + turkos, men det blir nog lite plåttrigt... 

    Vad tror ni att göra inbjudningskorten med brända kanter? Vi gjorde pergamentrullar till vår släkt som julklapp, det var väldigt snyggt! Men passar det till vårt tema??

    Skriver mer sen, vi ska å äta sushi nu! (mumma!) 

  • LovisaSimon

    Välkomna, och bra val av datum Karlin och sarad!

    Här håller vi på att boka en jättevacker lokal ca 40 min från vigselplatsen. Vi känner verksamhetschefen så vi blir nog ordentligt ompysslade och tillgodosedda där. Det är kanske till och med lite kul att vi gifter oss i Luleå (min hemstad) och har festen i Piteå (min blivande mans hemstad) ;).

    Vi gifter oss kl 15, visst kommer vi hinna vigas, kastas ris på och fraktas till festen, mingla och så innan kl 18? Eller är det tajt om tid? Vi tänker att vi gör bort fotograferingen innan vigseln.

    Min inspo-mapp fylls för var dag, framför allt dukningen känns "färdigplanerad" redan ;) Det jag har mest bekymmer med är hur jag ska göra med brudbuketten - vi ska ju ha turkost tema, och jag hade velat införliva lite turkos i buketten (som i övrigt är vit/grön), men det finns tydligen inga turkosa blommor! Hur ska jag göra?

    Jag har bokat tid för provning av brudklänning på fredag. Har just nu ingen som helst aning om hur jag vill att den ska se ut, förutom att jag mest troligt vill ha en a-linjeformad klänning. Har funderat på axelbanslös, är det någon som har erfarenhet att de "halkar ner" eller i övrigt är obekväma/opraktiska?

  • LovisaSimon

    Oj, tips och tips... Jag känner väl att less is more... Ha inte för många konkurrerande färger, inte för mycket på en och samma gång. Keep it simple, och snyggt! ;)
    Här är lokalen:



    I lokalen ingår vita fina pappersdukar, vita kronljus och vita servetter (men jag vill ha turkosa). Jag har inte tänkt ut helheten ännu, men jag ger ett första utkast på hur jag tänker mig att det kan se ut! Temat är som sagt natur och inslag av turkos.
    Jag hade tänkt ha långbord men det går inte i den här lokalen, endast honnörsbordet blir långbord, och får väl någon specialdukning.

    På runda bord känns det inte som om man kan ha så mycket krimskrams, det ska ju rymmas tallrikar och programblad för 6 pers. Men kan kanske kastar en löpare över varje bord, beige/ljusgrön. I mitten av borden står "blockljus" i olika höjd (björkstubbar med värmeljus i). Ev  bör man väl ha något i blomväg också, kanske en vit ros i en liten (turkos) glasvas - men det känns som att de konkurrerar med björkljusen... Murgröna som slingrar sig mellan blockljusen eller liknande vill jag nog ha. Har även tänkt ha turkossprayade kottar (alkottar?) istället för paljetter eller kristaller... På honnörsbordet kan man ha höga ljus i björkstubbar, turkos vas med min bukett i och säkert nåt mer!


  • LovisaSimon

    Detta är mina favoriter efter dagens klänningsprovning. Vad tycker ni?
    Ursäkta kass kvalla... Klänning ett har släp, klänning två har inte det.



  • LovisaSimon

    Pysslingen: Jag har haft kontakt med ett blomföretag där jag frågade om man kan färga, men de kunde inte lova att det inte färgar av sig på klänningen... Men jag tänker att om man har en rund bukett borde det ju vara okej om man sprayar/infärgar en eller tre blommor i mitten av buketten... Men jag har även förlikat mig med tanken att inte ha så utstickande turkost i buketten. Kan räcka med några pärlor på blommorna, eller att bandet kring stjälkarna är turkost.

    Jag blev också kär i kläninng nr 2!! Är glatt förvånad att jag klarar budgeten med den också :P Köpte den dock inte eftersom det bara tar ca 5 veckor att beställa, och det var ju så kul att prova att jag vill göra det fler gånger! Sen kanske det inte finns någon klänning som står upp mot the first love, men då har jag åtminstone försökt vidga synen! Vi pratade om släpet när jag provade klänning nr ett och hur bökigt det skulle bli, så fort man vänder sig ska nån gå och rätta till släpet... Näh!

    OM det skulle bli klänning nr två, så är jag inne på att byta ut några pärlor/paljetter i livet till turkost, vad tror ni om det? 

    Jag vill också gå på bröllopsmässa! Vet dock inte om det hålls så här långt norrut... Ni får dela med er av era erfarenheter efter nästa helg! :D  

  • LovisaSimon

    Hej igen!

    Äntligen har vi bestämt budget! Det underlättar planerandet en hel del och vi vet nu vilka poster som vi inte bör överskrida ;) Vi har ju tur att vi bestämt temat "natur" och svärfar äger massa skog som vi kan plocka från.

    I veckan har jag och min blivande man gjort inbjudningskortens design, köpt material och knåpat ihop en bröllopshemsida som vi hänvisar till i inbjudningarna. Nästa gång jag åker upp (pluggar för tillfället på annan ort) ska vi ha pysselstuga och massproducera korten som vi tänkte skicka kring månadsskiftet mars-april. Vi ska även ut i skogen då och hitta några (läs: många) fina björkar och börja såga och borra!

    Hur går det för er andra?

  • LovisaSimon
    Trolla skrev 2014-03-10 20:17:34 följande:
    Hej allihop! Nu har vi gjort klart inbjudningskorten här och de skickas imorgon. För min del hade vi gärna väntat, men sambon är så ivrig. Det är ganska många som inte vet nåt än, ska bli kul när de får sina kort. Färgtema är för övrigt spikat; lila, vitt och silver! :)
    Åh vad spännande att ha skickat iväg inbjudningarna! När har ni satt osa?
    Vi kommer bli lite sena med våra inbjudningskort (jag råkade boka en resa till Spanien nu mitt i mars så jag kommer inte upp till karln min förrän i april). Men när jag väl kommer har vi en hel månad tillsammans, jag gör min praktik där :) Så vi siktar på att göra och skicka inbjudningskorten då, och har satt osa 31/7 (datumet vi blev tillsammans!).

    Vad fint färgtema!! Det är en jättefin kombination med lila och silver! 
  • LovisaSimon

    Hej jessijessica, vad kul att ni också ska gifta er den 4/10 :D Ni verkar ha koll på läget, det blir säkert jättemysigt på er dag!

    Trolla: den 1/8 och 31/7 verkar ju kännas rätt bra i tid, och som du säger är det ju skönt att ha tid på sig att göra det sista fixet som kanske kräver att man vet antalet gäster :)

    Får vår del så tar det mycket längre tid att färdigställa inbjudningskorten är vi trodde, kan bero på att det är så himla fint väder att man inte vill sitta inne och pyssla! Men vi har hämtat våra björkar och sågat ner dem till lagom stora klossar för att installera värmeljus/kronljus. Nu ska vi bara vänta på att helgdagarna tar slut så vi kan köpa borrar i rätt storlek ;) Så här ser de ut just nu! (har även klyft några stubbar som inte syns på bilden)

  • LovisaSimon

    jessijessica - Vad kul om du har hittat din klänning! Om du känner att "det här är MIN klänning!" och vet att du inte kan hitta någon bättre kan du ju beställa den nu! Och sen om du ska beställa från internet så tänker jag att man kan göra det rätt snart. Jag tänker på frakt, det kan komma fel nånstans och fördröjas, och sen om det är något du vill ändra på, sy in/upp eller något annat som kan vara fel... Det skadar ju inte att safe:a och hänga den i garderoben. Skulle du gå ned eller upp i vikt kan ni vänta med att gå till skräddaren tills närmare bröllopet :)

    Jag beställde min i början av april genom en butik här i Umeå. Den kommer till Umeå i mitten av maj (från tiffanys i England), och sen tar det några dagar att sy om det är något som behöver fixas efter utprovningen. Jag hann prova den i januari innan storleken försvann, så jag vet att den passar, men längden kan behöva kapas... All denna "hast" är på grund av att jag flyttar från Umeå i slutet av maj. Men jag kände redan i Januari att den var perfekt. Sen har jag åkt land och rike runt för att försöka hitta någon bättre. När jag ratat utbudet i Spanien kände jag mig redo att köpa min "Chloe" :D

  • LovisaSimon

    Angående skor Trolla:Jag tycker att det är riktigt snyggt med vita/glittriga eller en snygg färg (som matchar färgtemat) på converse till bröllopsklänningen! Ballerina tycker jag känns somrigt och kan nog bli rätt kallt om ni ska vara utomhus.
    Själv så hade jag som krav att det skulle vara hel tå i och med att det kan vara kallt i oktober. Hittade ett par perfekta på internet och beställde hem dem. Tyvärr var de för stora, så det var ju bara att börja att leta på nytt! Jag hade sett ett par converse med klack (okej inte alls men tygskor med rejäl klack...) på dinsko för jättelänge sen, och nu var de på rea! De känns mer "oktober" än de första, och jag tappar bara en cm på höjden ;) (Simon är nästan 3 dm längre än mig!)

    Jag gick från dessa:
     
    Till de här från dinsko:


    jessijessica: jag menade absolut inte att stressa dig över att beställa! Det är ju fortfarande mååånga månader kvar :) Det är viktigt att det känns rätt! Har du varit och provat klänning i någon butik? Jag kan av erfarenhet säga att "min" klänning inte riktigt gör sig rättvisa på internet, så att prova klänningen irl kan verkligen vara till hjälp då man ska bestämma sig! :D 

    www.tiffanys-online.co.uk/chloe-bridal-dress
    Här är ett smygfoto från då jag provade klänningen i januari:


    Nu ska jag hitta en bolero som min blivandes mormor ska sticka. Har ni något snyggt mönster?

  • LovisaSimon

    Karlin: Tack! Ska bli spännande att få prova den igen snart! Och joo jag är väl rätt van med klackar, har kanske inte så ofta klackar hela dagar, dock halva nätter ;)
    Jag tycker det låter skiiitsnyggt med ett par röda skor, som glimtar till under kjolen då och då :) Ska du ha något annat rött på dig, eller återkommer det röda i ert färgtema?
    Och vad skööönt att ni har bestämt var ni ska ha ert bröllop! Blir det både vigsel och fest där eller bara festen?
    Lycka till med klänningsjakten!!

    jessijessica:Du ska ju givetvis göra som du själv känner för med klänning! Om du till skillnad från mig vet vad skillnaden mellan taft, organza, chiffong, tyll och allt annat är så vet du ju vad du får även om du inte "klämt och känt" på klänningen :) Och med ett tak på 2000:- får man fantastiska klänningar! 

    Själv flyttar jag snart ihop "på riktigt" med min karl efter 3,5 års studier på annan ort! Fick besked om hus och sommarjobb inom loppet av några timmar, och huset och jobbet ligger 400 meter från varandra! Underbar sommar :D 

  • LovisaSimon

    Vi kommer att ta ett nytt namn, jag vill inte ta hans vanliga efternamn, och han kan inte ta mitt eftersom han och min bror har samma förnamn. Så vi tar ett gammalt släktnamn dom hans systrar oxå har bytt/ska byta till :)

    Här har vi tagit sommarlov. Skickade in hindersprövning och efternamnsbyte för några veckor sedan. Drömde en natt att det bara var två veckor kvar och vi låg till som vi gör idag, men jag hade inte panik. Dock känner jag att jag borde stryka upp min klänning snart så att jag vet var solbrännan ska vara ;)

    Ha det gott i värmen!

  • LovisaSimon

    Fyra dagar kvar.

    Trodde aldrig att jag skulle känna mig såhär lugn.

    Vi har frånsagt oss allt ansvar över festen till våra familjer och toastmasters, vilket känns jätteskönt :) Efter vigseln ska vi bara njuta.

    Har ni varit iväg på möhippa än?

    Min var lagom pinsam med utklädnad och uppdrag på stan, sen belönades jag med spa och lyxmiddag på restaurang! :) På kvällen blev jag totallurad och det slutade med en mysig kväll med hela gänget hemma hos oss :)

Svar på tråden Bröllop oktober 2014