Inlägg från: Jeanette08 |Visa alla inlägg
  • Jeanette08

    Vi med små bröllop

    Vi ska gifta oss 17 Augusti, känns som om det är jätte lång tid kvar men så började jag räkna och insåg att dte är ju faktiskt drygt 5 månader kvar. Och 5 månader låter ju inte alls så långt!


     


    Nu har vi bestämt oss för hur vi ska ha det iallafall :)


    Vi ska bjuda in närmsta släkten som vi hade tänkt, dessutom så kommer jag fråga mina 2 närmsta/äldsta vänner om de vill vara tärnor. Min sambo ska även han fråga 1 eller 2 av sina närmsta vänner. Kan och vill dom blir det där då ev. en respektive och ett barn som blir medbjudna.


    Kommer troligtvis träffa en av mina vänner imorgon, dock på ett stort lekland med våra barn. Men om vi får en lugn stund för en fika så ska jag passa på att fråga. Annars så har vi en lunch inbokad nästa fredag utan barn.


     


    Ska även boka in en fika med svärmor någon dag närmsta veckan/vekorna då både jag och min sambo är ledig. Ska fråga henne om vi får vara i hennes trädgård efter vigseln för lite mingel/brudskål någon timme efter vigseln. Sen åker vi till Arlanda och checkar in på hotell för att sedan åka på bröllopsresa morgonen efter.


     


    Nu är det på gång! :)


     


     

  • Jeanette08

    Tycker inte heller att dte gör något att skorna syns. Och klänningen är jätte fin!

  • Jeanette08

    Vi har börjat fundera över inbjudan, tor att vi vet hur vi vill att deska se ut nu iallafall.


    Men sen kommer ju frågan vad det ska stå, vilken info man ska ha med...


    Självklart, datum, tid och plats :) Vi ska bjuda på champagne och lite snittar, kommer nog bli från ca.kl. 16-16.15


    Behöver man skriva att det blir snittar, eller förstår de iallafall. Vill varken ha för mycket eller för lite text på kortet, men middag nämner vi ju inte så vi hoppas de förstår att dte inte blir middag.


    Skriver man att vi bjuder på champagne, eller ksa man skriva ex. att efter vigsel så blir dte brudskål och adressen?


     


    Sen tänkte vi försöka ha med någon liten kort info om att det endast är närmsta släkten som är bjuden och vill därför hålla detta hemligt fram till vigseln. Gärna tips på bra formulering där, eller blir det konstigt att skriva så?


    Vi funderar på att lägga upp bild på facebook typ på Arlanda och skriva, nu åker vi på Bröllopsresa eller liknande. Och skicka sms eller mms till de närmsta som inte var bjudna. Så lär väl ryktet spridas :) Vill inte göra detta förrän precis när vi åker på morgonen efter.


     


    Sen till present, har man med det på bilaga i kortet? Kanske på samma som infon om att vi vill hålla detta hemligt?


    Då det är just närmsta slå antar jag att det är just dom som kommer vara angelägna om att fråga om önskelista.


     


    Mycket att fundera över blev det....

  • Jeanette08
    majjja skrev 2013-03-12 20:02:04 följande:
    kroatien: jättefin klänning, tycker absolut inte att det gör något att skorna syns.

    jeanette: kanske kan det vara bra att skriva tex att ni ska ha ett champagnemingel eller liknande så de förstår att det inte är en middag?
    arlanda på facebook låter ju bra! då fattar ju alla :)

     


     


    Champagnemingel, blir bra :)


     


    De bröllop jag/vi varit på har alla varit sånna riktigt stora med massor av extra info. ang. övernattning, vägbeskrivning, toastmaster m.m. Så det känns så svårt att försöka stämma av lite vad de skrivit


     


    Tror ni det blir för mycket text och fult om man har etra infon på vänster insida av kortet eller bör vi ha en lös inlaga? De jag kikat på så blir extra inlagan lika dyr som kortet.... eller så verkar de inte alls gå att betsälla extra.


    Annars så skriver vi det på ett helt separat papper som vi köper på Pandur, och då kanske i rosa så jag får lite färg på det hela ;) Eller tror ni det blir toligt? Blir då antingen för hand eller så kommer det bli dataskrivet men i annan stil.


    Alltså vi ska ha ett kort som det här, men kikat på 2 olika leverantörer.


    http://www.kortdesign.se/default.aspx?page=0&action=Enlarge&command=4300

  • Jeanette08
    Roosen2013 skrev 2013-03-13 22:51:56 följande:
    Vi kommer skriva, på våra inbjudninskort, att efter vigseln kommer det "bjudas till tårta och kaffe". Men champagnemingel också låter trevligt! Glad

    Visst låter det trevligt ;)


     


     


    Min klänning har kommit till mitt utlämningsställe nu :)


    Efter att ha provat en helt underbar klänning på Lilly så insåg jag att jag behövde tänka om, så nu blir det en mycket större klänning än vad jag tänkt mig. Hade annars tänkt en ganska enkel och rak klänning, men nu är det tyll och sånt. Så fort man kan ändra sig.


    Provade några klänningar där i ungefär samma modell upptill och alla satt perfekt i strl.34, dock så kostade de ju något mer än vad jag hade tänkt mig....


    Hittade sen en jätte fin klänning på Lillys hemsida som gick på 2000:- inkl. frakt :) Så nu hoppas jag att den sitter bra och känns fin på! Men precis som de andra så lär den nog behöa läggas upp en decimeter.

  • Jeanette08

    Nu har vi beställt våra inbjudningskort! Så ett stort steg på vägen :)

    Klänningsjakten fortsätter.... Så svårt! Men nu tror jag iallafall att jag vet vad jag vill ha, så gäller att hitta en sån klänning till vettigt pris bara... :) 

  • Jeanette08
    Ebbaa skrev 2013-03-21 23:28:51 följande:
    Beställde du inte den från Lilly? Eller satt den inge bra? :)
    Du kan inte tänka dig en kinaklänning som så många andra tycks beställa? Då kan man ju få jättemycket puff och extra för ett med rimligt pris.
    Jag hade nog nämt precis som Majjja skrev, typ "champangemingel och tilltugg" eller liknande i inbjudan så att det blir tydligt att det inte är middag. Tråkigt annars om folk inte har fattat, kommer och blir sura över att man "inte förvanat". Angående inbjudningskortet tycker jag absolut att du kan ha en inlaga om det inte får plats att skriva i kortet. Annars tror jag inte det är ett problem med att ha "extra info" på väster sida, om det får plats vill säga.

    Jag måste ställa en fråga också.. Hur gör era män angående ringar?
    Här hemma diskuterar vi hejvilt just nu - Förlovningsringen eller vigselringen? Eller båda två? Ha dom isär eller sätta ihop dom? Om man bara har en - skall den då likna min vigsel eller min förlovningsring? Måste den matcha min alls eller är det skit samma? Vilket guld tröttnar man minst på med tiden? osv. osv. osv.

    Jag vet precis vad jag vill ha, men angående hans ring är vi inte riktigt eniga.

    Det stämmer att jag beställde en från Lilly, perfekt upptill men inte precis som jag vill nedtill. Det va lite "för mycket" eller vad mana ska säga... Skulle gå på 1500:- att sy upp och kapa släpet lite, men vet inte om jag tycker det är värt det när jag inte känner att klänningen är perfekt.


    Så blir nog till att skicka tillbaka den.


    Kikat på sidor med kinaklänningar, men tycker att antingen är de jätte enkla eller så är det massa tyll eller annat som jag inte vill ha. Trodde inte alls jag var så här kräsen! Vill ha en enkel klänning men ej helt rak/smal. Diskret spetts gillar jag också.


    Vi skrev att vi bjuder in till Champagnemingel i trädgården (hos min svärmor) och vi känner inte att det tolkas som middag. Sen så är det ju i princip bara släkten (med undantag för 2-3 vänner) så de kommer ju höra av sig oavsett vad vi skriver och fråga då vi inte berättat någonting alls om bröllopet innan inbjudningarna kommer.


     


    Ang. ring så kommer min sambo ha enbart förlovningsringen, den är hälften rött/vittguld.


    Min är till större del vittguld, men lite röttguld på ena sidan. Jag kommer ha en något matchande vigselring och den blir i röttguld efter mycket fundering. Känns bra med 2 färger för då kan man alltid matcha med andra smycken. Tröttnar ma npå en ring så är det ju också lättare att byta ut eller ändra på något sätt.

  • Jeanette08

    Majjja: Jätte fint du dukar, kommer bli jätte bra!


     


     


    Våra inbjudningar har kommit nu, de blev precis så som vi ville ha dom :)


    Nu är bara frågan hur vi ska göra med inlaga....


    SKriva endast att vi vill hålla det heligt fram till vigseln då endast närmaste släkten är bjudna, men hur vi formulerar detta vet jag ej.


    Eller ska vi ha med någonting om "önskelista"


    Hittade något bra om att det vi önskar mest är att få dela denna dag med er, men om ni ändå vill gen någonting så skulle vi uppskatta presentkort på Ticket och så har vi sett ut ett par tallrikar i en serie som vi vill börja samla på.


    Men frågan är om vi ska ha med detta, som sagt närmsta släkten som kommer och min tanke är väl att dte är just dom som verkligen vill veta vad vi önskar oss. Eller blir det dumt att ha med detta då det är litet.


    Hade det varit ett större bröllop så hade vi nog haft en bröllopshemsida och då hänvisat till den med önskelista m.m. Men det känns inte alls aktuellt nu.


     


     


     


     

  • Jeanette08

    Men vi kanske ska tänka om något på det där med hemsidan iallafall, är nog bara min mormor som inte har dator,´men då får hon kika på sidan hemma hos min mamma.


    Vi har bara lagt den tanken åt sidan då vi kände att dte är någonting för stora bröllop, men nu efter era kommentarer så kom jag på att dte kanske kan vara kul att sedan öppna upp för alla som inte var närvarande att få ta del av. Då kan man lägga upp bilder där, och kanske sedan komma med info när det sedan är dags för stor fest för alla vänner och släkten.


    Ni ser, bra att kolla med er då får man ju massor av ideér :)


     


    Ska prata med min sambo om detta imorgon!

  • Jeanette08

    Nu är hemsidan fixad, lägger in lösenord så bara våra gäster kan se den fram till bröllopet.


    Fick in lite kort info om dagen, med mingel m.m. Gästlista, så de vet vilka som är bjudna då vi vill hålla det hemligt och önskelista. Sen skrev vi att vi kommer uppdatera lite eftersom, så vi har redan bestämt oss för att lägga in lite om bröllopsresan och ett album med några bilder från vår resa i höstas när vi förlovade oss.


     


    Kommer öppna upp sidan sen efter bröllopet och då uppdatera med bilder från bröllopet och bröllopsresa. Sen får det bli en flik om kommande fest.


     


     


    Inbjudningarna går ut i böran av nästa vecka :)

Svar på tråden Vi med små bröllop