• Jeanet­te08
    Äldre 24 Feb 14:04
    69935 visningar
    336 svar
    336
    69935

    Vi med små bröllop

    Här hoppar jag gärna in, kände precis som det står i trådstarten att de flesta trådar handlar om stora bröllop.


    Själva har vi tänkt oss ett litet men än så länge har vi inte bestämt exakt hur många vi ska bjuda. Våra 2 barn vill vi såklart ha med men sen finns många frågetecken. Närmsta släkten har vi pratat om, men ska det även vara med syskon med respektive och barn, mor och farföräldrar, skulle gärna vilja ha med mina 2 bästa vänner.


    Slog vi ihop alla i närmsta (vad vi anser är det) släkten så tror jag vi blir ca.20 personer inkl. mig min blivande man och våra barn. Med våra närmsta vänner ca.25 personer. Men vi har även funderat på att bara vara vi två och barnen. Ja många frågetecken....


    Men då vi vill ha det lite hemligt så kommer vi gå ut med datumet ganska så sent så det kan ju hända att alla inte kan komma också.


    Vi vill sedan sattsa på en stor fest för hela släkten och alla våra vänner, som det känns just nu så skulle vi vilja tajma in den festen 1 år efter bröllopet.


    Kyrkan är bokad, men skulle vi komma på något annat alternativ ex. utomhus så går ju kyrkan att avboka.


     


    Hoppas på att kunna få lite tips och ideér här :)


    Just nu så är det klänningen jag har lagt all energi på, finns ju så otroligt mycket att välja på! Vigselring ska även börja tittas lite mer på.

  • Jeanet­te08
    Äldre 25 Feb 01:51
    majjja skrev 2013-02-24 16:02:28 följande:
    Jeanette08: välkommen till tråden. Förstår att det är svårt att välja hur stort det ska vara. Eftersom vi var så säkra på hur vi vill ha det blev ju inte det något större huvudbry för oss. Detaljer som kläder, färger och blommor var desto svårare att kunna bestämma sig om :) börjar bli klara som tur är.

    ni kan ju ha bara 20 pers eftersom ni ändå har en större fest året efter, eller väljer ni bort de närmsta vännerna dom ni helst ville ha med då?

     


    Problemet är väl samvetet, bjuder man den ena så förväntas att man bjuder den andra, om ni förstår vad jag menar. Speciellt då det gäller släkten. Med skilda föräldrar och morföräldrar på min sida så blir det ju också lite fler, sen så känner jag att jag står väldigt nära far och morföräldrar så de vill jag inte utesluta om vi väljer att bjuda släkten. Våra närmsta vänner (fem stycken inkl. en repektive) vill vi gärna inte utesluta.


    Vi har egentligen 3 förslag, Kyrka som är bokad, borgeligt ute i roslagen (men känns lite knepigt att få ihop) eller Arlanda. Just nu Kyrkan som vi fokuserar på, Arlanda förslaget har hela tiden varit någonting vi pratat om även innan förlovningen men nu lagt på is.


    Vår tanke är att vara ute och skåla i champagne, servera några små snittar och ha lite mingel. Vigseln är bokad kl.15 så Champagne minglet lär ju då bli ca. kl.16. Sen drar vi till Arlanda och bor på hotell och passar på att äta en härlig middag själva där på hotellet. Tidigt morgonen efter så åker vi på bröllopsresa i 1 vecka. Barnvakt är redan fixad, men vi har inte berättat varför vi ska åka. Förslaget har även varit att gifta oss på Arlanda, då är det max 9 personer som gäller i VIP rummet och vi plus barnen är ju redan 4 personer. Skulle det bli Arlanda så är det dagen innan avresa som gäller då vi åker väldigt tidigt på morgonen.


    Och som sagt, vi kommer vänta med att säga till så vi får se om alla ens kan.


     


    Vi har varit tillsammans i 10 år och då med barn på 4 och 8 år, så det här känns mest som om vi vill fokusera på oss, annars är det alltid barnen och "allt annat" runt omkring som tar plats. Vi vill ha det litet och personligt, resan är det som vi mest ser fram emot. 1 vecka bara jag och min blivande man, första gången vi är borta så länge från våra barn.


     


    Allt detta efter en kompromiss då min sambo vill ha en ceremoni på en strand i Asien och jag ville ha ett kyrkobröllop här hemma med fest. Nu blir det resa, liten vigsel och så slår vi på stort vilket vi båda vill till sommaren 2014.


     


    Det här blev långt, sitter uppe och kika på oscarsgalan och fördriver tiden i reklamerna :)


     


     

  • Jeanet­te08
    Äldre 25 Feb 16:15
    PimPim83 skrev 2013-02-25 11:35:00 följande:
    Det låter som en jättebra kompromiss tycker jag! Glad

    Ja det känns som det :)


    Festen sen hade vi inte tänkt någon liknande Bröllopsmiddag, utan det blir ev. buffe för släkten och sen bjuder vi in vänner på fest efter middagen. Mest för att få tillfälle för att verkligen kunna ha en stor fest med alla vi känner, tycker vi är så dåliga på att göra det annars men då har vi en anledning :)

  • Jeanet­te08
    Äldre 25 Feb 22:07
    majjja skrev 2013-02-25 20:47:45 följande:
    Haha mjade en lokal florist och frågade vaddet kostade med liljekonvaljer i början på april... 25 st liljekonvaljer för 700kr hahah tror jag hoppar det ! :)

    700:- för liljekonvaljer låter ju galet men de är väldigt fina


     


     


     


     


     


     

  • Jeanet­te08
    Äldre 25 Feb 23:00


    majjja: Kikade på lite bilder för egen del, såg denna då. Kanske något alternativ med någon slags utfyllnad för att få det snyggt skulle funka och även få ned priset något?
  • Jeanet­te08
    Äldre 26 Feb 15:50

    Den översta bilden har jag också tittat på, jätte vackert!

  • Jeanet­te08
    Äldre 27 Feb 12:13

    Håller på att bli tokig på BT, lyckades ju lägga upp en bild här ovan men det var 1 av minst 10 försök.


    Färsökt lägga upp bild i en annan tråd också men det går inte, läste ett inlägg igår om att dte var fler som har problem....


     


    Har hittat inspiration till vad jag vill ha, kommer med bilder så fort det går :)

  • Jeanet­te08
    Äldre 27 Feb 12:16

    Lyckades få n en bild, men inte mer.....


     


    Något åt dte här hållet har jag tänkt mig, ska kolla runt lite vad det kan kosta att få det färdigt hos florister och om jag gör det själv.


    Jätte dålig på blommor, men vad är det sässong för i Augusti?



     


     


     

  • Jeanet­te08
    Äldre 27 Feb 12:17

    Nu fick jag in den andra bilden :)


     


    Tror att jag vill ha det så här, men kanske lite färre blommor.


  • Jeanet­te08
    Äldre 2 Mar 16:54
    majjja skrev 2013-02-27 22:12:38 följande:
    Oh, idag kom min svarta underkjol. Lite kortare än min klänning men det gör inget. Däremot får jag jättefin vidd på kjolen nu, precis så som jag ville ha först.
    ser ut som en pralin när kag ha hela stassen på :) måste visa nån dag hur det blev!

    prästen ringde idag också, han ska komma hem till oss på en fika så har vi vigselsamtal nästa vecka, o så ska vi ha genrep tror jag i kyrkan veckan innan. Spännande :)
    Åh vad spännande, då börjar det verkligen närma sig när det är dags för samtal med prästen :)
Svar på tråden Vi med små bröllop