Inlägg från: Viola |Visa alla inlägg
  • Viola

    Kitkät,

    Jag förstår dig, anledningen till att jag envisas med både en armenisk (och en syriansk) präst är mer för att  jag känner att en del av mina traditioner kommer hamna i skymundan, så det är mer symboliskt för mig att vi åtminstone har en armenisk och syriansk präst. Maten kommer vara "syriansk", men sen kommer förmodligen "brudhämtningen" också vara enligt den syrianska traditionen. Inget av det är något som stör mig, men jag vill gärna att bröllopet ska genomsyra bådas kulturella härkomst. 

    JA! Jag vet! Jag har aldrig drömt om ett bröllop i sig, men så fort vi började titta på datum så tänkte jag att jag helst av allt ville ha ett höstbröllop, men var osäker på om vi skulle hinna med det. Fast nu ser det ut som att vi kommer göra det trots allt, så det känns skönt! 

  • Viola

    Tjejer,

    Kan inte ni berätta lite kort om era bröllop? Jag försökte läsa mig till det men kom inte speciellt långt.  

  • Viola

    Hej Tjejer!

    Sorry att jag försvann, jag har haft fullt upp med jobb och tentor. Jag ska försöka svara här så gott jag kan.

    KitKät,
    Jag googlade din klänning, GUD vad fin!!! Jag gillar att den inte är axelbandslös, kjolen är stor, men inte för stor. Verkligen en fin klänning måste jag säga.
    Jag har också varit inne på cupcakes eller en dessertbuffé istället för en traditionell tårta, jag vet dock inte om jag lyckas övertala min mamma och syster (!) om den ideén, jag la fram den för inte så länge sen och min mammas svar var att "det är klart att vi ska ha dessertbuffé OCH tårta". Obestämd  ...så vi får se.

    Pagnie,
    Jag gillar Scandic i Sollentuna, väldigt fräscht där. Smart att ha tre fotografer på bröllopsdagen, är de från samma företag eller har ni "anställt" dem separat? 

    Vi kommer också ha Zurna, jag är som sagt armenie och min blivande är syrian, så det ingår väl i bådas tradition, främst hans dock. 

    Goli,
    Ja, jag skrev precis till pagnie att hotellet är fint, jag har inte sovit där men sett lounge-delen, det är verkligen ett fint hotell. Jag misstänkte att du var iranie, =), jag är armenie, men mina föräldrar är från Iran. Även om jag älskar kyrkbröllop så tycker jag att det är något väldigt speciellt med Sofreh Aghd, det är så himla vackert, blir lite avundsjuk på dig. 

    Vi har bokat lokal (Mor Johannes i Märsta), bokat fotograf, bokat sångare, Zurna är också bokad, Prästen är bokad. 

    Det viktiga nu är att hitta någonstans att bo, vi behöver en LÄGENHETSkrikandes , Jag försöker kolla lite på Hemnet då och då, men just nu känns det som att jag verkligen inte har tid. Sen behöver jag även en brudklänning, jag har varit och kollat i ett par butiker i stan, bla White Birds och Milagro, men jag har verkligen inte hittat något. Jag föll i ochförsig för en klänning på White Birds, som visade sig kosta 98.000 (!!!), så den gick bort haha. Hursomhelst så tror jag att hitta klänning kommer bli den svåra biten.

    Känner ni er stressade? Jag har REDAN börjat drömma om bröllopet, brukar vakna alldeles stressad på morgnarna. Det är så mycket som ska falla på plats, hur klarar ni tjejer det? 

  • Viola

    KitKät,

    Skönt att du är ute i god tid!! Jag gifter mig 16 november, så det känns liiite stressigt. De flesta brukar väl vara ute iaf ett år innan när det gäller planeringen, så det stressar mig lite att vi börjat så sent, så det känns som att jag måste lägga i en högre växel och beta av lite grejer så jag kan slappna av. 

    Jag har fortfarande inte betalat handpenningen till lokalen, så det är väl det första jag ska göra när festifxaren är tillbaks från sin semester och få en ordentlig offert från honom.

    Jo, jag håller faktisk med dig på den punkten, att enbart köra med tårta eller någon annan form av dessert, inte både tårta OCH buffé. Vi får se hur vi gör.

    Jag är väldigt avslappnad när det kommer till det mesta gällande bröllopet, men när det kommer till klänningen så börjar jag känna paniken krypa fram. Jag har kollat mååånga hemsidor, jag föredrar helspetsklänningar, Elie Saab-stilen, tyvärr så ligger de väldigt högt i pris. Jag får se hur det utvecklas, jag ska ut med mina väninnor och prova klänningar i helgen.

    Glömde säga att vi beställt våra ringar också, det är bara min vigselring som måste beställas, det ansvarar han för.

    Vart har ni beställt era kort? Eller ni kanske redan är klara?

     

  • Viola

    Hej Tjejer,

    Jag tänkt lite på inbjudningskorten, har ni skrivit ut antalet gäster som är bjudna på varje kort? Alltså "Familjen Johansson, antal 4" tex? En vän till mig föreslog det, men jag har inte sett det i några inbjudningskort de senaste åren, anses det vara okej?

    Gud vad kul att ni pratar om smekmånad!! Det är verkligen den roligaste delen av hela bröllopsplaneringen känner jag.

    Jag började kolla upp några alternativ igår, "våran" lista än så länge är 1. Franska Polynesien 2. Maldiverna
    3. Seychellerna. Så jag spenderade hela gårkvällen på att söka information, pro's och con's för de resemålen. Så himla SVÅRT!!! Hur ska man välja? Jag och F har alltid pratat om Seychellerna och sagt "dit ska vi på vår smekmånad", så han vet inte om de andra alternativen än, jag leker liiite med tanken att kanske överraska honom. Vi får se.

    Jag håller med dig Kitkät och förstår exakt vad du menar med "en lugn men aktivitetsfylld smekmånad", det är det vi också är ute efter, jag vill inte ha en stadssemester med massa museeumbesök, men jag vill inte ha en typisk solsemester heller. Vi tänker oss att åka någonstans riktigt vacker, där det inte finns tider, tåg och bussar att passa, utan bara vi, vacker omgivning, kanske lite snorkling, vandringar, bergsklättring, goda middagar osv. Bara ta in den vackra naturen och umgås utan stress.

    Pagnie, 
    Oj!! Vad kul med Japan!! Mina föräldrar var där för något år sedan, det ska tydligen vara riktigt riktigt häftigt.

     

  • Viola
    kitkät skrev 2013-04-12 14:42:44 följande:
    Mustikka,
    Jag förstår att du är stressad över inbjudningskorten, men jag antar att dom flesta vet att ni ska gifta er ändå? När gifter ni er nu igen? 

    Är det din pappa som ska trycka korten? Och vad menar du med att du ska "laga" korten? 
    Jag förstår din frustration. Men tala om för din pappa att det är semestertider och folk behöver kanske planera in bröllopet i sin kalender, speciellt lite mer avlägsna släktingar som kanske inte vet om bröllopet ännu. 
    Visst, om gästerna får korten alldeles för långt i förväg så är det lätthänt att dom kanske läser inbjudningskortet, lägger det någonstans hemma och tänker att dom behöver ju ändå inte OSA förrän om fyra månader. Men i ert fall så är det ju inte SÅ långt i förväg. Då tror jag inte att risken är lika stor att gästerna glömmer bort bröllopet eller att OSA.

    Vad gäller smekmånad så är det mycket billigare att boka flyg/hotell på egen hand - alltså inte via resebyrå. Flygbiljett till Mauritius för två personer, tur och retur hamnar på ca 20-23 tusen kronor! Då är det mellanlandning i Frankrike! Jag funderar på om man kanske ska åka till Sydafrika också, eller Madagaskar som ligger väldigt nära Mauritius. 
    Där håller jag med dig! Jag har i massa år drömt om Bora Bora, men alltid tänkt att det är ouppnåeligt, för varje gång jag sökte på Stockholm-Bora Bora så hamnade ENBART flygbiljett för EN person på 60.000kr. HELT sinnessjukt. Tills jag fick för mig att söka på flyg från Arlanda till Tahiti, och ta ett inhemskt flyg från Tahiti till Bora Bora, då hamnar flygbiljetterna på 35.000kr för TVÅ personer. Så mitt råd är att kolla alternativa resvägar, boka hotell och flyg separat, precis som  Kitkät säger, det kan göra en avsevärd skillnad i kostnad.  
  • Viola

    Kitkät,

    Jomen precis, jag vet anledningen till varför man skriver ut antal. Men jag vill tänka att folk är så pass civiliserade att de inte drar med sig alla sina barn, deras respektive och grannenObestämd ...Haha. Vi har inte så många barn på min sida, dessutom så brukar folk generellt inte vilja ta med sig sina barn på större fester och bröllop, men jag vet att det inte är samma resonemang för syrianer, de vill helst ta med sig barnen och antal barn per familj är fler för dem.

    Men jag vet att även om man skriver ut "inga barn", så ringer folk och frågar om de får ta med sig sina barn, där känner jag att jag inte skulle kunna säga nej. Så himla jobbig sits man hamnar i när det kommer till barn. Jag var på ett väldigt stort bröllop för inte så länge sen, 600+ gäster, många rent av struntade i direktiven "inga barn", det resulterade i kaos i kyrkan under vigseln, då ett gäng småkillar sprang runt brudparet. Jag hade nog totalflippat som brud.

    Hur har responsen varit för er? "Inga barn" och antal gäster? 

  • Viola

    Goli,

    Jag har också varit i kontakt med Resecentrumgruppen, köpt biljetter från dem ett antal ggr. Det är lite från dag till dag med standarden på deras kundservice, men å andra sidan upplever jag att de oftast har de billigaste flygbiljetterna. Men inte ger de de anledning att lägga på sådär mitt i ett samtal med en kund!!!?? Herregud, folk alltså.

  • Viola
    Kitkät,

    Glömde kommentera det där med Maldiverna, jo, jag har också läst det, det ska vara en ganska "tråkig" ö med dåliga förbindelser till fastlandet för dagsaktiviteter. Så det alternativet är nog vårat sista, jag är väääldigt sugen på Franska Polynesien, de ska ha gratis båt-taxi mellan de olika öarna, så man kan utforska lite på egen hand.

    Jag har hört mycket gott om Mauritus också, de ska ha ett bra resorts, Vart ska ni bo? 
Svar på tråden Orientaliskt bröllop