Inlägg från: Viola |Visa alla inlägg
  • Viola

    Orientaliskt bröllop

    Kitkät, Jag vet att hon hade en i heltyll, lång, iofs hade kanten på tyllen pyttesmå vita pärlor, men det var en jättefin touch. Vore jag du skulle jag ringa Sara och höra med henne om leveranstiden för heltyll, känns som att det inte borde vara SÅlång tid. Men så du vet hur du ska göra, om det blir tight att beställa, så är det bara att börja kolla andra ställen, inget som säger att klänning och slöja måste vara från samma tillverkare, spec inte om det är heltyll, då finns det inga detaljer som "måste" matcha. Bra fråga, jag vet inte hur lång min slöja är...men den är ganska lång. Kollade lite på mina bilder nu, jag tippar på ca 3 meter. Jag är 1,56 lång och den ser ut att vara ungefär dubbelt så lång som jag...nästan iaf. Jag veeeet inte hur jag ska göra efter vigseln, jag funderar på att ha den i början av festen och ta av den för att vara helt utan slöja. Jag vill kunna röra mig lite fritt, kommer ändå ha en tiara, så jag blir inte helt naken på huvudet. Vet inte, jag tkr att man kan rusta ner till festen, man ska ju kunna släppa loss lite utan att tänka på 100 saker som kan fastna någonstans. Så känner jag just nu och jag kan komma att ändra mig och vilja bära slöja hela kvällen. Men jag tror inte att jag kmr köpa en till (kortare) slöja som backup, mest för att jag tkr det är onödigt, speciellt med tanke på att den jag beställde kostade mer än vad jag egentligen var bekväm med att betala för en slöja. Jag kan inte tillåta mig själv att köpa en till. Haha. Så antingen lång slöja, eller ingen slöja alls. MEN jag testade med att hålla i slöjan, och måste erkänna att det såg väldigt sött ut. Jag tyckte det var fint, Så någon timme in på festen kan man göra så. Vad känner du själv? 4m kan vara riktigt snyggt!! Jag älskar riktigt långa slöjor. Är du lång? Kort? Ska du ha slöjan över ansiktet? Dubbelvikt?

  • Viola

    Kitkät, jag betalade 4500, den kostade dock 5200. Jag frågade ett par väninnor vad de betalat för slöjor, och de låg på 2000-4000. Ganska dyra med andra ord, tycker jag om man jämför med priserna på klänningarna, jag hade helst velat betala en tusenlapp, haha. Jag tror jag vet vad du menar när du säger tjockt, det är jättejättefint, min favoritlook, så cleant. Hade gärna velat ha ngt sånt men det skulle inte funka m min klänning. Funderar på om det materialet du menar verkligen är tyll, det liknar tyll men har ett tyngre fall, stämmer det? Okej, så du är uppenbarligen lite längre än mig (vem är inte det är frågan? Haha) då blir det mer striking med 4meter. Med dubbelvikt menar jag att slöjan är i två lager där man fäster den på huvudet, öh, svårt att förklara i skrift. Så kan man ha den kortare delen över ansiktet. Men oavsett så går det ite att göra så den typen av slöja som du beskriver.

  • Viola

    Hej tjejer!!!

    Känns som att det var evigheter sen! Jag har haft fullt upp med nytt jobb på vardagar och mitt helgjobb, bröllopsrelaterade möten, familjehäng, osv...Hela tiden har jag tänkt "jag måste gå in på BT", men jag har itne fått en ordentlig lucka så jag kan läsa ikapp mig och svara er tjejer och komma med tips....Men Pagnie, shit!!! du gifter dig snart!!! Det är ju verkligen runt hörnet nu, pirrigt?...Nu ska jag läsa igen det jag missat...

  • Viola
    Lavelli,
    Vi var och kollade sängar häromdagen och testlåg lite, Mio verkar ha väldigt bra sängar (tror jag?!), vi hittade en som vi verkligen gillade, minns dock inte exakt vad den heter, men den var med i test fakta och fick placering nr 2 i bäst-i-test, då tror jag bla Hästens, Ikea osv, var med. Helt okej pris om man jämför med Ikeas "bästa" sängar tycker jag. Annars har jag hört mycket gott om Ikeas Sultan, har haft en själv, men den var lite för hård för mig. 

    STORT grattis till lägenheten!!! Vad skönt!!!! Är det nu i veckan som ni skriver på? Jag håller tummarna för att allt ska gå smidigt, inte för att jag tvekar att det kommer göra det. Wooopie! Då får vi handla inredning "tillsammans", jag tycker det är SÅÅÅ mycket roligare än bröllopsplanering, haha. Har du något hum om hur du vill inreda? Vilken stil? Jag har verkligen snöat in mig på inredning, det är det enda jag tänker på så fort jag får en stund över. Jag drog med min stackars kille på Mio, Ikea, Chilli, EuropaMöbler idag efter jobbet, han bönade och bad om att vi skulle ta en paus, han tyckte besöket på Mio förra veckan räckte, stackars pojke, om han bara visste hur många sånna rundor det är kvar. haha. Men shit så kul det är. 

    Kitkät,
    Oftast brukar sångarna/bandet vara duktiga på det där med tajming, det är iaf min uppfattning, var på en förlovning för ett par veckor sen, och ett bröllop, på båda festerna hade de en fin övergång från slow-låtar till snabb. De avslutar inte slow-låten HELT, utan drar igång med en snabb låt på en gång...bandet/sångaren var väldigt synkade och med på noterna när det drog igång. Det enda som kan ske i erat fall är att OM ni tar er dans efter middagen så är det 1. mycket tjatter i lokalen 2. Inget fokus på er. Om ni tar dansen strax efter att ni har anlänt i lokalen så är all fokus på er, folk står runt omkring er, och när övergången till en snabb låt sker så är folk i princip PÅ dansgolvet redan eller åtminstone förberedda på att inta dansgolvet, medans om ni tar det efter middagen så sitter folk ner, då kanske det uppstår lite akwardness, tills de förstår att de ska ta sig till dansgolvet. Det var bara mina spontana funderingar kring det. 

    Ang skorna så gillade jag de med rosett, Victoria tror jag de hette. Ser superbekväma ut, älskar att de har en ankelrem, det gör att skon sitter stabilt på foten. Superviktigt det där.

     
  • Viola
    Goli,
    Hoppas ni trivs på era nya jobb!! Så kul att du nämner Birsta, mina två kollegor är besatta av Birsta, spec då den ena är från Sundvall, jag har hört så sjukt mycket om det.  

    Grattis till er examen!! Är ni i Polen nu? 

     
  • Viola

    På min front har jag som sagt kollat mycket inredning, vi var och träffade en dekoratör/florist i Södertälje, men jag misstänker att han är ganska dyr, eller det jag vill ha är nog ganska dyrt, så risken finns att jag får sänka mina krav vad gäller det. Vi ska iaf höra oss för lite, har fått tips om att få offerter från olika florister då det kan skilja sig sjukt mycket vad gäller priser. Just blommor är en så sur utgift tycker jag, de slängs samma kväll i princip. Ugh.

    Sedan hann vi även kolla vigselringar idag, där har vi gjort en 180 graders sväng, vi var inne på en modell, men har gått över till något helt annat nu. Men det känns jättebra, mycket enklare nu när jag har fått min andra ring, det gör att man kan se vad som matchar till den.

    Vad mer...Jo, jag har bokat tid för färgning av håret inför bröllopet, haha, tydligen måste man vara ute i god tid. Jag hade tänkt färga håret 2-3 mån innan bröllopet hos den frisören, för att sen fräscha upp färgen hos henne veckan innan bröllopet, men tji fick jag, hon hade inga tider förrän i oktober (????!!!!!), Så nu blir det lite av en risk, lägga på en helt ny färg/slingning 4 dagar innan bröllopet. Vad tycker ni om det? Borde jag vara orolig? Alltså jag ska inte gå från svart till blont direkt, utan från ljusbrunt till snäppet ljusare, men ändå.  

     

  • Viola

    Hej tjejer...Det var ett tag sedan, jag har hela tiden tänkt "ikväll ska jag kolla vad tjejerna har för sig på BT", men helt seriöst, jag har inte haft tid. Jag har precis börjat på ett nytt jobb som tar livet av mig även fast det är kul, det är så sjukt mycket och varannan helg jobbar jag på mitt gamla Hallbergs Guld jobb...Ja, under resten av min vakna tid är jag med min kille. Planerar bröllopet, lägenheten och umgås med vänner och familj. Så det blir väldigt långa dagar. Hursomhelst, Jag har tänkt på er, spec på Pagnie, haha, hon är iväg på sin smekmånad nu va? 

    Ni verkar ha kommit en bra bit med planeringen, har inte hunnit läsa allt, men det känns så. Och du Mustikka gifter dig nu på lördag, eller??

    Jag har ca 4 mån kvar. Korten är (nästan) beställda, jag kommer få de i mitten av aug. så de kommer nå gästerna första veckan i sept, det ger de ca 1,5mån att osa, sista osa-datumet blir ca 4v innan bröllopet.  

    Jag har träffat 2 florister, herregud vilka svåra människor att ha att göra med. Flortist nr 1 har fortf inte hört av sig med offert (gått ca 5 v nu), florist nr 2 skulle skicka bild på provuppsättning till borden, detta var för 1,5v sedan, fortfarande inga bilder. De har säkert fullt upp då det är högsäsong, men jag förstår inte varför det lovar saker och inte håller det. Oproffsigt.

    Vad mer? Jag har hittat örhängen till bröllopet. Letar än så länge skor och strasskärp. Skor är galet svårt att hitta tycker jag, kommer liksom ingen vart med de då jag inte hittar något jag VERKLIGEN gillar, så jag vägrar lägga någon större summa på dem. Vad tycker ni om dessa? 
    www1.macys.com/shop/product/jessica-simpson-shoes-bansi-platform-pumps&PartnerID=LINKSHARE&cm_mmc=LINKSHARE-_-2-_-21-_-MP221&LinkshareID=J84DHJLQkR4-qujd6l9AOuoGZ5G9G8KHtQ

    Ser att du är online Kitkät, hur går det för dig? =) 

  • Viola

    Heeej LAvelli!!

    Länge sen!! Hur går allt? Det verkar flyta på bra? Jag kan rekommendera Swarovski-butiken på Birger Jarlsgatan, jag ska köpa mina örhängen därifrån, tror däremot jag kmr skippa armband/halsband då jag kmr ha ett strassskärp. Men hursomhelst, kan vara värt att ta en titt där, jag kan tycka att bijouterier lätt kan bli för mycket, men just deras är verkligen elegenta och dessutom är stenarna ordentligt fattade som på riktiga smycken. 

    Måste bara fråga i vilken butik det var som ni fick det bemötandet? Jag hade en liknande upplevelse i en av butikerna där, undrar om det är samma. Helt otroligt vilka längder ägarinnan gick för att få till en försäljning.

  • Viola

    Lavelli,

    Tacktack! Känns bra att vara tillbaks =)

    Ah, jag har verkligen letat och letat vad gäller skor.  Jag komme rnog inte byta till ballerina då jag redan är lite väl kort som det är...haha, såå jag vill gärna ha bekväma skor. 

    Här kommer örhängena...De är så klassiska och väldigt lagom. Är man lite längre så kan man lätt bära upp större smycken, men jag måste däremot undvika för mycket och för stora acessoarer...

    www.swarovski.com/Web_SE/en/1144261/product/Simplicity_Pierced_Earrings.html 

  • Viola

    Lavelli,

    Men gud!!! Har märkt att många inte har någon business-etik därborta. Jag besökte några butiker i Södertälje, bla Princessa. OMG är vad jag har att säga. Jag vill inte säga för mycket, då jag inte vet om de hänger i de här trakterna, min svägerska har nämligen beställt sin klänning från dem. Men jag har som konsument aldrig stött på något liknande. De körde så ful stil, de kunde bla inte sluta tjata om min svärmor som enligt dem borde ha följt med för godkännande, som om det är hon som måste ge sin stamp of approval och betala (hur kom ens min svärmor in i bilden?). Alltså det var hemskt. Bemötandet. Oärligheten (är det ett ord?). De betedde sig som jäkla fascister med deras fjantiga nonsense regler. De vägrade bla säga vilken stl klänningarna var. Så tänk dig varje gång jag ställde en fråga om klänningarnas (stl, modell, märke) jag provade så fick jag en obekväm tystnad som svar eller ett osammanhängande "svar". Nu var dem de enda som hade den klänningen min svägerska ville ha, så jag förstår henne. Jag skulle däremot in i det sista undvika att ge min business till sånna oärliga människor och det står jag för. Usch. Jag betalat gärna extra för bra och genuin service, men jag betalar inte en krona till sånna där giriga människor.

  • Viola

    Hej girls!

    Gud, det var en evighet sen, men jag måste säga att jag tänkt på er ofta...Jag har haft sinnessjukt mycket att göra, känner mig lagom sliten och har ofta panikartade tankar om hur jag ska hinna med allt, men än lever jag. =)

    Kitkät,
    Jippie!! Det är ju nu i helgen, herregud vad tiden gått snabbt!! Hur känns allt? Måste säga att 6m på en slöja är otroligt långt speciellt om man ska ha den hela kvällen. Du är en champ som ska ha din slöja hela kvällen, jag tror jag kommer lata mig och vilja få bort den efter första timmen av festen.  

    Lavelli,
    Kul att höra att allt går så himla bra!! Hmm, det där med kran är verkligen en smaksak, jag har blandade känslor kring den. Den är ful och tar enormt mkt plats på dansgolvet och filmen kan lätt få en känsla av övervakningsfilm om den inte hanteras rätt. Så min fotograf (Elias Saado) ska ev skippa den. Vi får se. MEN jag misstänker att det även kan bero på hur mycket material du vill ha, jag vill ha 1-1,5tim redigerad film, så den kommer vara ganska kort mätt i våra mått...Vill man ha en lång (3-7tim) film, så kanske det behövs en kran, för han behöver mer användbart material. Nu gissar jag bara lite...

    Nu ska jag försöka gå tillbaks och läsa ikapp mig lite... 

  • Viola

    Kitkät,
    wow wow wow wow säger jag bara! Du var en riktigt ståtlig brud måste jag säga, det bara strålade om dig. Jag älskar din klänning och ja, din Oskar är lika ståtlig han. GRATTIS!!! GRATTIS!! Vad glad jag blir att allt gick precis som planerat, du har rätt, det är nog inte ofta det händer. Har du några smarta tips att ge oss såhär i efterhand? Saker man kanske inte tänker på??
    Jag var hos sara på WB idag, jag dividerade med mig själv om jag skulle ta upp det med henne, hur fin du var, hahaha, men jag ville avstå från att framstå som en stalker. Kanske nästa vecka, men vad ska jag säga liksom? "du vet Kitkät...?"SkämsLavelli, Vad kul att allt går bra för dig...Jag har varit nedgrävd i lägenhetsfix senaste 6-8 veckorna att jag håller på att bli galen, hursomhelst så blev det sista klart idag och nu hoppas jag inte behöva se hantverkare ett bra tag framöver, alla möbler är på plats så nu kan jag koncentrera mig på bröllopet.

    Iallafall, jag har 4,5 veckor kvar...75% har osat, sista osningsdagen var i tisdags, jag vet att svärmor och min fästman har suttit och ringt runt idag till de som inte osat än och det veeerkar som att vi kommer nå vårt mål med antal gäster, PANIKEN som uppstod för ett par veckor sedan för jag var rädd att vi skulle överskrida antalet gäster, så nu kan jag lugna mig. Haha till dina osningar, jag har EN gäst som osat 6-7 ggr. Solig.....SoligSoligSolig

    Jag har haft min möhippa, eller det var två möhippor, en med mina närmsta vänner och svägerskor här i Stockholm, och en kidnappning som min syster manövrerat med ett par av mina närmsta vänner till....LONDON. Alltså jag har aldrig blivit så överraskad i hela mitt liv. Jag stod på Arlanda kl 0430 på morgonen för att vinka av min fästman som skulle på jobbresa, för att se att min syster och två vänner komma gåendes med små sjalar på huvudet och solglasögon....och mina föräldrar efter dem, filmandes. Där stod jag, klädd i mina joggingbyxor, sneakers, och fattar ingenting, så jag börjar naturligtvis gråta när jag väl förstår. haha. Vi hade en underbar helg i London, där vi hittade mina bröllopsskor...Cooloförglömligt. Jag har verkligen underbara människor i min omgivning.

    Tillbaks till bröllop, jag har lite DIY-projekt på gång, jag ska göra 375-400 servettringar till bröllopet..Ett par vänner och svägerskorna ska hjälpa mig med det i helgen, så det ska blir kul. Sen får jag se om jag orkar med något annat projekt.

    Nu blev det ett virrvarrigt inlägg...men det är iaf vad som är aktuellt nu.

    Lavelli, låt oss prata schema, vilken tid är er vigsel? Hur ser ert schema ut den dagen? När börjar du med smink/hår? 

     
  • Viola
    Lavelli,
    Första möhippan ramlade det 9 tjejer in i mitt sovrum kl 08 på en lördagsmorgon. Dagen innan var jag ute med min fästman hela eftermiddagen och kvällen. Vi var och badade (!), motionssimmade (haha), sen drog han ut mig på middag och bio, direkt efter. Men det var liksom inget ovanligt för att vara han, han är superaktiv och vill alltid hitta på saker back to back, så jag reagerade inte på det. Hursomhelst, jag kom hem runt 00 den kvällen, då var alllllt nedsläckt hemma. Så jag gick upp och la mig, utan att tända. Så på morgonen hade alla samlats hemma hos oss och överraskat mig, jag fick fixa mig lite snabbt, ta på mig min outfit som bestod av en svart långklänning i trikå, svarta strumpbyxor och en vit slöja. Mitt följe var alla svartklädda och hade vita flugor på sig. Vi gick sen ner för att äta en brakfrukost som de hade fixat här hemma, med så otroligt mycket dekorationer, hela vardagsrummet hade sånna där pom poms hängande från taket, mamma hade gjort en jättefin dukning, hon hade tom köpt nytt porslins som skulle matcha färgtemat. Vi åt och åkte in mot stan för att gå på klackskola med någon kille som brukar jobba med Top Model och miss universum. Det var över förväntan, verkligen jätteroligt. Där var även min mamma och två av hennes närmsta vänninor som står mig väldigt nära med. Efter det åkte de hem. Vi åkte vidare till Clarion Sign för en american brunch, vi brunchade där. Sen gick vi vidare till sturebadet där de hade abonnerat Turkiska badet, det är en hel våning som man får till sitt förfogande. Sen åkte vi hemåt runt 19-tiden, för att äta middag hemma, fika, hänga, snacka, och köra lite lekar, de flesta sov sedan över. Det var verkligen en underbar dag, med många kärleksfulla minnen. Jag hade gett lite direktiv till min syster i förväg, inga konstiga outfits och inga lekar på stan, så på så vis var det skönt, hon kallade mig för emo-bruden pga min outfit. Haha. Denna möhippa var på en lördag.

    Möhippan del 2 var lördagen efter. London var helt underbart, vi hängde bara, åt, shoppade lite, promenerade mycket, hängde i parker, var ute en kväll. Det var en välbehövlig paus. Så himla skönt att ha hittat skorna, jag har en speciell storlek, 35-35,5 i finskor och den storleken finns knappt i Sverige. Vanligtvis beställer jag mina öppna skor från England/USA, men nu ville jag inte chansa, dessutom så hade jag hittat ett par på nätet som var perfekt i färg, klackhöjd, utseende osv, men jag var inte bekväm med priset, så jag förträngde hela skosituationen. När vi var på Arlanda så sa min fästman när han vinkade av mig, att meningen med resan var att jag skulle hitta de skorna som jag så gärna ville ha, så jag skulle inte tveka när jag såg dem. Den där killen alltså. Hursomhelst det var den sista 35an i helaaa Europa som jag lyckades norpa åt mig OCH pruta med helaa 10% haha svartskalle som jag är.Tyst 
  • Viola
    Lavelli,
    Okej, tråkigt att det är ett annat bröllop inom släkten, samma dag. Men det kanske är meningen att ni ska vara lite färre. Jag personligen gillar bröllop med strax över 300 gäster. Det är lagom. Jag TROR att vi kommer ha ca 350 gäster. På min sida har nästan alla osat ja, det är väl mer hans sida som delvis är mycket större än min där det är fler som osat nej bla pga avståndet mellan märsta-södertälje. Just den anledningen är lite rolig, med tanke på att jag har min mammas kusiner som flyger ända från Los Angeles, jag har en vän som har sin examensfest på måndagen i London, så hon kommer dagen innan bröllopet och åker dagen efter, min fästman har över 20 vänner som flyger in från världens alla hörn. De klagar inte, men de som bor 45 min bort, de klagar minsann. Men min fästman är glad, han menar att de som står en nära om hjärtat kommer om möjligheten finns, oavsett avstånd.

    Till bröllopet, just de här sista-minuten-detaljerna får jag lite panik över. Jag måste ta kontakt med sångaren igen, vi har varit och fikat med honom 2 ggr hittills, och min fästman ville träffa honom igen, men där fick jag sätta ner foten, haha, hur många ggr ska man träffa sångaren liksom? Men vi har planerat med honom i stora drag om vilken typ av fest vi vill ha, att han ska agera lite som en konferencier och ha kontakt med gästerna.

    Jag har fortf inte beställt tårta (!!) eller bokat bil (!!!!!!!).

    Din idé med blockljusen låter superfint, vi ska ha ca 40+ glasgrottor med blockljus i och 20st blombollar hängandes över vårt honnörsbord. tycker det är så fint att utnyttja det höstiga/vintriga, jag gillar att ni gör det. Just ljus bidrar såååå sjukt mycket till stämningen, ger en helt annan ljussättning.

    Jag antar att du är klar med allt vad gäller din klänning? Ska du förresten ha krona/hårsmycke? Jag testade min klänning för andra ggn igår, den känns så jag. Och jag kan inte prata tillräckligt gott om Sara på White Birds, hon är verkligen en ängel. Livet på klänningen är aningen för långt på mig, så där det bara är en skir spets på ryggen veckar det sig lite, hon ska plocka BORT hela spetsen och sätta dit den igen med ändringar, istället för att bara dra en söm, men hon sa att av att ha lärt känna mig så komemr jag inte bli nöjd med en söm. Jag beställde även en slöja samtidigt som jag beställde klänningen, men där har jag ändrat mig, jag såg att hon fått in en ny som jag blev helt gaga över, så det blir den istället. Och ett "skärp" från pronovias, med pärlor, kristaller och FJÄDRAR...Ah, den är så sjukt söt och ger klänningen lite krut. 

    Ang bord, separata bord är charmigt, har en grej för det. Så om du har möjligheten och det funkar med bordsplaceringen så tkr jag att du ska köra på det. 

    JAG VILL också ha kristallkrona, jag kollade upp om jag ev skulle hyra in några, men det skulle behövas ca 12 st för den lokalen, och de kostar en hel del att hyra OCH montera. Så det fick vara. Men nu kom jag att tänka på att vi pratade med Alfons (arrangören) om att ev bara ha en stor i mitten. tur att du sa det, jag hade helt och hpllet glömt det.

    Schemamässigt så verkar vi ha en snarlik dagsordning. Jag ska sova på Görvälns slott med min syster,
    08.00 frukost
    09.00 Smink  
    10.00 Hår 
    12.30 Fotografering 
    15.00 Hem till mig 
    16.30 Fästmannens familj kommer
    17.10 Vi åker hemifrån
    18.00 Vigsel
    19-1920 Snittar och välkomstdrink (tror jag)
    20.00 Vi gör entré
    20.30 Vi dansar första dansen och skär tårtan strax efter (tror jag)
    21.00 Middag
    Varm Meze mellan
    00-00.30 Dessert, ev buffé
  • Viola
    Roro245 skrev 2013-10-06 07:56:04 följande:
    Hej, har följt den här tråden ett tag och det har varit intressant att läsa!

    Jag undrar ifall det är nån som har tips på bröllopsinredare som fixar med inredning, blommor, dessertbord etc? Vi ska ha bröllopet i fest i fristående lokal och gifter oss i november nästa år. Men har jätteproblem med att hitta någon som kan ordna med inredning etc. Bröllopet kommer ske i jönköping men alla tips på "festfixare" runtom i sverige upskattas

    Tack på förhand.
    Jag upptäckte att det var lättare sagt än gjort att hitta en bra florist, vi valde den lokal som vi valde just pga att vi ville ta in leverantörer på egen hand och att hitta florist var nog den svåraste biten i bröllopsplaneringen, speciellt om man ville ha något unikt och känna sig hörd som kund. MEN vi hittade en helt underbar kille som jag måste bara tipsa om -Saffo's flowerdesign, det är en herre vid namn Özcan som driver det, han gör blommor/dekoration lite överallt i Sverige och utomlands. Jag och min fästman har lagt ner så mycket tid på att träffa florister i bla södertälje (vi har träffat 3st), innan vi träffade Özcan och allt jag kan säga är att han var den som visade framfötterna, var punktlig (vi fick vänta i 1,5 tim som längst på en florist), är otroligt proffessionell, kunnig, närvarande och påhittig. Här är en länk till hans fb-sida : https://www.facebook.com/pages/Saffos-Flowerdesign/294067117329382?fref=ts

    Lycka till!
  • Viola

    Lavelli,

    Grattisgrattisgrattis!!! Du måste berätta allt =) Kul att det blev så lyckat!!! 

  • Viola

    Rana, 

    Vad kul med en nära vän som gifter sig. En av de bästa dagarna i mitt liv var när min bästa vän gifte sig, det var så speciellt. Så njut!

    Jag kan tyvärr itne svara på dina frågor och vet att KitKät är som hon skrev bortrest, hon lär väl komma tillbaka snart och se ditt inlägg =))

  • Viola

    Lavelli,
    Du var otroligt fin, grattis verkligen! Hur är giftalivet?

    Ang bordsplaceringen, herregud, jag höll på med den fram till dagen innan bröllopet. Höll på att bli galen. Folk har så konstiga förväntningar ibland. En del kunde ringa oss och säga "jag ivll itne sitta bredvid den och den", så fick man försöka anpassa sin placering utefter folks önskemål. Men så är det ibland antar jag. 

    Pagnie,
    Grattisgrattis!! Vilken liten böna! Jag håller tummarna att allt går som det ska.

    Goli,
    Hur går allt för dig? =) Vi har fått 4-5 bilder av vår fotograf hittills, ska bli spännande att se videon och resterande bilder om 3 månader (!!). Nä jag tror man sällan blir 110% nöjd med antal bilder osv. Men eg spelar det ingen roll hur många familjebilder man har eller hur många porträttbilder, så länge man har vackra minnen från den dagen, allt annat är verkligen smådetaljer.

  • Viola


     


    Tack flickor! 

    Så sant, jag kommer och går lite då och då =)) har inte kunnat vara så aktiv i och med allt inför bröllopet, flytten, jobb och det sociala livet. Jag dividerade om huruvida jag skulle lägga upp bilder, jag kan tycka att det är lite småläskigt på ett så öppet forum, men ni har ju varit så snälla och delat med er, och det är inte så att jag är någon speciell, haha. 

    Jag berättar absolut om dagen, jag lär dock skriva lite huller om buller, men jag försöker så gott jag kan, får se om ni orkar läsa.

    Jag kan börja med att säga att jag kände mig såååå avslappnad och harmonisk under bröllopsdagen, jag trodde aldrig någonsin att jag skulle kunna njuta av vår dag så som jag gjorde. Min man har en otrolig förmåga att få mig att känna mig bekväm, han är så himla trygg, avslappnad och skämtsam, så han smittade av sig på mig. Vi fick väldigt mycket komplimanger just vad gällde det, att vi såg ut att ha riktigt kul och var avslappnade vilket gjorde att det smittade av sig på gästerna. En gäst frågade tom vad vi hade tagit för något, haha. 

    Bröllopsförberedelserna började med att ag och min syster checkade in på Görvälns Slott kvällen innan bröllopet, sov där, åt frukost på lördag morgon och inväntade makeup artisten och frisören. Även min bästa vän kom till oss på morgonen och var med oss hela förmiddagen. Det var sååå lugnt och skönt, jag hade verkligen ingen stress. Min frisör var tom 40min sen, tror ni jag brydde mig? Vid 12 tiden blev jag klar, då kom även min man dit för att vi skulle fotograferas i slottets omgivningar. Fotograferingen tog ca 2 tim, efter detta åkte vi våra separata vägar, jag åkte hem, bytte om till mjukisar och tog det lugnt hemma i någon timme samtidigt som jag små-åt lite. Min klänning åkte på igen vid 16-tiden, vi fotograferades hemma med närmsta släkt och familj, dansade lite, tills vi hörde trummorna spelas på håll...Min mans familj kom...

    Jag har alltid haft den bilden att jag skulle vara en väldigt spänd brud, och att jag skulle bryta ner när min mans familj kom "för att hämta mig", men jag kan lugnt säga att jag överraskade mig själv ganska så rejält. Det blev inga tårar, allt jag kände var kärlek, jag var så lycklig och mina svägerskor och svärmor var så fina mot mig, just då och där kände jag att min familj expanderade. 

    Jag, min syster och svägerska satte oss i brudbilen för att åka mot kyrkan.

    När vi kom till kyrkan gick min syster och svägerska in i kyrkan för att inta sina platser samtidigt som min blivande man kom ut, öppnade bildörren och hjälpte mig ur bilen. Vi valde att genomföra altargången tillsammans och hade ingen överlämning.

    Vigseln var så känslosam för oss, vi hade tre präster -två syrianska, en armenisk och vigselns hölls på syrianska, armeniska och svenska. Just kombinationen av språken och prästerna hade en sån symbolisk innebörd för mig och min man, att vi för samman olika kulturer och har en så djup respekt för vart den andre kommer ifrån.

    Efter vigseln slussades vi in i ett privat rum, där vi blev serverade mat och dryck, samtidigt som gästerna blev serverade fördrinkar och minglade. Vår entré var lite annorlunda, den började med att min mans föräldrar blev presenterade av sångaren, sedan mina, och våra vittnen...Sedan var det vår tur att bli introducerade med dawul och zurna, vi hann även kasta krukan i golvet (syriansk tradition) och krossa en tallrik med våra skor (armenisk). 

    Vi valde att skära tårtan i början av festen, efter att vi skar upp tårtan överraskade min man med ett tal, därefter dansade vi vår första dans. Han lyckades verkligen charma våra gäster (och mig) med sitt tal, då många kom fram och påpekade att de aldrig hört något liknande, hur vackert, berörande och oansträngt det var. Min man är en otroligt vältalig grabb =).

    Varmrätten bestod av oxfilé, potatisgratäng med rödvinssky och pepparsås och kom in vid 2045 (Vi serverade även traditionell meze unde rhela kvällen). Efter det drog festen igång. Mellan 00-03 var dessertbuffen öppen. 

    Allt gick verkligen jättebra, blommorna var över förväntan, maten fick jag höra var supergod, en del tog 2 portioner. Vår sångare, Hamo lyckades verkligen leverera till båda "sidorna", detta var det största orosmolnet för mig, då både armenier och syrianer kan vara kinkiga vad gäller musiken, men dansgolvet var packat hela kvällen, Dawul och Zurna var med och spelade hela kvällen de med. 

    En sak vi är väldigt stolt över är att vi hann gå till varje bord och hälsade på alla, vi hann verkligen prata med i princip alla gäster. Det var någon vi väldigt gärna ville få till, för vår egen och inte minst sagt gästernas skull och det uppskattades.

    Folk har varit så fina mot oss, våra föräldrar fick ta emot en hel del samtal från gäster som har tackat och berättat om hur det var bland de bästa bröllopen de varit på. Många har uttryckt tacksamhet över att de fick vara delaktiga på vår dag och att vi gett dem en sån unik och varm fest. Och det var vår prio 1, att vi ville att folk skulle stänga ute alla världshändelser, sjukdomar, dödsfall, stress osv i några timmar, ha roligt och fira med oss. Som min man sa "Finn glädjen och kärleken i era hjärtan ikväll, och dela med er av den till oss"...Det låter kanske larvigt, men vi kände så mycket kärlek och glädje från våra gäster den kvällen. All den ångest jag hade inför det här bröllopet var verkligen förgäves, jag drömde sånna mardrömar och undrade hur jag kunde bli övertalad till att ha en så stor fest, men allt släppte verkligen när dagen väl var framme. 

    Jag har dessvärre inga bilder på min dator, så jag måste överföra dem från mobilen. Men här har ni ett par bilder från fotografens blogg, som jag förövrigt äääälskade. Han lyssnade verkligen på våra önskemål som vi diskuterade i förväg, vi fick en så skämtsam och avslappnad relation som underlättade fotograferingen, vi behövde knappt posera, utan han fotade "riktiga" ögonblick



Svar på tråden Orientaliskt bröllop