Inlägg från: Viola |Visa alla inlägg
  • Viola

    Orientaliskt bröllop

    Kitkät,
    Det är ändå inget du behöver bestämma nu nu nu, du kan ju vänta med det till närmre inpå bröllopet och känna efter om du just då tycker att det är viktigt att ha dawoul o zurna. Inte så att bröllopet är beroende av det. Men jag instämmer att det är en stämningshöjare. Man blir vekrligen laddad av den.

    Vilken bra mix ni fick av tärnor/marskalkar, jag har lite problem med det, vi kommer ha två vittnen som är ett par, sen är min syster min tärna, men jag tycker att det kommer se ensamt ut om hon ska gå där alldeles själv framför oss, så jag spånar lite på om jag ska ha min blivandes syster som tärna då hon har varit ett bra stöd, så de två får gå bredvid varandra. Sedan ska min lilla kusin vara blomflicka och min blivandes lilla killkusin ska vara ringpojke. Jag har bara inte berättat det för dem än, hehe. Alt 2 är att skippa följet i kyrkan helt och hållet, att alla sitter/står på sina platser, medans blomflickan går framför mig och min blivande. Vad tror du?
  • Viola
    Pagnie,
    Grattis till möhippan!!! Lät superlyckad!! JAg är lagom nervös inför min kan jag säga...Som vanligt är du superduktig med allt pyssel!! Go girl säger jag bara!! Verkligen genomtänkta grejer...

    Tjejer,
    Jag har ÄNTLIGEN hittat klänning!!!!! Jag är så otroligt glad att jag hade is i magen och väntade på den här kollektionen!!! Det var nästan som ödet, just DEN klänningen jag hade fastnat för på hemsidan fanns inne som prov ex. Hon hade tagit in 6 klänningar av över 50 skulle jag tro. Så jag hade itne så många alternativ, men DEN var där, och jag kände mig verkligen så speciell i den. Så jag beställden den inkl slöja. Betalade handpenning. Kom hem. Fick en panikattack över att jag begått ett misstag och valt fel. Tog en paus till idag, tittade inte på bilder eller videoupptag från när jag prövade den, till imorse, och den kändes SÅ sjukt rätt. Den är jag. Sara var verkligen underbar, hon tog sin tid, hon och min mamma hade verkligen fastnat för denna och lobbyade för den, hehe. Iallafall, då var det överstökat. Den kommer första veckan i oktober. Tack för att ni varit ett stöd...Skäms
     
  • Viola
    Kitkät,
    Hmm..kan vara förvirrande det där. Inom vår kyrka (armeniska) finns det något som heter bestman och bestmans fru. Direkt översatt. sen har man tärnor...och marskalkar...tror jag. Så tänker jag. Tärnorna har ingen roll i vigseln i sig, de är följet och hjälper till. Nära vänner, systrar, osv. Bestman och bestmans fru är vittnena. Anledningen till att man kallar det för bestman och bestmans fru är för att frun i sig är inte den "viktiga" utan det är bestmannen som är huvudpersonen av de två vittnena och är en person som står brudgummen nära. De blir precis som i syrianska kyrkan din gudfamilj. 
  • Viola

    Tärnorna kan fortfarande stå vid altaret...men de har ingen "andlig" betydelse i vigseln.

  • Viola

    Kitkät, hmmm, jag är minst sagt ingen expert. Så jag ska inte uttrycka mig så heller. Jag har mest googlat lite för att få kläm på hur våra traditioner skiljer sig för att kunna använda det i vår ceremoni. Det visade sig att de är lika. Men det var min uppfattning av det jag läst, att den enda med andlig huvudroll där är best man. "brother of the cross", han som bär korset. Hursomhelst, Hittade en länk om vett och etikett som förklarade ganska bra, dock går den inte in på djupet om innebörden osv. Men alla gör ju såklart som de vill, jag sökte mest för att jag själv inte är så insatt i hur det går till, men upplevde också att det stod lite olika överallt. Hehe så man blir förvirrad.

  • Viola

    Hörrni, jag sitter m min mobil...går Inte att ladda upp bilder. Och jag kommer inte in på pronovias sida. Så googla Pronovias Le Tour. Så är det de första som kommer upp.

  • Viola

    Kitkät, ja mitt krav var att det inte skulle vara axelbandslöst. Även fast jag provade en hel del axelbandslöst modeller, de är superfina. Den kostade strax över 20. Slöjan kommer vara en från 2014 kollektionen som hon tog fram. Den hade samma skruvade spetsmönster som klänningen, med spetsbitar som "kröp" fram på självaste tyllen, spetsen hade även lite paljetter på, och var lång...hur lång vet jag inte, men en bra bit längre än släpet på klänningen. Ska se om jag kan hitta bild.

  • Viola

    Kitkät, ledsen för att jag inte svarat om slöjan, haft full rulle idag. Ja, hon sa att en del slöjor kan det vara lika lång leveranstid som på klänningar. Så det var säkrast att beställa båda samtidigt. Jag tycker att det för det första är väldigt konstigt att det tar 4 mån att tillverka en klänning, är de och odlar bomullet till tyget? förstår inte. MEN att det tar nästan lika lång tid för en slöja att tillverkas är ytterst konstigt. Jag vill gärna visa bild på min slöja...men sitter med mobilen så jag kan inte ladda upp bild. Den slöjan som jag testade med klänningen var superfin och ren, hon hade fått in den 3-4 dgr innan, du kanske kan köpa den direkt? ja dvs om du gillar den. Jag trooor stt hon hade 2-3 olika som var nya, jag kollade ärligt talat inte så mkt på vad som fanns, utan jag sa bara att hon skulle ge mig det hon tkte var finast till, och det blev superfint så jag tittade inte på ngra andra slöjor. iaf, jag vill bara säga att jag har läst dina inlägg om bestman osv, alltså, helt ärligt, i min värld finns inget rätt eller fel, jag försökte bara finna lite klarhet själv i hur det traditionellt sett brukar/borde gå till, ja själv kmr inte följa traditionen till punkt och pricka, vår bestman kmr vara ett syskon och det accepteras eg inte i vår kyrka... För att komplicera det hela så kan jag tillägga att den amerikanska seden är mest snarlik det jag försöker förklara, ( bestman+maid/matron of honor), (groomsmen+ bridesmaid), generellt sett är maid of honor och bestman de formella vittnena. Hursomheöst, Du får inte tro att jag pekar med pekpinne eller så, är inte alls min mening...man gör precis så som man vill och det menar jag inte på ett nonchalant sätt, hehe, för att vara tydlig, när ska du till Sara?

  • Viola

    Tjejer, tack så mycket för de fina orden om min klänning, det betyder mycket...det ger mig lite mer självförtroende. Hehe.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop