Inlägg från: Viola |Visa alla inlägg
  • Viola

    Orientaliskt bröllop

    Lavelli,

    Hahaha...jag sa det med glimten i ögat...

    Men shit! Du har rätt! Tänk om folk sätter sig där de vill?!! det hade jag inte alls tänkt på. Men jag håller med dig att pilla med det för 400 pers, och det sen visar sig att folk sätter sig var de vill, skule vara surt. Jag håller dock fast vid att jag tror det skulle vara lyckat på ditt bröllop Kitkät, det är verkligen lagom antal gäster för det. tror jag? Säger jag som om jag gör placerignskort varje dag. 

  • Viola

    AAAAh! Vad kul att de är framme!!!! Du måste lägga upp bilder!!! SoligSolig

    Angående borgerlig vigsel, jag funderade påd et häromdagen, kan man inte be en vigselförrättare komma till kyrkan så man kan skriva på papprena i samband med den kyrkliga vigseln? Stax efteråt kanske. Känns som det lättaste. Men jag vet inte om de gör så.

  • Viola

    Pagnie!!! Herregud, jag börjar skämmas lite, jag kan knappt trä på en nål. Ugh! Väldigt fin kombination måste jag sägs! Bra jobbat! Nu ska jag plugga vidare, var bara tvungen att kommentera lite snabbt.

  • Viola
    Lavelli,
    Min tanke kring det har varit att vigselförrättaren kunde uträtta den borgerliga vigseln i något rum intill kyrkan. Jag vet att där jag ska gifta mig finns det en hel del kontor och div rum i anslutning till kyrkan. Men, det kanske blir lite stressigt. Hmm, ja undrar om man kan lägga upp bilder med en privat inställning? De andra tjejerna kanske vet.

    Goli,
    AAAAAH, så himla irriterande, när man verkligen behöver liiite flyt och jobbar med små marginaler så skiter det sig. Vad irriterande. Men skönt iaf att ni får boende betalt av de, nu vet jag itne vad Ikeas policy i vanliga fall brukar vara, men jag måste säga att det låter väldigt generöst för att vara vilket företag som helst, även fast deras försening skapar mycket problem så upplever jag det som att de i big corporate världen inte brukar vara så generösa med kompensation.

    Angående ålder...
    Jag tycker itne att någon av oss för gamla, vi är såklart inga nykläckta kycklingar biologiskt sett (förutom du, Pagnie), men jag tror vi alla här har livserfarenhet som är guld värd...och den erfarenheten kommer oftast med antal levnadsår för många...Solig..Men visst hade jag i teorin såklart velat vara en "ung" mamma, men mognad och redo-het (inget ord, jag vet) är så individuellt, jag var tyvärr ganska omogen som 22åring, inte alls intresserad av att gifta mig eller skaffa barn, jag var med helt fel person och jag hade inte börjat plugga, så med andra ord hade det varit en naturkatastrof att få barn då. Men är alla boxar tickade vid den åldern, och man är redo, så blir det såklart helt andra förutsättningar...Önskar jag att jag kommit igång med allt tidigare? Ja!! Men jag träffade min blivande för nästan 2 år sen, det var inget jag kunde planera eller påverka, och han är ju den allra viktigaste komponenten i att jag ens vill ha barn. Så jag hoppas att när vi väl försöker, att allt går vägen, och att jag kanske ändå iaf seeer ut som en ung mamma. Cool Det kan jag nöja mig med.
  • Viola

    Förresten så ringde jag White Birds idag, jag har ju som nämnt tidigare väntat på Pronovias pre-collection för 2014, Sara på WB sa att hon kmr få in 80% av kollektionen. Idag när jag pratade med henne sa hon att hon kommer få in 7 klänningar! ! ! Skrikandes...Jag som gått och väntat på kollektionen så jag kan få prova den. Hursomhelst, jag bokade tid hos henne på måndag, tänkte även gå på en drop in hos Milagro samma dag (pratade med de och de har fått in 7 klännignar)...så snälla snälla snälla håll tummarna att jag hittar något! NU känner jag mig stressad men men, jag försöker att itne haka upp mig på det, värsta fall får jag beställa utan att ha provat. Önskar bara att hon hade sagt detta tidigare så jag had ekunna tkolla upp andra alternativ.

  • Viola

    Kitkät,
    Jag vet, jag vet, just nu är jag liiite stressad över att ha väntat så länge med att beställa, bröllopet är om 5 mån och 10 dgr. Haha. Vad kul att ni beställt blommor. Vad mer har du kvar att göra? Bestämde du dig för om du ska ha placeringskort or no?

    Jag vet vad du menar med att man hamnar i ett ambivalent stadium där man itne vet om man är gift eller inte om den borgerliga vigseln sker flera dagar innan den kyrkliga. Men jag tror det är en mental grej, tror inte alla känner så, jag vet att jag gör det, så jag föredragar att ta båda vigslarna samma dag om det går dvs. Annars är det ju såklart inte hela världen. Men jag ska höra med Alfons (han som har Märsta), just för att kyrkan och festlokalen är i anslutning till varandra och det finns en del kontor så borde det väl vara möjligt. 

    Lavelli,
    Vad roligt att ni fått se på olika alternativ!! JAg längtar tills jag får träffa min dekoratör, ringde honom idag utan svar, men ska försöka boka in ett möte nästnästa vecka. 

    Din ringkudde låter superfin, har du bild på ngt liknande? Just ja Lavelli (så konstigt om vi alla skulle ses i verkligheten, jag kommer kalla er för era alias härifrån), det jag velat fråga dig är hur du tänker kring blommor, vi båda gifter ju oss höst/vinter, kommer du utnyttja det höstiga? vad gäller dekorationen? Eller kommer du ha pastelliga färger? JAg är så osäker på hur jag ska göra, jag tycker pastelligt är så fint, likaså helvita blomarrangemang, men det är väldigt somrigt, jag har varit inne på att göra det lite amerikanskt, typ ha guld-sprejade kvistar som sticker ut genom centerpiecen, för att få en lite mer höstig och edgy look. Något lite udda. En hel del blockljus. Jag har dock fastnad vid blombuketten, vet inte vad man kan göra för att få den att bli mer vintrig. Nu yrar jag här...men ja, du förstår nog. Ni andra tjejer kan såklart också komma med tips!!

  • Viola

    Lavelli,

    Glömde säga att jag tycker att din idé om att ha den borgerliga vigseln några dagar innan i samband med en get-together är superbra och en fin tanke! Om jag inte lyckas få det gjort samma dag, så kanske vi bara bokar in en tid i rådhuset (?!) dagen innan, och får det gjort. Vi får se, eller så kanske vi gör en liten get-together som er, ett par dagar innan och ber vigselförrättaren komma hem till oss, då vi också kommer ha en hel del utlandsgäster. Ja, jag är ganska öppen så att säga...

  • Viola

    Kitkät,

    Jo, jag är inne på att ha cremè, aprikos (mer åt orange än rosa) och guld. Så vi har snarlikt tema. Jag är lite småbesatt av en typ av centerpiece som jag sett, det är en "vanlig" centerpiece med blommor, ur den sticker det ut massa kvistar som är guldsprejade. Jag har varit inne på Interflora och fått kostnadsförslag på kvistarna (ifall jag skulle vilja beställa de själv och ge de till floristen), och det var superbra pris på dem. Lite annorlunda blir det, och kanske inte det första man tänker på när man tänker blomarrangemang till bröllop. Men jag försöker tänka lite outside of the box, vet inte riktigt om jag kommer lyckas genomföra mina tankar dock. Det beror ju lite på priset också, känns som att det kan variera ganska mycket från florist till florist. Det jag såg när jag var och tittade på festlokalen hade enligt mig kostat ganska mycket och ändå tyckte jag att det var ganska enkelt. 1 blomsort och centerpiecen var väldigt "luftiga".

  • Viola

    Kitkät, 

    Ska du ha blommor som centerpiece? Isåfall kanske de vissnar av värmen som ljusen avger...Obestämd

  • Viola
    Lavelli,

    Aaaaah!!!! Så fin din ring är Förvånad Gratttis grattis grattis!!! Verkligen superfin! jag kan tänka mig att den matchar fint med alliansringen...iiii!!  Ang försäkring, hör runt med olika bolag innan ni skaffar eran hemförsäkring (om ni inte redan har en) för att se vilka som har bäst "specialförsäkringar" för klockor och smycken, för alla bolag har inte det och de flesta täcker endast upp till ett angivet värde (finns på deras hemsidor). Jag ska försöka kolla upp det i dagarna, kan tipsa dig.  

    Jag förstår att du är rädd om den, många tror ofta att smycken är som pansarvagnar, att de tål allt. Tyvärr så gör de inte det, de måste hanteras varsamt, precis som andra ägodelar, dvs om man inte vill öka risken för att den ska tappa stenar, böjas, klor slits bort, allmänt slitage osv., men samtidigt ÄR de ju till för att bäras och slitas. Jag tycker du gör rätt i att ta av dig ringen du blev friad med hemma, det ger annars "onödigt" slitage. Speciellt när du sover!!! Bomull/papper är värsta slittjuven, tänk på det. Jag får rysningar av att tänka på att min mamma sover, gör trädgårdsarbete, bakar, diskar, gör ALLT med sin solitär, så jag försöker med jämna mellanrum rengöra den ordentligt och kolla så att stenen sitter, men hon sliter ju fortfarande ganska mkt på den. Hennes tanke är väl "äh, saker är till för att bäras", hon har ju en poäng. Lite tvåsidigt det där. haha.

    Jag kommer ha min släta ring 24/7, men inser att den kommer också slitas med tiden och bli smalare genom åren och kanske böjd speciellt för att den inte kommer vara så bred till att börja med, det är något jag får accepteraGråter...Men diamantringen kommer nog åka av när jag är hemma...trooor jag...Obestämdäh, vi får se.

    Angående er smekmånad, kul och kanske lite tråkigt att den blir uppsjkuten. Kul för att herregud!!! Ni har något att se framemot efter bröllopet, tråkigt för att då får du vänta ett par mån längre. Men samtidigt hinner ni göra er hemastadda i ert nya boende, fixa allt, få bröllopet överstökat, samla er, och åka på semester i lugn och ro. Se det från den positiva sidan Skrattande...Jag vet inte riktigt hur vi kommer göra, vi har inte pratat om smekmånaden så, förutom resmål, men jag trooor att vi kommer åka direkt efter, eller ett par dagar efter.

    Hmm..vittnen, ja, alltså min blivandes familj har en gudfamilj, som jag förövrigt bara har träffat 1 gång. Jag tycker att vigas är så himla intimt och bland det största vi kommer göra här i livet att det skulle kännas konstigt att bara ta någon enbart för att de tillhör gudfamiljen. Och han kan inte tänka sig ha någon vän+fru som vittnen...hursomhelst, vi är väldigt nära med hans syskon, så det blir förmodligen någon av dem, även fast man enligt kyrkan inte ska ha syskon. Sen kommer min syster (ev hans syster också) vara min tärna. Så jag får lite av båda världar, min syster komma vara min högra hand. Nu var jag inte till någon hjälp här, men jag håller med dig, man vill ha ett par som kommer vara "här" och närvarande i ens liv. Jag tycker att ni borde följa era hjärtan, bara för att ni väljer det ena paret betyder itne det att ni gillar de andra mindre, det är av praktiska skäl, och jag tror att omgivningen kommer förstå det. 
Svar på tråden Orientaliskt bröllop