Inlägg från: Aug 2013 |Visa alla inlägg
  • Aug 2013

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Här är det axelbandslös klänning som gäller så inga vita ränder får finnas på dessa axlar, klarat mig riktigt bra än så länge från det iår men det gäller att tänka till varje dag vad man ska göra och vad man klär på sig ;)

    Idadg sminkades det och detta blev resultatet. En helt underbar tjej som verkligen lyssnade på vad jag ville ha. Kommer dock att ha lite starkare ögonbryn den dagen och lite lite skarpare smink mest för att få med det bra på foton då ca 30% av sminket försvinner utav bilden.


  • Aug 2013

    Vet ni vad tjejer. Kors i taket men vi har fått klar vår bordsplacering! Trode aldrig de skulle gå ihop sig men i nuläget så känns det som vi fått ihop det superbra.
    Har även skrivit klart om ALLA 64 gäster vilket jag inte heller räknat med att ha gjort klart än. Vi ligger med andra ord rätt bra till i vår planering :) skönt!

  • Aug 2013
    sommaren13 skrev 2013-07-12 07:39:52 följande:
    Våran bordsplacering är oxå klar, dock så är vi bara 42 st, vi satt varannat par mitt emot varandra och så varannan kille tjej. Så det blev inte så svårt. Igår satt jag och hällde i bröllopsriset i organzapåsar och insåg att en sån där påse från calligraphen med hjärtformat ris inte räcker så långt om man ska gå enligt deras rekommendationer. Enligt dom så bör man ha 3msk i varje påse, då räcker det inte långt kan jag ju säga...jag lade ca 1,5msk i varje och det blev 52 st påsar.....behöver man mer? Ska man köpa en påse till?
    Jag har köpt tylltyg i grönt och klippt fyrkanter, hällt i havre (så inte fåglarna får ont i magen utav riset) och sen knytit ett vitt band runt. Jag mätte med min näve. Tog en näve och la i och gjorde 65st fast vi är 64 pers med oss två men jag har heldre för många. Tror dock inte fotografen osv kommer ha tid att kasta något (hon är även gäst)

    Vad har ni för inspiration för era buketter? Jag träffade floristen i måndags och bestämmde mig för en hårt bunden bukett med kritvita rosor så de inte skär sig med den vita klänningen. kommer att ha gröna rosblad i underkant ett vitt sidenband runt själkarna och ev något grönt blandat med rosorna.
    Fick hoppa min först tilltänka bukett då en utav gästerna är extremt allergisk imot liljor!
  • Aug 2013
    Sjörå skrev 2013-07-12 10:01:08 följande:
    Att fåglarna får ont i magen av riset är en myt, detta har bekräftats av ornitologer. Men kolla gärna med kyrkan/annan vigselplats att det är ok att slänga ris eller liknande. Detta är inte menat som kritik mot just dig utan ett allmänt tips. 
    Det var kyrkan som sa att vi inte fick ha ris pga fåglarna men att havre gick bra så det var därför vi valde det.

    Det jag tänkt ha i väskan är läppfix, alvedon, skavsårsplåster,  mobilen måste såklart med den åxå ifall att något händer med barnen som inte kommer att vara med efter kyrkan ;)
  • Aug 2013

    Ingen som jag som sitter lite smånervös över morgondagen?!
    Jag ska igentligen jobba men tror nästan att det är dax för möhippa och svensexa. Allt lutar åt att vi har samma dag och det känns bara som att imorgon är det dax med tanke på hur hemliga alla är runt ikring oss. Kan även vara så att det är för att just göra oss nervösa. Vår bestman ringde idag och frågade vad vi hade för helgplaner. Det som stör mig mest är att jag inte får veta något om hans och han inte något om min dag. Inte ens när den blir av, väldigt frustrerande då vi båda är lite kinkiga med vem vi lämnar våra barn med och jag hoppas innerligt att dom tänkt in den "lilla" saken :(

  • Aug 2013

    Här har det jobbats hela dagen och ingen hippa eller sxa här inte. Attans jag som var rätt säker. Men då blir de nog den kommande helgen då jag har min lediga helg. Den sista obokade innan the big day!

    Hoppas ni som blev hippade idag hade superskoj!

  • Aug 2013
    sommaren13 skrev 2013-07-16 19:34:54 följande:
    hur går det för er andra 17 augusti-par? 
    Det går bra här med. Ska träffa tjejen som ska göra tårtan bara sen är allt sånt "stort" klart och det ska inhalndlas lite mer dukar samt skrivas klart och ut festhäftet. Vill inte göra det för tidigt men vill endå ha det klart.
    Imorgon ska jag till sömmerskan och testa klänningen en sista gång innan hon syr klart den och på fredag ska håret testas. Ledig denna vecka sen jobbar jag tre veckor igen och efter det så är det IT veckan! helt sjukt, Jaa jag börjar bli mer och mer nervös. Inte för själva dagen men mer för att allt ska klaffa perfekt (kontrollfreak) som jag är!
    Tror skarpt på att det blir möhippa och svensexa i helgen då det är min sista lediga helg innan det är dax.  Och mina och sambons "smarta" vänner fixar ju saker via Facebook vilket vi inte vet om det är för att lura oss att vi ska se eller om det är utav misstag vi sett lite olika små hintar ;)
  • Aug 2013

    Jag har drömt mardrömmar tidigare innan jag skulle till sömmerskan med min klänning för första gången. Jag drömde att hon gav min klänning till min tärna och klippte av den så den blev kortare och att jag fick en annan med puffarmar gul spets och så hade jag illrött hår. Såg ut som direkt hämtad från oktoberfestivalen!

    När vi var där sen på riktigt så såg hon inga fel på klänningen (pjuw) den sys dock om mer efter mina former och idag ska den provas igen med rätt skor osv innan hon syr den helt klar :)

    Inatt kom nästa mardröm men de var nog mest för att jag läste om era igår.
    Kommer till lokalen innan vigseln och inget är somv vi vill. Fel präst, fel dukning fel ställe allt var fel. Jag kör som en dåre hem för att hämta allt som inte är där men som ska vara där men när jag parkerar hemma så ligger allt i bilen redan och jag kör osm en dåre tillbaka. Kommer fram och Slls gäster är redan där, dom ska ju vara vid kyrkan?! Allt var mest bara panik. Tror jag är mer stressad psykiskt än vad jag erkänner för mig själv ;)

    Håller nu på att gå in skorna lite vilket jag helt glömt, upptäckte att dom var lite tränga så nu får jag lov att ha dom på lite varje dag så ska dom nog passa..

  • Aug 2013
    7011e gången gilt skrev 2013-07-17 11:39:08 följande:

    Väntar på spenning att min klänning ska komma hem :)


    kyrkan har inte ringt än angoende vikken präst det blir å få gå in i lokalen å kolla hur den ser ut blir stressad..


     


    Om inte dom ringt ifrån kyrkan så ring dom! Kan ju ha hänt att dom missat eller blivit felbokat, jag hade ringt för att veta att detta inte hänt!

    Fick för en stund sen veta att M2Bs svensexa kommer att bli av på Lördag precis som jag redan anat. Han jäklades med dom på facebook häromdagen och skrev att det skulle bli kul att cykla på lördag. 4a personer har frågat mig med vem hans ka cykla osv och nu ringde min syster för att säga att han kan inte göra det då. Skönt att veta om när den blir, kommer självklart inte visa att jag vet för honom ;) han kan gott fortsätta tro att dom tror han ska iväg ;)
  • Aug 2013

    Idag har jag slutprovat klänningen, den behövde bara sys upp lite i framkant nu då den blev lite lång när den "föll" ned bättre på höfterna så jag trampade på den när jag gick.





    Den är dock lite löst snörad, lite lång ifram som sagt och bandet ska stoppas in när den ska bäras på riktigt.
  • Aug 2013

    Vi kommer att ha skiva som in och utgångsmarsch.
    In: För alltid - Sara Lövgren
    Ut: Topgun anthem - Steve stevens

    Solisten kommer att sjunga.
    Du är allt - Sonja Aldén
    Den här stunden - (From this moment) Som Maria L Hallengren skrivit.

    Dansen sen efter tårtan blir nog
    Nothing Else Matters - Metallica

  • Aug 2013

    Vad fina ni är i era klänningar! Tänk att vi snart ska få bära dom inför folk :):)
    Några utav oss är ju snart där, idag står "mätaren" på 30 dagar till den 17/8 och på måndag börjat jag jobba igen men gjorde en lista igår och den var inte allt för lång på vad som är kvar.

    Ang din kollega 13337Lisse Strunta i henne, hon är säkert bara avunsjuk! Gå annars till din chef och säg att jag är ledsen men det funkar itne att jobba med henne.

    Imorgon ska håret testas och på onsdag ska klänningen hämtas. Tiden går som en del utav er andra tycker lite för fort!

  • Aug 2013

    Vi kommer att ha fri tillgång till drygt under både middag och fest men har beräknat enligt restaurangernas vinförsäljning under en middags sittning.

    Man räknar
    1 glas till förrätten där brukar man inte få påfyllning.
    1 glas med påfyllning (ca 2glas) till varmrätt.
    6-7cl dessertvin om man nu har det

    En del dricker mer och en del mindre så detta är ett snitt. Efter middagen så kan man räkna att folk dricker första 2h 2 enheter (vin/öl/drink) per timme i snitt och efter dessa timmar går det ca 1 enhet per timme/person såklart även detta ett snitt.

    Vi har räknat så alla har möjlighet att dricka vin om dom vill och alla kan dricka öl om dom vill så igentligen har vi dricka till ca 130 pers och sen dricker ju en del inte alkohol men bättre att ha massor över än att stå med förlite.
    Vi handlade i Tyskland och slutade på en resa tur-retur med mat och allt inköpt 3000:- från vår kassa när allt var klart så det känns helt okej.

  • Aug 2013
    Längtandsfull skrev 2013-07-18 11:31:08 följande:
    Aug 2013: hur mycket alkohol fick ni köpt för dom 3000:- som allt kosta för er?? Känns konstigt att ni har alkohol räknat till 130 pers och det bara kostade 3000:-
    Vi handlade "lite" extra eller snarare så mycket vikt som bilen fick ta och gjorde oss av med det som vi inte behövde behålla själva.
    Vi handlade totalt för ca 14000 där nere med fick tillbaka 11000 så det var en resa värd att åka trotts att ma var rätt trött i baken efter 26hi bilen ;)
  • Aug 2013
    Längtandsfull skrev 2013-07-18 13:24:51 följande:
    Aug 2013 : tyckte du skrev att allt kostade 3000:- tyckte det lät välldigt billigt för alkohol till 130 pers. Vi köpte till 80 pers och allt gick på 7000:- Ja det var många timmar i bil men helt klart värt det.
    Det gjorde det också. Vi handlade för 14000:- sålde det vi inte behövde ha till bröllopet och det vi ska ha till den dagen  gick då i slutändan på 3000:- eftersom vi fick tillbaka lite mer än vad de kostade att köpa in det vi sålde  ;)

    Perfekt att se vad ni andra har med på era listor då jag är lik flertalet utav er och är livrädd att glömma något som jag inte tänkt på men som är en självklar sak :)
  • Aug 2013

    Nu börjar augusti närma sig så det skulle vara kul att veta mer exakt när alla har sina stora dagar =)
    kopiera och skriv in er...

    10 Augusti  -  Längtandsfull  -   Göteborg
    17 Augusti  -  Aug 2013        -   Enköping
     

  • Aug 2013
    Längtandsfull skrev 2013-07-18 21:53:34 följande:
    ok ni köpte mer så ni kunde sälja. Vi kommer sälja endel av det som vi får kvar.. om vi får nått kvar men det hoppas jag verkligen. =)
    Ja precis, vi kommer troligtvis få massor kvar nu med eftersom vi har så mycket. Men det går åt tids nog eller så säljer vi det vi får över :)

    Imorgon ska håret testas, hoppas vi tänker lika jag och frisören.
  • Aug 2013

    Idag blev det hårfix med frisören och något i stil med detta kommer det att bli.
    Gud det är itne ens en månad kvar nu och det märks på nerverna som flera känner av.

    Imorgon är det dax för m2b s svensexa, får se om även jag får en rolig dag eller om jag blir lämnad hemma själv?!

    Dett blev resultatet


  • Aug 2013

    En "liten" sak tjejer!
    Glöm inte att äta lunch och frukost under dagen ordentligt, något som jag blivit tillsagt flera gånger att inte glömma
    Framförallt inte att missa att avsätta tid för detta under all annan fix inför kyrkan (eller var man vigs) tänk att svimma pga näringsbrist, det får ju bara inte hända!

  • Aug 2013

    Igår visste jag att min sambo skulle bli hämtad men jag tänkte att han hämtas nog vid 10 och jag efter det OM det blir något för mig den dagen.
    kl 6 vaknade jag å kollade på klockan och tänkte nä dom är inte vakna såhär tidigt så jag hinner sova ett tag till innan jag måste upp och gör mig lite klar.
    Kl 7 knackar det på dörren!! Skickar ned sambn för att öppna eftersom vi fortfarande låg och sov, Där står mina 3 systrar och det var jag som skulle iväg. (m2b hämtades 30min efter mig)
    På med ögonbindel ett tak klättringssele (vilket jag trode var fallskärmshoppnings sele) Hoppa fallskärm var det enda jag inte skulle ställa upp på. På med höreselkåpor in i en bil och iväg. Åkte bil ett bra tag innan dom tog ur mig och satte mig i en annan bil med tysta människor. Åkte vidare jag hör lite svagt bakom kåporna att en kompis till mig skrattar hon har ett speciellt skratt blev då jätteglad att hon var med. Får komma ur bilen efter ett tags åkande igen, går en bit och dom frågar om jag vet vart jag är. Hör typ motorer och tror det är dag för gocart. Icek sa nicke. Dom jäklarna har bokat ett Tandemhopp så det var bara glatt klä på overall sele osv, fick lite instruktioner av tjejen jag skulle hoppa med. Nervös som sjutton upp i flygplanet och upp i luften sen var det bara kasta sig ut 4000m upp rätt ut! Hur häftig upplevelse som helst!! Fick även detta på film men den har jag inte fått se än.
    Efter detta åkte vi till en park i Västerås där vi åt lunch och gjorde uppdrag. vidare upp mto stan mer uppdrag lite dricka på en uteser vering och sen hem mot min mamma och pappa som var barnvakt hos oss för lite grillning och massa snack. Fick bli fotad med olika outfits men vet inte än vad bilderna ska vara till. Blev utgång på ett ställe här i Enköping efter men var så otroligt trött så jag minglade mest runt med de andra trötta tjejerna innan vi begav oss hem för en välbehövlig natts sömn!

    En helt perfekt dag men massa skratt en helt otrolig upplevelse och underbara vänner!

    Hopps ni som har erat kvar får en lika udnerbar dag!

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!