Inlägg från: Aug 2013 |Visa alla inlägg
  • Aug 2013

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Hade ett litet samtal med sambon häromdagen eftersom det inte händer så mycket från hans sida på bröllopsfronten, oj vad han fick eld i baken ;) hihi setat hela helgen med festhäftet och fixat och han verkar tycka att detta var roligare än mig i slutändan då han tänkt och tänk och kommit på massa roliga beskrivningar utav våra bröllopsgäster. Ska skriva något om alla 70 vilket inte är allt för lätt ;)
    Vi kommer vika A4 papper och sen ha en framsida i grönt vilket är vår temafärg.
    Kommer inte att häfta ihop alla papper utan kommer knyta ett band runt alla papper med en fin rosett eller liknande.

    Det närmar sig sista osa sakta men säkert och dom flesta har vi fått in svar ifrån.
    På Onsdag ska vi träffa vår kock och prata om maten, hoppas vi kommer fram till något bra.
    Tårtan är prel bokad ska in med antalet och sen få 2 sorter att smaka hemma innan vi väljer smak men de lutar åt Rabarbermouse och Jordgubbsmouse med färska jordgubbar.
    Fick tillbaka hindersprövningen i Fredags så nu är även det klart, tog bara några dagar att få hem.

    Det där med psalmer är jätte svårt tycker jag speciellt eftersom det i mina ögon inte känns som en viktig grej, men såklart ska vi komma på någon bra vi gillar. Tänkte att man kunde höra med prästen på vigselsamtalet vad som brukar spelas osv.

  • Aug 2013
    soderpling skrev 2013-05-16 07:30:50 följande:

    En fråga, hur lång tid tog det melllan att ni skickade in hindersprövningen till Skatteverket och tills dess att ni fick svar.
    Vi skickade in den i slutet av April (hoppas jag, m2b hade som uppdrag att lägga kuvertet på brevlådan) och har ännu inte fått svar.


    Från att jag skickade in det tills vi hade det hemma igen så tog det mindre än en vecka. Hade räknat med en månad och höll på att sätta i halsen när jag såg att ett brev från Skatteverket kommit, shit nu har jag blivit granskad i deklarationen vad jobbigt ;) men så var det ju inte! Ring dom och kolla hur det går i ärendet ska ju ta ca 1 månad enligt dom när jag frågade dom på bröllopsmässan.

    Igår var kocken här och pratade om maten.
    Det kommer att bli helt kanon å låter så himmla gott! Kan dela med mig av menyn när jag fått tillbaka den nedskrivna menyn :)
  • Aug 2013
    Deede skrev 2013-05-17 19:51:22 följande:
    Vi ska provsmaka tårtor ikväll =))Har fått 7st provbitar, så ikväll blir det att mumsa =)Funderar på att ge  min m2b en whiskeyprovning i morgongåva,själv dricker jag inte alls, tycker inte det är gott.Ska jag ändå följa med, eller ska han få gå med tex. bestman??  
    Jag skulle nog göra så att han får det och sen får han välja själv vem han tar med sig. Är ju alltid kul att göra saker tillsammans men därimot så gillar jag inte Wiskey alls och skulle inte åka med. Kanske kan vara roligt för honom att göra något men en killkompis efter bröllopet och få lite "egentid" är ju mycket för dom stackarna med bröllopsgalna tjejer hemma ;)
  • Aug 2013
    psychosomatic skrev 2013-05-20 08:41:23 följande:
    Vi fick också hindersprövningen väldigt fort. Inom nån vecka om jag inte minns fel.

    Vi gifter oss nästan 60mil bort och ibland känns det tungt att vara så långt bort. Man kan inte bara bestämma tid när som helst, och vi är ju framförallt inte där särskilt ofta. Våra familjer bor där och vi är ursprungligen därifrån så vi har bestämt att ha brölloppet där men vi kan ju inte åka dit hela tiden. Vi har varit där ett par gånger hittills men det är alltid när det är röda dagar och så för det är då vi kan men då är de flesta ställen stängda pga röda dagar. Förra gången lyckades vi iaf ha ett långt möte med stället där vi ska ha festen och middagen och allt det (maratonmöte på 5h!!) och provfotografering med fotografen. Sen var det en massa springa runt stan som en höna för att få ihop allting. Bokade tid hos frisör, för sminkning, beställde blommor, bokade smekmånad och fixade lite annat smått och gott så det var verkligen ett par produktiva dagar men jisses vad trött man blev alltså. Inte en lugn stund. Jag längtar till smekmånaden bara så man äntligen kan koppla av lite.

    2 veckor kvar till OSA.. Fortfarande massor som inte svarat. Varför väntar folk alltid till sista stunden?
    Det är så typiskt folk, som att man är lite viktig och måste vänta tills dess!
    Vet man om att man kommer att gå så kan man ju likaväl svara. Frågan är dom som inte svarar alls räknas dom då som ett nej?
    vi har fått in de flesta svaren från våra gäster 55st kommer än så länge utav 70 och 3 kan inte komma och bara 2 veckor kvar till sista osa så jag känner endå att vi ligger hyffsat bra till.
  • Aug 2013
    sommaren13 skrev 2013-05-24 07:32:58 följande:
    Härligt Det är ju så skönt att ha den hemma, så man kan gå och kika på den med jämna mellanrum ;) Min är hos min väninna som ska handfålla upp hela klänningen, så vi får se när jag får hem den igen. Hon trodde att den skulle vara klar senast v26 för sen skulle hon åka bort en vecka, så då ville hon ha den klar och kunna slappna av. 
    Nu är det bara 85 dagar kvar tills den 17 aug  
    När var det du skulle gifta dig?
    åh herregud vad tiden går!! 85 dagar!
    Gud jag blir alldeles pillirg i kroppen och lite tårögd tänkt att de snart är dax för det som iallfall jag längat efter hela mitt liv ;)
  • Aug 2013

    oj vad ni hunnit med att skriva tjejer!

    Underbart med möhippan, jag börjat bli nervös inför min jag med det kan ju iprincip ske vilken helg som helst nu.
    vår bestman har precis fått en lista med alla ingjudna killar samt nummer vilket inte var det lättaste att hitta utan att fråga sambon så att hans dag är pågång vet jag, dock får jag inte veta när den är kanske får vi samma dag?!

    I Onsdags så begav vi oss ner till Tysklant för att köpa in all dricka tur-retur på 26h vilket var en ganska jobbig resa då vi inte sov speciellt mycet men även ett bra tillfälle att få prata igenom alla som ska fixas nu innan den stora dagen.
    Det slutade med att vi sparade in 8000:- på att köpa all dricka där åt 70 pers. Tack och bock!

    Har även hämtat hem dom nya ringarna och dom passar oss perfekt! Även dom var ett klipp  vilket vi blivit bra på att göra i dessa dagar.



     
    Alla gäster har även svarat så nu börjar stressen komma att få iordning bortsplacering, något roligt om varje gäst till festhäftet, få klart festhäftet, vad jag vill ha för dekorationer osv osv.
    En hel den kvar att göra men en stor del klar!
  • Aug 2013

    Vi har vigsel kl 13 den tar ca 30 min och sen ska vi ta oss ut sen ska alla gäster ta sig ut och sen vi ut ur kykan och möta alla. När alla hejat grattat och sånt som alltid görs så är det dax för gästerna att åka till lokalen medans vi stannar och blir fotade. Det har vi ingen direkt tid på men vi kom fram till igår att vi skulle kunna ha en frivillig typ tipspromenad om oss som dom kan roa sig med medans dom minglar runt dricker lite bubbel och äter något småplock. När vi sedan anländer till lokalen så blir det en brudskål och sedan mer mingel. Allt tar längre tid än man tror (har själv jobbat på många bröllop) så ha inte för tajt med tid under dagen. Nästan bättre att de är lite segt. Tänk att de inte ska vara en dag utav stress!
    Att någon gäst får tråkigt en liten stund får man nästan räkna med men att ni kommer få långrtåkigt med alla era underbara runt ikring er tror jag inte kommer att hända :D

  • Aug 2013

    Hej tjejer!
    Gud vad tiden går. Börjar verkligen känna stress, vet inte vart jag ska börja med allt nu när det är så pass kort tid kvar?!
    Pysslat lite med småsaker på sista tiden iallfall. ska imorgon köpa havre till "rispåsarna" (vi fick inte ha ris med tanke på fåglarna) som jag redan köpt ett grönt tyll tyg till ska även köpa ett vitt band imorgon att knyta runt dem.
    Måste försöka få in alla detaljer nu de dagar jag är ledig innan bröllopet då jag hastigt och lustigt böt jobb i veckan så har massor att lära mig där med nu så hjärnan går på högvarv.
    Bordsplaceringslapparna har jag sågott som gjort klart men saknar några pärlor som jag behöver köpa i veckan så är även dom klara. såhär blev dom.



    Enkla och lagom enligt min smak :)
    Ska försöka få klart festhäftet inom en snar framtid men då måste även bordsplaceringen vara klar så vi kan ha med den då vi srivit (nästan klart) någon om varje gäst.
    Måste även lämna in klänningen på strykning och passformscheck så den inte är för stor till dne stora dagen.
    Bytt sminktjej då den andra inte visat något intresse alls så ska snart ha en testsminking med henne. Även håret är testdag inbokad.
    Känns som vi har en hel del klart men är livrädd för att missa något som endå är en självklarhet att de ska vara med!

    Hur går det för er andra? Inge som vill dela med sig utav sin checklista så jag inte missat något på min som mest finns i mitt huvud vilket gör det svårt för sambon att få hjälpa till ;) hihi
  • Aug 2013

    Tjejer! Nästa månad gifter vi oss!! :)

    Idag ska jag bege mig till Västerås för att rpova klänningen och se om något mer än strykning behöver göras! spännande spännande, ska även kika på tärnkläning åt lillasyster som ska med.

    Nästa vecka ska provsminkningen göras och ska även träffa tjejen som ska hjälpa till med blommor och dekorationer.

    Jag passade på att byta jobb u mitt i allt bröllopsplanringen så hjärnan går på högvarv och jag känner en otroligt stress för att hinna allt då jag insåg att jag bara har 2 lediga helger innan den stora dagen!
    Ingen hippa än så jag antar att det blir någon utav dessa helger ;)

  • Aug 2013

    Imorgon ska det provsminkas nästa vecka ska klänningen provas igen och håret ska testas. I Måndags träffade jag vår florist som även ska hjälpa till med dekorationerna det kommer bli så fint.
    Vi sitter nu och försöker skriva något kul om varje gäst vilket jag trode skulle vara mycket lättare än vad det är men sambon skriver för fullt medans jag sitter här.

    Har börjat bli nervös över min hippa. Jag vet att de planeras för fullt men har sånt otroligt kontrollbehov så har lite svårt med att inte veta om när det blir av. Försökt luska ut när sambons sexa kommer tt bli men hans bestman säger inget alls och ingen annan heller så det vi nu tror är att det kommer att bli samma dag för oss. Antingen nästa helg eller om ca 3 veckor för sedan är alla helger uppbokade. Har svårt att tro att dom tagit ledigt åt mig då jag precis bytt jobb och chefen har semester.

    Ang gästbok så kommer vi att ha ett gästboksträd där en kompis som är troligt duktig på att rita kommer att måla upp grenar osv på en canvasduk så får alla gäster sätta ett löv på tavlan med sitt fingeravtryck.

    något liknande detta.




     Vårt bröllop går i grönt så det kommer att vara olika gröna nyanser på "löven"
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!