Inlägg från: Karolajia |Visa alla inlägg
  • Karolajia

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Hoppar in i tråden här! Vi ska gifta oss 10 Augusti i Huddinge Kyrka. Har kommit en bit i planeringen vilket känns bra. Klänning, ring, mat och lokal. Och inbjudningarna skickade vi iväg i torsdags och idag fick vi de första svaren. Så himla kul! Nu är det på gång på riktigt Skrattande 

    Jag hade gärna velat ha dekorationer i kyrkan, är det någon annan som funderat på det?  

     Klänningen som satt perfekt första gången när jag prövade den kändes nu lite för stor och hade helt förlorat sin passform. Förut framhävde den kurvorna perfekt (se bild) och nu såg jag fyrkantig ut istället. Inte kul... Vågar inte sy in den nu heller för vem vet hur vikten kommer gå under närmsta månaderna? När bör man ändra klänningen som senast? Man vågar ju inte riskera att stå där utan klänning på dagen D.

    Sedan är dansen också ett orosmoment. Mannen insisterar på att han inte vill se klänningen innan bröllopet men jag bävar inför dansen (borde man ha börjat träna på den redan nu kanske?) Min klänning är verkligen en sån där puffig dröm och jag är ca. 1,5m i diameter i klänningen. Dessutom är det, tillsammans med underkjolen ca 10 lager med tyg. Så ja... dansen känns oroväckande. Vet att man rent tekniskt skulle kunna köpa en annan klänning att byta till. Men samtidigt känns det ju som man spenderat så mycket tid och pengar på en klännning man bara kan ha en dag. Borde man då inte ha den hela dagen? 



     
  • Karolajia
    Sjörå skrev 2013-03-06 20:46:30 följande:
    Här rullar det på. Härnäst är att beställa tid för måttagning av brudklänningen. Brudskorna är provade och tillbakaskickade, det var en bläckfläck på dem. Nya skor är på väg och jag funderar på jag inte ska ha ett par med bredare klack, vi gifter oss utomhus. Reservklänning är inköpt. Jag är livrädd för att spilla på mig under middagen (är en drällkråka och spiller alltid på vitt) så nu har jag köpt en billig klänning att ha i reserv. Kom igår men eftersom jag bor på annan ort i veckorna får jag vänta tills helgen att hämta ut den. Spännande att se om den passar. 
    Åh, vilken bra idé... man kanske också skulle ha en reserv... Om olyckan är framme. Fast känns ändå som en ganska onödigt budgetpost om man inte använder den... eller? 
  • Karolajia

    Jag håller på och kollar lite på tårtdekorationer. Och de flesta dekorationer är ju ett par med blod brud och brudgum tycker jag. Iallafall de lite roligare. Typ denna: www.kakburken.se/product_info.php

    Tror ni att man kan bara ta en permanent marker och måla på svart typ? Eller köpa någon liten burk med figurfärg eller något? Man vill ju gärna att brudparet ska se ut som en själva liksom...
     

  • Karolajia
    confuzed86 skrev 2013-03-07 02:21:55 följande:
    Karolajia: har du kollat de andra sidorna med tårtdekorationer? Finns tårtdecor mfl. Har sett flera st med mörkt hår på bruden. Sök efter andra sidor mer tårttillbehör.
    Tycker jag har kollat runt en hel del men inte hittat någon "rolig" figur som har mörkt hår. Då står de oftast bara rakt upp och ner... Fast jag får leta vidare I guess. För visst är det något som inte brukar ingå i tårtan? Mannen min sa att han trodde att killen på konditoriet skulle fixa figurerna. Men så brukar det väl inte vara? Visseligen är det en vän till oss... men ändå? 
  • Karolajia
    Sjörå skrev 2013-03-07 06:35:34 följande:
    Jag köpte min här via Köp och Sälj, den kostade 1000 kronor oanvänd så jag tycker inte att det är en så onödig budgetpost. Det verkar ju gå bra att sälja brudklänningar om man har lite tålamod. För mig är det helt klart värt 1000 kronor att slippa oroa sig för att spilla på den stora dagen. 
    Det är nog sant. Får sätta mig och kolla runt lite då... Haha, känns nästan som jag är otrogen på min bröllopsklänning! Flört
  • Karolajia
    SingingFantacia skrev 2013-03-12 12:28:32 följande:
    Om du inte hittar någon som du verkligen vill ha med mörkt hår så går det att använda en färg som tex akryl (som är en plastfärg) att måla om håret med. Använd liten pensel och var stasig på handen så är det ingen fara.

    Sen finns det många caketoppers på Ebay där de har mörkt hår.

    Däremot att hitta ett brudpar med två kvinnor som är lite roligare är tyvärr svårt oavsätt hår eller hud färg =( 
    Ja, tänker mig att sån där färg man använder till warhammer figurer borde nog funka... och brudgummen tyckte ju det var kul en gång i tiden så nu kanske man kan ha nytta av det igen ;) Håller ögonen öppna på ebay as well :) 

    Såg i calligraphens veckomail att de hade lite rea på toppers. Den här kanske var lite kul? Roligare än en helt simpel där man står upp och ner men du kanske ville ha något roligare?

    www.romance.se/index.aspx&Lang=sweden&PId=1113020&tagval=party_caketops&menuIdx=4 
  • Karolajia
    Carina10 skrev 2013-03-18 21:55:58 följande:
    Syns dom inte så mycket så kan du ha dom men annars hade jag nog funderat lite. Beror ju på hur mycket färgskillnaden syns.

    Å andra sidan ska jag ha silverglittriga skor o ivoryfärgad klänning o jag är så nöjd över mina skor (grymt skäna o beställde på JenJenhouse) så jag hade kunnat ha kortkort för att få visa skorna haha
    Vilka skor är det? Har kollat lite på deras sida men varit nojig för att den skulle vara obekväma. Har du en länk? :)
  • Karolajia

    Vi beställde också från Optimalprint och var supernöjda. Vi tog det matta pappret som var lite tjockare för en mer lyxig känsla och är supernöjda :) 

  • Karolajia
    Mandala skrev 2013-03-26 13:16:14 följande:
    Ni som har 3-rätters, vad har ni på menyn? Nu har vi bestämt oss för det, men har inte bestämt menyn än. Vi (m2b o jag) gillar rött kött, men funderar lite på om det är många som inte gillar det. Jag vet några runt oss som inte gör det. Är därför lite nyfiken på vad ni har för meny + kött.
    Vi är lite i samma sits. Men vi valde att köra på kött iaf och sen steka det till medium så får folk klara sig. Vi vill ju ändå att maten ska vara väldigt vi. Vår meny är

    Toast Skagen med löjrom

    Helstekt biff med balsamicosås och fransk potatisgratäng

    Och sen tänkte vi ha bröllopstårtan som efterrätt :)  
  • Karolajia
    sommaren13 skrev 2013-04-05 08:32:52 följande:
    Visst är dom?
    Här är en bild på våra champagneglas:


     
    Gud  vad kul :) Vi har exakt sånna glas med våra namn och datum ingraverade infär mottagningen. Haha :) 
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!