Inlägg från: Karolajia |Visa alla inlägg
  • Karolajia

    Mitt största problem just nu är att jag känner mig så lugn. Kan man ha koll på allt såhär tidigt? Känns som det. Allt är inte spikat med det som kan göras nu känns klart. Men om någon kommer på något får ni gärna säga till! 

    Klänning
    Ring (dock inte gravyren)
    Catering
    Serveringspersonal
    Kyrka
    Lokal
    Bröllopsresa
    Smycken
    Hår & smink 
    Fotograf
    Hindersprövningen inskickad
    Brudföljet
    Inbjudningar skickade

    Mannens kläder väntar vi med lite till då han vill gå ner lite till innan vi syr upp dem.
    Tårtan ska en bekant göra och han ville bara ha tre veckor på sig så det är på hold.
    Alkohol ska köpas i Tyskland i juni.
    Har t.o.m. gjort en preliminär placeringskarta

    Det jag velar mest över är om det verkligen är värt typ 2000kr för en bröllopsnatt på hotell eller om man inte bara ska ta en taxi hem och sova hemma. Känns som dyra pengar för något som kanske inte spelar så stor roll. Eller? Vi ska ändå på bröllopsresa 4 dagar efter bröllopet så känns som man hellre bränner pengarna där då :)
     

  • Karolajia

    För er som ska ha vigsel i kyrka. Har ni haft vigselsamtal? Jag bokade ju kyrka långt i förväg (över ett år) så börjar bli nojig att de glömt bort oss. 

    Hade inte tänkt på att vigselförrättaren kanske inte skickar in blanketten direkt så jag tror han bara har 1 dag på sig för vår hindersprövning. Haha, ingen press här inte...  

  • Karolajia
    confuzed86 skrev 2013-04-26 21:01:15 följande:
    I natt blir det en bussresa till Tyskland och inhandla all alkohol till bröllopet. Skönt att få det gjort i tid :)
    Hur funkar det? Vart åker den ifrån? 
  • Karolajia

    Ja. Semesterschemat låter vettigt att det ska läggas först. Jag får väl avvakta till slutet av maj och sen terrorisera de. Haha. Vi gifter oss också 10 aug Sansun :) 

    Får kolla upp det confuzed 86! Tack för tipset

  • Karolajia

    Ja, det är det som är så svårt för oss. Vi bor i Stockholm men jag studerar i Helsingborg och i juni ska jag ta min examen så då kommer vi ta bilen ner för ceremonin. Då tänkte jag vi kunde ta en sväng förbi Tyskland när vi ändå är där. Alternativet är att kryssa från Stockholm till Talinn. Men ja... allt är dyrt oavsett. Haha. Men vi kommer tjäna på det ändå med tanke på hur dyrt det är på Systemet :p

  • Karolajia

    Ang. psalmer så är inte någon av oss särskilt troende så vi har tagit bort de som känts för "gudiga". Vi har framförallt tre stycken som vi väljer mellan

    82 - Gud, se i nåd till dessa två.
    84 - Vi lyfter våra hjärtan
    201 - En vänlig grönskas rika dräkt.  

    Ska man ha två vigselpsalmer eller en vigselpsalm och en sommarpsalm? Jag var lite sugen på att ha typ Den blomstertid nu kommer bara för alla kan den. Och det kan vara mysigt att ha en psalm alla kan sjunga med i.... men den blomstertid nu kommer i augusti känns ju helt off.
     

  • Karolajia
    jenniferochaugust skrev 2013-05-27 13:39:43 följande:
    Jag hittade äntligen mina drömörhängen!
    Köpte dom på "antikt, gammalt och nytt" på Mäster samualsgatan i Stockholm :) Är så nöjd!


    Superfina! :)
  • Karolajia
    Sjörå skrev 2013-05-31 07:53:15 följande:
    Jag försöker bestämma vilken typ av frisyr jag vill ha. Har alltid tänkt att jag ska ha halvuppsättning men nu börjar jag tveka och kanske ska ta en heluppsättning istället. Tänker att det kan bli varmt med halvuppsatt hår. Nåja, jag har två veckor på  mig att fundera innan jag ska träffa frisören för en konsultation.

    Våra ringar är klara så det som återstår nu är att åka till Stockholm och hämta dem. Funderade på att ta en dagstur dit nästa helg men kom på att det är väl då det är kungabröllop. Känns som om man borde hålla sig från staden då om man kan.  
    Oj! Väldigt bra poäng med värmen. Det hade jag inte ens tänkt på... Jag får nog sätta mig och tänka över detta lite till innan jag bestämmer mig jag med. Har konsultationen om ca 3 veckor så får väl bestämma mig tills dess. 
  • Karolajia

    Jag misstänker att jag vet när möhippan ska vara. Först blev jag lite besviken då jag insett att de planerat in den utan att ta hänsyn till hur jag jobbade. Spontant kändes det som det kanske borde varit prio 1. Men eftersom den verkar ha börjat planerats innan mitt schema var släppt antar jag att det är okej. Det är bara trist för nu jobbar jag dagen innan och dagen efter. Och har redan fått byta bort pass för att komma loss den 27 juli (som jag tror att det är). Känns inte som man kan släppa loss helt om man jobbar dagen efter. Men jaja. Nu är det som det är. Och jag ska njuta så mycket det går iaf! Låter som ni andra haft otroligt bra möhippor och var själv på möhippa i fredags. Så det ska bli kul att se vad de hittar på :)

  • Karolajia
    Längtandsfull skrev 2013-07-01 15:54:15 följande:
    Karolajia : tänk om dom överraskar dig med att du är ledig =)
    Hehe, ja. Det hade vart något. Tyvärr funkar det inte så på mitt jobb eftersom vi jobbar skift. Så har mitt schema alltid uppdaterat.... Annars hade det vart super! 
  • Karolajia

    Hade provsminkning i veckan och det blev såhär:



     Är inte helt såld på att ögonskuggan är så högt upp, men är antagligen mest ovana. Vad tycker ni? 
  • Karolajia
    jenniferochaugust skrev 2013-07-02 12:29:22 följande:

    Nu är det mindre än två månader kvar till vårt bröllop 31/8. Det känns så nervigt och jobbigt, men har planerat, beställt och fixat det mesta. Borde vara lugn! Men vem kan vara det innan sitt bröllop? Kan inte fatta att det redan är juli!


    Det jobbigaste just nu är ekonomin, vi hade liksom inte börjat spara när vi i vintras bestämde oss för att köra. Vi hade absolut inte tänkt att det skulle bli så dyrt som det till slut blev. Trots att vi varit superduktiga och kommer att ha sparat 100.000 på 8 månader så ligger vi precis på gränsen att klara det. Det här är ett otroligt stressmoment såklart. Det finns såklart saker vi skulle kunna skära ner på, tex hotellnatt, transport och fotograf. Men vi vill verkligen inte.

    Hur har ni andra det? Någon mer som känner den ekonomiska pressen?


    Det är samma här, Vi tänkte att 80.000 skulle ge oss lagom med marginal men nu är vi strax över 90.000 så det lär väl sluta på 100.000 antagligen. Hade en total breakdown och satt och grät när vi fick en faktura på 5000 som vi inte räknat med. Kändes som hela bröllopet skulle gå åt helvete. Men det gjorde det ju inte. Allt löser sig. Läste en artikel precis i början av planeringen och det är tre saker man inte borde spara in på: Ringen, fotografen och klänningen om jag inte minns fel. Och känns helt rätt. Ringen kommer du ju ha för evigt, klännningen är ju den enda gången i livet (förhoppningsvis) man får ha och till sist kommer dagen gå så himla fort och då kommer man vara tacksam att man har bilderna så man kan minnas tillbaka :)
  • Karolajia
    sommaren13 skrev 2013-07-03 08:34:41 följande:
    Vi landar på ungefär 100.000kr och då har vi hyrt en lokal som har hand om allting. Dom har olika paket som man kan välja på, vi valde det här paketet:
     Silver 
    25 990:- Tid: 16.00-02.00
    Inklusive: Lokal, städning, personal, dukning med vita linneservetter, x-tra färgservett enligt önskemål, linnedukar, blomma, ljus.
    Bröllopssvit (2 pers) på Scandic Alvik inkl frukostbuffe,  en flaska mousserande vin, fruktkorg, färska blommor 
    Morgonrock (gåva) på rummet, möjlighet att checka ut lite senare
    Transport (1 tim) från kyrka till Alviks Matbod
    Dj inklusive ljud och ljus
     
    Och sen betalar vi 482kr per person för maten och då är det vitchokladdoppade jordgubbar till brudskålen, förrätt huvudrätt efterrätt och bröllopstårta. Vi är sammanlagt 42 pers, från början så var vi 70 pers, men många tackade tyvärr nej.
    För fotografen betalar vi 7900kr och då är det två fotografer i 5tim. Och för smink och hår betalar jag 2500kr (frisör/makeupartist).

    Vi har köpt in mycket då och då, så man har spridit ut kostnaderna lite.  
    Åh! Det priset känner jag igen, ska du använda Malin Norlen som fotograf för bröllopet eller? :) 
  • Karolajia
    sommaren13 skrev 2013-07-03 10:20:11 följande:
    Japp det ska jag
    Vad roligt, har ni träffats än? :)

    När var det ni skulle gifta er? : 
  • Karolajia
    sommaren13 skrev 2013-07-04 07:20:10 följande:
    Nix, vi ska ses i augusti Vi gifter oss den 17 aug. Bara 44 dagar kvar....börjar bli lite nervös ;)
    Vad kul! Vi ska också träffa henne i augusti. Vi gifter oss den 10e så jag kan försöka ge dig en utvärdering om du vill. Om jag hinner det vill säga :)
  • Karolajia
    sommaren13 skrev 2013-07-04 14:40:24 följande:
    Vilket datum ska ni ses? Vi ska träffa henne den 7:e
    Vi ska träffa henne den 5e. Haha, vad kul, vi får hälsa från er :p Vad heter ni? 
  • Karolajia

    Hade brudvals träning idag! Det var svårt och kändes stelt. Men vi har två till så det ska väl gå :) Tyvärr tyckte han inte vårt val av blu danube var bra så det var himla trist. Får väl se hur vi gör i slutet.... 

  • Karolajia

    Hahaha, drömde min första dröm om bröllopet inatt med. Drömde att jag var sen och oombytt när klockan var 14,06. (Vår vigsel är 14,00) Jag befann mig dessutom vid fel kyrka på någon annans bröllop. Ångest! Haha

  • Karolajia

    3 Augusti - lillasofie - Västerås
    10 Augusti - Längtandsfull - Göteborg
    10 Augusti - Gumemnuttan - Örebro
    10 Augusti - Karolajia - Stockholm
    17 Augusti - Aug 2013 - Enköping
    24 Augusti - Alvstina - Helsingborg
    31 Augusti - viXan - Ängelholm
    31 Augusti - kj79 - Luleå

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!