Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Då fyller jag väl på med ett bebisinlägg :P Woho! ;)

    Har en hel del gravidkrämpor nu, från halsbränna till hjärtklappning, trötthet och väldigt mkt sammandragningar. Dessutom ligger blodtrycket på gränsen, så går till BM minst en gång i veckan. Kan knappt vara uppe och göra något alls. Blir jag inte trött, så får jag sammandragningar och måste lägga mig och vila. Det är väldigt tråkigt...

    65 dagar kvar nu, även om jag hoppas på något mindre hehe

    Vi har endel kvar att inhandla och fixa inför bebisens ankomst och det känns både roligt och jobbigt. Jag beställde en amingsbh som skulle passa strl typ 100B-85I (min storlek låg riktigt i mitten i storlekstabellen där för vad som skulle passa) och när jag får hem den ryms typ halva bröstet i kupan. Alldeles för små kupor. Så just nu har jag amningsbh-panik haha

    Ska få träffa någon ur Aurora i veckan iaf och det känns väldigt skönt, ser framemot det :)


  • daniiel

    Jag har inte shoppat BH i en "vanlig" butik på.. jag vet inte hur många år. Det är inte lönt att öht kika. Alltså på tex Lindex, Kappahl osv. Jag har hittat ett märke som jag tycker om, Freya, och vet numera min storlek så kan beställa från England för halva priset :)

    Chicita - Är det inte typiskt?! Det är alltid när man har viktiga eller roliga saker inplanerat som man går och blir sjuk. Jag hoppas att du kryar på dig snabbt :)


  • daniiel

    Tack Chicita! :D Jag hade skrivit ett inlägg här, trodde jag, men vår dator spökar verkligen! Den kraschar och har sig hela tiden. Nu när jag kollar från mobilen så är hälften av alla inlägg jag skrev då borta. Nåväl.. Onsdag morgon, 12/2, föddes lillasyster :) Hon anlände lite tidigt, v.34+5, men var stor och mår bra :) Blev utskriven från BB idag, så nu sover vi hemma och åker in för provtagning morgon och kväll. Förhoppningsvis kan vi sluta med det snart också. Storasyster är otroligt stolt och tar hand om lillasyster exemplariskt! Lillasyster ska heta Tilda :)


  • daniiel
    Lenblo - Fy vad tråkigt att höra! :( Alltid tråkigt och jobbigt när sånt där inträffar, men extra på semestern. Dels för att då vill man ju må bra och kunna njuta, men också för att man (som Chicita skriver) blir mer utlämnad i ett främmande land. Jag hoppas att du kryar på dig och kan hinna ha kul på semestern :)
  • daniiel

    Tack alla :) Vi har nu hunnit bli lite hemmastadda. Utskriva från BB och barn. Känns spännande med en bebis igen, men saker och ting börjar lite smått komma krypande tillbaka i minnet :) Tex hur man håller i en bebis :P

    Nu är det en eventuell namngivningsceremoni som ska planeras, med skräckblandad förtjusning :P haha


  • daniiel

    Haha jag tycker det är jätteläskigt med nyfödda bebisar.. fram till ca 3 månader ungefär :P Söta är dom, men ojoj.. så små och armarna och benen pekar åt alla håll.

    Lenblo - Hur är det med dig?

    snowstars - Det är lugnt, jag har beställt massor av såna här dagar nu, så jag ska kunna gå ut med Tilda. Eftersom vi inte bor så långt ifrån varandra, så bör ni ha samma väder då och då kan du passa på att gå ut en annan dag :) Plugga i all ära, det är viktigt och du är duktig som kämpar på, men en promenad i friska luften är inte att underskatta.


  • daniiel

    Jag har funderar på det här med namngivning hela helgen. Jag har skickat ett mejl till en kvinna som utför namngivningsceremonier. Dop känns inte så aktuellt, trots att vi gifte oss i kyrkan.

    Men, då är det den här saken med gäster.. vilka bjuder man? Och storasyster. Hon är ju inte döpt, vi hade tänkt ha en namngivning för henne, men eftersom det blev så mkt under hennes första år med hjärtoperationer och långa vistelser på sjukhus osv, så kom vi oss aldrig för det och sedan tyckte vi att hon hunnit bli lite för gammal kanske osv. Nu börjar jag dock känna att det kanske blir lite konstigt, och orättvist, om lillasyster får ett kalas när storasyster inte fick det..


  • daniiel
    Chicita - Väldigt intressant att läsa. Jag och maken såg faktiskt en dokumentär här om dagen som också var väldigt intressant. Den handlade också om det där med att träna längre pass egentligen skulle vara "onödigt" och att man kan få enorma positiva hälsoeffekter av att bara röra på sig sammanlagt ett par minuter i veckan tror jag det var. Det handlade också om att vi bara kan påverka våra resultat till en viss grad, oavsett, pga gener osv, så att det rent ut sagt är bortkastat för vissa att försöka träna en hel massa osv.
  • daniiel

    Jag har definitivt beställt en sådan dag till imorgon snowstars! Maken börjar om att jobba, så det är första dagen ensam hemma med lillasyster och då ska storasyster hämtas efter skolan. Jag har ju inget körkort, så det blir till att bängla iväg med vagnen och då vill jag ha varmt och solsken - som idag, hela 9 grader varmt :D

    Vi har faktiskt bestämt oss för att det trots allt blir dop i kyrkan, för både lillasyster och storasyster. Fika i församlingshemmet efteråt. Sedan vilka vi vill bjuda ska vi suga på tills i maj, då inbjudningarna ska ut. Det lutar åt att hela tjocka släkterna plus vänner med familjer bjuds in och då blir det nog ca 90 inbjudna, med barn inräknat. Jag skulle tro att vi landar på ca 50 gäster då. Förhoppningsvis finns det tider kvar i kyrkan i augusti. Jag mejlade dom idag och det lät lovande, men ska ringa imorgon och verkligen boka fast en tid. Blir i samma kyrka som vi gifte oss :)

    Jag ska verkligen försöka ta till vara på det där med att göra något, istället för att må dåligt över att jag inte kan göra "allt" så att säga. På tal om det med motion osv. Jag har fortfarande inte repat mig efter förlossningen och graviditeten. Känner fortfarande av foglossningen och eftervärkar osv. Men, att faktiskt ta mig till skolan och hämta storasyster är ett bra mål känner jag. Jag kommer mig ut, jag rör lite på mig, men jag behöver inte känna någon stress eller press... ännu ;) haha


Svar på tråden BT-Veteraner