Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Chicita - Jag tycker det låter jättemysigt :) En bra blandning helt enkelt, vilket som sagt oftast är finast och mest hemtrevligt :) Och jag tycker om personliga hem, där man genom att kika runt i hemma kan lista ut vad det är för personer som bor där.

    snowstars - Det är knepigt det där med hur och var man ska fira jul. För om ni är med din sambos mamma och syster i år, så blir det toppen och ni hinner träffa både mamma och syster med familj. Men, hur blir det för hans mamma nästa år, när systern är hos killens familj och ni är hos din familj. Blir hon ensam på jul då? Men firar ni med din familj i år och din sambos mamma nästa år, då är inte hans syster där. Och din sambos pappa?

    I början firade vi jul på tre ställen på samma dag. Först hos makens föräldrar, med hans närmsta familj och släkt. Sedan åkte vi till min släkts julfirande (på pappas sida, har ingen släkt på mammas, förutom mormor) och därifrån åkte vi sedan hem till mina föräldrar och öppnade klappar med min syster, hennes sambo och mormor.

    Jag tyckte dock det blev stressigt, men man vill ju hinna träffa alla. Dom två senaste åren har vi dock åkt och ätit lunch med min släkt, sedan till mina föräldrar för middag och dagen efter ätit lunch hos makens föräldrar och då har bara hans syster med sambo varit där. Det har dock känts skönt att dela upp det lite.

    I år har dock min farmor gått bort, så det blir inget firande med pappas släkt. Maken har inte längre just någon kontakt med sina föräldrar, så det blir mest troligt inget alls där. Därför blir det nog enbart hos mina föräldrar i år, med syster + sambo samt min mormor.

    Jag hoppas att ni ska lyckas komma fram till något som känns bra för er båda :)

    Och vad duktig du är som bakar! Jag och dottern bakade hela helgen till makens firande i söndags. Vi bakade syltkakor, kakor med blåbär och maräng, maränger med kokos och choklad, citronsockerkaka med citronkräm samt muffins med äpple och kanel :) Vad är det för kokoskakor du bakat? Jag älskar kokos! :D
  • daniiel

    En dålig bild som blev ännu sämre när jag fotade den med mobilen :P



     


    Ultraljud idag. Jag är tydligen i v.19+6 och är beräknad 19 mars. Hon kunde inte se könet på barnet. Vi ska få åka till spec mödravården i Umeå nästa vecka för att kika extra på hjärtat. Inte för att något såg tokigt ut, men pga dottern och sådär. Bara för säkerhets skull. Ska fråga om dom kan se könet då :P


    Vi har berättat för dottern nu också är det är en väldigt längten storasyster vi har hemma nu :)
  • daniiel
    Lenblo skrev 2013-11-02 15:51:44 följande:
    Daniiel: Jag har en färsk lista på saker som är bra att ha köpt till barnet när det kommer. Intresserad?
    Absolut! Det skulle vara guld värt :D Jag har försökt minnas tillbaka till när dottern var liten, vad vi behövde då, men jag kommer rent inte ihåg :P
  • daniiel
    Lenblo skrev 2013-11-04 18:29:36 följande:
    daniiel: Listan är inboxad.
    Oombedda råd, bortse från dem om du inte vill ha. Tungan ute
    Vi tyckte att det blev jättebra att hänga upp en vagga i taket ovanför sängen så att man nattetid bara kan ge den en spark när barnet blev oroligt.
    Bärsjal i något stretchigt material (för nyfödd) är jättesmidigt. Jag köpte en i bambu: silkesmjuk, tvättbar i 40 grader och luktar inte svett på evigheter.
    Cocoon-a-baby-madrass (googla!). Dyr men guld värd. Om du letar tidigt kanske du kan hitta en på Blocket. Den gör åtminstone vårt barn mycket lugnare när det är sovdags. Speciellt om man - tvärtemot instruktionerna - tar bandet som ska gå runt bröstkorgen och sätter det tajt runt hennes överarmar. Detta gäller även om hon tidigare oroligt viftade vilt. Nu har jag, stärkt av detta, även beställt ett set för effektiv lindning. Hoppas, hoppas.
    Tack, tack! Ska läsa igenom den mer noga en annan kväll när jag inte är lika trött :)
  • daniiel
    Chicita skrev 2013-11-05 19:22:05 följande:
    Nu har jag fått hem en specialbeställd sele Glad
    Tjejen brukar bara sy halsband, men när jag frågade så sa hon att hon kunde göra ett försök, bara jag kunde ge ordentliga mått på en sele jag redan har hemma eftersom hon inte har storlekar och sånt hemma (och alla hundar är ju olika).
    Hon gav mig ett pris som jag tyckte var löjligt lågt, så jag bad henne lägga till reflexer och så erbjöd jag henne ett pris som jag tyckte stämde bättre med arbetet och materialet 
    Och här är resultatet Solig


     
    Oj, så stilig! :D Vi skulle behöva beställa en sele till Stella också, så småningom. Hennes mått är så knepiga att köpa färdiga till. Väldigt fint med namnet också :D
  • daniiel

    Åh, suck.. känns som att saker och ting bara samlas på hög just nu. En månad kvar till dotterns kalas, jag har tyvärr varit alldeles för snäll gällande ett par vi känner med barn som fyller år ungefär samtidigt, så nu har dom klampat rätt över oss och sett till att vi förmodligen står utan lokal för barnkalaset. Hyran samt parkeringen ska höjas efter nyår, med hur mkt har vi dock inte fått veta. Har jättejobbig foglossning och ont, men dottern ska ju ändå lämnas och hämtas och hunden ska ut. Inte kul när vi har flera trappor upp till lägenheten.

    Ja, plus att det är någon iditot som tagit mitt namn och nummer och sålt något på Blocket. Det ringer och smsar folk som betalat pengar till "mig", men inte fått sina saker. Dom har till och med ringt grannarna (som vägrade säga något öht till dom som ringde). Sitter i kö till polisen nu..

    Kände bara att jag behövde skriva av mig, tack.


  • daniiel
    Chicita skrev 2013-11-07 17:24:47 följande:
    Du kan få namnet till den som gjorde den här selen om du vill (hon finns på FB)
    Nu syr hon ju inte selar i första hand, men hon sydde ju den här efter Elox mått och man fick bestämma färg på fleecen och broderiet och sånt själv. Hon brukar använda svarta nylonband, men när hon fick höra att han är en sån där tuffing som gillar grönt/brunt/camouflage så kom hon på att hon hade ett sånt band också som vi kunde använda Glad 
    Haha ja, då ska han ju såklart ha sånt nylonband :D

    Tack, men vi ska kontakta några som är vana att sy till staffar/amstaff, då vi är ute efter en WP-sele :)
  • daniiel
    Chicita skrev 2013-11-07 19:04:07 följande:
    Spännande Glad
    Vad ska ni ut och dra med den?
    Vi funderade ett tag på att skaffa en liten vagn till Elox eftersom han gillar att dra. Men det har inte blivit något av, vi har inte hittat något vettigt... 
    Vi har också sneglat lite på det, men inte heller hittat något som vi riktigt gillar. Hon har prövat dra lite kedjor, och älskade det, så vi tänkte fortsätta med det till sommaren och sedan se hur det utvecklar sig :)
Svar på tråden BT-Veteraner