Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Visa era bröllopstårtor! :)

    Minuz skrev 2012-08-13 13:54:28 följande:
    Chicita -

    Har du något bra recept på frosting? Blir galen på de recept jag har. De går ju inte att spritsa med då de är för mjuka och smälter så fort.......
    Oj jag spritsar väldigt sällan, och när jag gör det så använder jag alltid royal icing.
    http://www.joyofbaking.com/RoyalIcing.html

    Och jag köper sånt där "marängpulver" som dom pratar om här i bloggen.
    Det stelnar ju och blir stenhårt då, så det är väl nackdelen.

    Annars om jag bara ska spritsa något litet som ska ligga platt på tårtan (ingen risk för rinningar alltså) så brukar jag blanda smör och lite florsocker (ibland tillsätter jag lite smält vit choklad också). 
    Men jag har inget recept på det, utan man får prova sig fram 
  • Chicita

    Tårta går utmärkt att frysa (för er som vill beställa fler portioner än gäster).
    Den erfarenhet jag har av bröllopstårtor säger ändå att ni lugnt kan beställa 1 portion / gäst för det är nästan omöjligt att baka en tårta för exakt 72 personer (exempelvis), utan den blir oftast från 70-75 personer (eller något sånt).

    Den tårta ni får över plastar ni in i dubbla lager gladpack och stoppar i frysen.
    Sen tinar ni den långsamt i kylen när ni vill äta den. Det går utmärkt Glad 

  • Chicita
    LyckligaBruden skrev 2012-08-13 14:26:49 följande:
    Hur gör man när man måste frakta hem den flera mil? Äter på vägen
    Stoppar den i en kartong med kylklampar kanske?

    Det var ett tips annars... inte en order.
    Funkar det inte för er så finns det säkert en soptunna i närheten som tar emot överbliven tårta. 
  • Chicita
    LyckligaBruden skrev 2012-08-13 14:35:08 följande:
    Jag skojade lite bara, är du på dåligt humör?
    Nej jag är inte på dåligt humör.
    Men vilket svar hade du förväntat dig på den frågan? 
  • Chicita
    LyckligaBruden skrev 2012-08-13 17:22:33 följande:
    Varför bli så stött för då? Antar att du inte förstod att jag skojade om att eftersom vi har långt att åka så får jag väl käka upp tårtan på vägen då den inte kan åka in i frysen på en gång. Fick ett bra svar!
    Jag är inte stött. 
    Om du tolkar svaret så så får det stå för dig själv.
    Eftersom du fortsätter älta det och inte nöjer dig med mitt svar så känns det som att du vill att jag ska bli förbannad på dig.

    Jag förstod mycket väl att du skojade om det, och jag svarade motsvarande tillbaka.
    Minuz förstod i alla fall Tungan ute
    Willow skrev 2012-08-13 17:16:17 följande:
    Varfor inte ha olika smaker pa tartorna sa att ni bada far det ni vill ha? Vi hade vanlig tartbotten med rabarber/jordgubbs mousse i botten och tva oversta tartorna var chockladbotten (brownie liknande fast inte lika kladdig som brownie lite mittimellan) med rarorda hjortron och vitchokladmousse - alla var mer an nojda och belatna
    Minuz skrev 2012-08-13 13:46:15 följande:
    Så underbar!!!!!!!!!!!!!!
    Tack
    "risken" med fler smaker är ju att många vill äta från båda sorterna och då går det åt mer tårta. Men annars är det ett bra förslag Glad

    Jag har inte gett Minuz ett förslag på tårta, men kan ju göra det.
    Jag skulle satsat på en kraftig browniebotten underst och sen en fräsch limemousse ovanpå den.
    En sockerkaksbotten och sen antingen flädermousse eller vit chokladmousse ovanpå och till sist en till sockerkaksbotten - täck med marsipan eller sockerpasta.
    Om maken där inte gillar choklad så är det bara att han låter bli att äta understa botten (och kanske ger den till chokladälskande Minuz Flört)
     
  • Chicita
    Minuz skrev 2012-08-13 18:10:11 följande:
    Jag brukar göra som du gör, låta den stå över natten.
    Jag lägger plastfolie (så det hänger långt utanför) i den form jag bakade bottnarna i och bygger sen tårtan upp och ner så att säga.
    Då blir det lite stöd åt fyllningen också. För att göra formkanterna högre så använder jag pappremsor (inte allt för tjocka) som jag sticker ner mellan formens väggar och plastfolien efter att jag fyllt upp en bit. 
  • Chicita
    LyckligaBruden skrev 2012-08-13 20:57:08 följande:
    Okej okej, i mina öron lät det som att du blev stött, utan smileys så kan det vara svårt att tyda det någon skriver. Meeen vi skiter i det nu och fortsätter prata tårta

    Har sett att många skrivit att de har haft browniebotten i sin tårta och det låter vansinnigt gott, jag älskar brownies, choklad över huvud taget och vill absolut ha choklad i tårtan! Mousse är gott också...
    Låter som en bra plan Tungan ute
    Jag brukar strössla med smileys, men jag hade lite bråttom så jag hann inte slänga dit nån. Tyckte det var tydligt ändå eftersom det var "i samma ton"...

    Ja min make är chokladtokig så här blev det en superchokladig tårta.
    (Skrivet så att det som står längst ner är det som var längst ner)

    Sockerkaksbotten
    Vit chokladmousse
    Sockerkaksbotten¨
    Hallonmousse med hallonbitar
    Chokladbotten med chokladbitar
    Mörk chokladmousse med riven choklad/ chokladkrisp
    Chokladbotten med chokladbitar

    Det skulle vara täckt med sockerpasta, men den vita chokladmoussen blev för mjuk så den höll inte för att lägga sockerpasta på utan att all vit chokladmousse ville pysa ut ur tårtan.
    Så jag fick bygga ihop den på plats och sen ta den sista grädden vi hade och försöka täcka tårtan så gott det gick.
    Det blev typ plan X eller nåt och jag är inte nöjd med resultatet även om den var riktigt god Flört 
  • Chicita
    lurigmumin skrev 2012-08-13 21:08:08 följande:
    Hur fyller jag en tårta med mousse? Jag menar alltså inte en moussetårta utan t.ex. en våningstårta med moussefyllning. tycker det känns svårt men det känns som det är en bra fyllning om man vill kunna skära sen.
    Jag gav ett tips lite högre upp.
    Använd samma formar som du bakade bottnarna i, lägg i gladpack så det hänger utanför kanten (minst 20 cm utanför när det är nertryckt i botten). Lägg i den botten du ska ha högst upp i våningen, sen fyller du i moussen som du vill ha högst upp, lägg på mittenbotten och stoppa ner en remsa av lite stadigare papper / mjukare kartong mellan gladpacken och formen och fortsätt sen fyll med den mousse som du vill ha underst. Till sist lägger du på botten.
    Vik över gladpacken och se till att den täcker hela botten (högst upp alltså Flört ) och ställ in i kylen över natten så att moussen hinner "sätta sig".
    Dagen efter tar du ut formen, plockar bort pappkragen och viker ner gladpacken.
    Lägg ett pappfat (engångstårtfat) uppepå det som nu ska bli botten på tårtan och vänd sen hela alltet.
    När du lyfter gladpacken så lossnar formen väldigt lätt.
    Ta en tårtspade, smörkniv eller stekspade eller nåt och skrapa kanten runt om så den blir jämn och fin.

    Sen är det "bara" att spackla med smörkräm och täcka med sockerpasta, marsipan eller grädde eller vad du nu vill använda.

    Om du vill ha en "staplad" tårta och inte en ställning så behöver du någon form av pinnar (blompinnar funkar) som du sticker ner i alla utom dom minsta bottnarna, så att dom bär tyngden av våningarna ovanför. 
  • Chicita
    LyckligaBruden skrev 2012-08-13 21:26:41 följande:
    Gud så mycket det är att planera Förvånad
    Oh ja... Jag sa sista veckorna att om jag hade vetat hur mycket det var att göra så hade jag aldrig gift mig Tungan ute
Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)