Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Visa era bröllopstårtor! :)

    LyckligaBruden skrev 2012-08-13 22:13:07 följande:
    Haha men  så kan du inte säga till en blivande brud som redan är lite lätt hispig Skrikandes Och vi som knappt har börjat Förvånad Bröllopsresan får väl bli en "rekreationsresa" för att få ordning på nerverna sen
    Vi gjorde det ju svårare för oss själva än vi hade behövt Flört
    Vi hade medeltidstema, jag sydde mina och makens kläder, kläder till serveringspersonalen, till brudnäbbarna, min bror, ena fotografen (den andra fick låna makens "fattigmanskläder"), till min styvmor och till en kompis, hennes make och deras son - men dom hoppade av dagen innan bröllopet och kom inte alls *typiskt*

    Och så skulle det ju sys vepor och göras vapensköldar mm mm. Plus att jag då bakade vår tårta Flört

    Mitt råd är att försöka göra så mycket du kan - så tidigt du kan. Så när det börjar närma sig så har du tid att sitta och fila på fötterna, göra ansiktsmasker, hårinpackningar och annat för att skämma bort dig lite.
    Boka gärna in massage en eller två dagar innan bröllopet till både dig och din blivande Solig 

    Men nu blev det inte mycket tårta av det här pratet... Så vi kan väl fortsätta nån annan stans om du vill Glad 
  • Chicita
    lurigmumin skrev 2012-08-13 22:54:31 följande:
    Tack så mycket! Ska försöka mig på att provbaka inom en snar framtid och hoppas på att övning ger färdighet. 

    är det mousse som är det bästa att fylla med om man vill ha en staplad tårta? Måste komma på några bra smakkombinationer också. Sambon vill gärna ha blåbär men sen återstår resten :) 
    Ja jag skulle rekommendera mousse.
    Men det viktigaste är att fyllningen är skärfast, och att ni inte skär bottnarna för tunnt. Dom där stödpinnarna måste ha tillräckligt med stöd för att "fästa" så att säga.

    Jag rekommenderar faktiskt att köpa färdigt moussepulver på någon av tårtshopperna (tårtdecor, kakburken, strössel & annat osv osv) och kanske använda mosade blåbär under moussen som smakförstärkare eller blanda i extra riven choklad i chokladmoussen...
    Den moussen har precis rätt koncistens. Inte för gummiaktig och inte för lös, så då behöver man inte oroa sig för att det blir fel. 
  • Chicita
    LyckligaBruden skrev 2012-08-15 10:50:34 följande:
    Visst kan man väl betala för provsmakning av tårta?
    Klart man kan Glad
    Om du beställer tårta via konditori så kan det ibland ingå provsmakning också (eller att man får betala en viss summa som dras av vid tårtbeställningen sen)
  • Chicita

    Se till att beställa provsmakning med konditoriet först bara. Om ni bara traskar in så tror jag inte att det är lika lätt och ni får säkert inte lika mycket att prova...

  • Chicita
    Sofie13 skrev 2012-08-15 11:34:55 följande:
    Är det någon här som har tips om jag vill göra bakelser iställer för cupcakes? Alltså sånna som Theresebride visar ovan ungefär.. Förslag på formar kanske? Eller hur man gör överhuvudtaget:)
    Du gör dom ju på samma sätt som en stor tårta. Bara att du får klä in massor med småtårtor istället.
    Antingen bakar du i långpanna och tar ut formen på bakelsen med ett glas, pepparkaksmått eller liknande om du inte skär bottnarna i fyrkanter helt enkelt. Eller så får du ju köpa in massor med småformar från någon specialbutik. 

    Om du kan tänka dig fyrkantiga bakelser så är det lättast att göra hela stora långpannetårtor först och sen skära upp den i fyrkanter och klä in med sockerpasta / marsipan eller vad du nu tänkt 
  • Chicita

    Päron och choklad är riktigt gott ihop.

    Kiwi/krusbär tycker jag själv smakar parfym.
    Jag älskar både kiwi och krusbärsfrukter, men tillsammans så blir det parfymsmak för mig. Både i Loka/ramlösa (eller vem som nu har den smaken där) och i mousser.
    Vet inte vad det passar med alltså Obestämd 

  • Chicita
    Minuz skrev 2012-08-16 10:46:38 följande:
    After eight mousse till päronmousse är gott. Men får ju inte ha choklad i tårtan..... Rynkar på näsan

    Aha, köpte en färdig kiwi/krusbärsmousse som jag tänkte prova, men det kanske jag inte behöver då? Glad
    Testa den, det jag inte tycker om kanske du tycker är jättegott Glad

    Prova bara mint i moussen till päronen kanske? Det är ju ändå det som är mest framstående i after eight.

    Annars är faktiskt lingon jättegott till päron, även om jag inte vet om det blir så bra i en tårta Oskyldig 
  • Chicita
    hallonfrossa skrev 2012-08-16 11:16:29 följande:
    Hur många gäster var/är ni, hur många beställde ni tårta till och hur mycket blev egentligen över???
    Den frågan har nog många ställt, men jag ställer den igen.

    Min tanke är att beställa tårta för 50pers men det är ca: 60 som komemr var av typ 5 är barn.

    Tror ni det räcker??? 
    Tror den frågan är ställd i varenda tråd om tårtor här faktiskt Flört
    Och svaret på frågan blir: hur långt är ett snöre?

    Alltså - omöjligt att svara på.

    Jag kan ju säga det igen, jag har sagt det överallt annars, säkert i denna tråd med tidigare.
    Till ett sällskap på 30 personer gjorde jag en 4våningstårta och halva bottenvåningen blev över.
    Till ett sällskap på 60 personer gjorde jag en 4våningstårta + en lös bottendel och dom fick över båda bottnarna och hälften av den näst nedersta.

    Jag skulle hur som helst inte beställa för färre än det finns gäster eftersom man ju inte vet hur tårtsugna dom är. Och för mig så skulle det vara värre att 10 gäster blev utan tårta, än att jag fick tårta för 20 personer över...
    Tårta kan frysas (dubbla lager med plastfolie, se till att det är lufttätt och tina sakta i kylskåp när den ska ätas) så det gör väl inget om det blir över... 
  • Chicita
    hallonfrossa skrev 2012-08-16 11:35:21 följande:
    Haha okej, men tror jag vet att mitt följe inte är så värst tårtsugna haha ;) ska fundera på det men tack för ditt svar :D
    Men om dom inte gillar tårta... varför då ha tårta? Flört
    Bryt mot traditionen och ha vanlig efterrätt istället, eller en glassbuffé kanske?

    Det kan vara precis lika romantiskt att mata varandra med chokladpudding eller vilken efterrätt man nu vill ha Flört 
  • Chicita
    blommis skrev 2012-08-20 15:21:28 följande:
    Vi hade Chokladbottnar, sockerkaksbottnar, hallonmousse, vit chokladmousse och mörk chokladmousse i vår och den var supergod.
    Så ja det är en riktigt bra kombination som brukar passa de flesta, både traditionella och de som brukar vara mer äventyrliga 
Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)