Inlägg från: Doofie |Visa alla inlägg
  • Doofie

    Brud 2013

    Här är  en till! Eller tanken är iallafall så. Kommer att förlova oss på julafton (varit tillsammans i 2 år 8 månader, sambo i drygt 1 år) med närmsta släkten närvarande. Och sen var tanken att det blir bröllop i februari 2013. Känns super med vinterbröllop!
    Men jag trodde inte att jag skulle bli så tjejig! ;) Enda sen vi pratade om det och bestämde oss så har jag varit som en junkie i en cannabisaffär (som någon sa det i en annan tråd)! Hela min hjärna när bröllopsinvarderad! Vad är grejen?! :P haha.
    Har redan mer eller mindre "allt" planerat. Och jag HATAR att inte kunna prata med någon om det (väntar till efter förlovningen).

    Förlovningsringarna är beställda och vi väntar med spänning. Nu ska vi bara sätta oss ner och titta närmare på en budget och se om det är rimligt att kunna spara ihop till bröllop i februari 2013. Men det skulle vara så roligt! :) Så jag hoppas vi kommer fram till något bra.

  • Doofie
    Idaanderzon skrev 2011-12-08 19:27:47 följande:

    Jag har precis blivit medlem och vill gärna vara med i denna tråden! Ska också gifta mig 2013. Herregud vilken djungel det här är. Jag har inte varit en sådan som har drömt om mitt bröllop sedan jag varit liten men nu när vi bestämt oss, så är nog detta det enda som jag kan tänka på..


    Så! Vad har ni börjat med att planera? (förutom datum) Känner mig aningen vilsen i denna enorma värld och vet inte riktigt var jag ska börja..


    Haha då är vi nog två! Känns som att det är hur mycket som helst. Men det har visat sig att mycket har tagit form i mitt huvud av sig självt. Måste bara sätta en budget.
    Så jag tror det är bra att ha det någorlunda klart för sig från början, hur mycket man vill lägga ut och vad man som par vill lägga mest vikt och pengar på. Sen kan man ju sätta sig ner och försöka räka eller uppskatta hur mycket varje post kan tänkas kosta, eller vad man vill lägga. Annars tror jag att kostnaderna kan dra iväg uppåt väggarna :P Så kanske börja med en budget? :)
  • Doofie

    Oj, ni har ju kommit ganska långt ju :)
    Har inte frågat mina tänkta tärnor än. Tycker det är lite svårt att veta vilka jag ska ha som tärnor. Har två klara, men sen vet jag inte om jag vill ha två, eller tre till.. eller nöja mig med totalt två eller tre?
    Min blivande tänkte ha en best man, blir det inte konstigt om han har EN best man och jag har FEM tärnor? :P

    Sen funderar jag lite på om en tärna och best man kan vara toastmaster/toastmadame också (de är sambos), eller om det blir för mycket för dem att tänka på? Hmm..

  • Doofie

    Tack för råden! Ska även höra med dem vad de tycker, och fundera lite mer på antalet brudtärnor :)

  • Doofie

    Vi började med att prata allmänt om vad vi vill. Pratade ihop oss om vad vi tyckte vara viktigt osv. Sen började vi bestämma budget. Efter det bestämde vi VAR vi ville gifta oss  (i vårt fall i vilken kyrka) och datum. Vidare började vi kolla på möjliga lokaler att hålla festen i.
    Så man kan säga att vi har börjat med det stora, övergripande och kommer väl jobba oss ner mer på detaljnivå när det blir lite närmare.
    I februari bokar vi kyrkan, då det är ett år kvar. Då kommer nog resten av planeringen igång, när man har ett fast datum :)

  • Doofie
    missidis skrev 2012-01-16 20:29:22 följande:
    Vi kommer bjuda in ca 70 gäster och budgeten får ni planera in beroende på vart ni kommer ha festen.
    Där är den stora kostnaden, vi kommer vara på en restaurang som håller i allt och då hamnar kuvertpriset på ca 1200:-/pers med mat och alkohol och sen tillkommer ju alla andra kostnader.
    Vi hade också tänkt vara på restaurang där de sköter allt med mat, dukning, servering, städning osv osv. Var och tittade på lokalen idag, tror det kommer bli mycket bra! Väldigt vackert!
    Vi kommer gifta oss i en kyrka som ligger i en gammal del av staden och restaurangen ligger bara en bit bort, kommer att ha fackeltåg dit med gästerna (ca 40-45 pers). Mycket gemytligt och vackert, speciellt på vintern (gifter oss i februari).

    Väntar på offert med kuvertpris, kocken skulle sätta upp några förslag. Hoppas däremot att vi ska komma undan lite billigare än vad ni får betala.. Vad ingår i ert pris? Har ni satt er meny? Kommer ni låta gästerna välja mellan flera menyer, ex. kött eller fisk?
  • Doofie
    missidis skrev 2012-01-18 12:09:51 följande:
    Ni med i februari, det känns som en sån mysig månad. Och låter ju helt otroligt mysigt med fackeltåget!! Hade jag tagit efter om det inte varit så att man måste åka emellan vigsel och fest ;) 

    I priset ingår 3-rätters meny som vi valt (de har flera alternativ så har vi valt en meny), bröllopstårta med kaffe & avec, champagne vid brudskål, 5 glas vin till mat och blomsterarrangemang. Ev kommer vi även ha fri bar på kvällen men det har vi inte riktigt bestämt än. Beror på hur mycket allt annat springer iväg. Då tillkommer 200kr/pers till. I priset ingår även en bröllopskordinator vid två tillfällen. 

    Vi kommer ha fisk till huvudrätt då jag inte äter kött. vi har ett par stycken som är allergiska och absolut inte äter fisk, de kommer få kött i stället. Vet inte hur de ställer sig till att låta gästerna bestämma. Tror dock inte de är så positiva till sånt men hör med kocken, de kanske inte är något problem alls :D

     
    Jo tror det kan bli riktigt fint med facklor :)

    Okej, det var ju mycket som ingick måste jag säga! Ni betalar alltså inte för hur mycket gästerna dricker utan "endast" 200kr /pers, de kan egentligen dricka för mer? Det är ju ändå riktigt bra om ni bestämmer er för att ha fri bar. Men iofs, det blir ju en ordentlig summa om man slår ihop det..
    Man brukar väl endast ha en meny och sen göra lite avsteg för de som är allergiska kan jag tänka mig. Blir säkert så även för oss. Ska bli spännande att se vad vi får för menyförslag! :D
  • Doofie

    Alla är så himla duktiga och har kommit så långt i sin planering! Själv har jag mer eller mindre insett vilket enormt projekt detta kommer att bli. Och dyrt! ;)
    Spånar mest på vad vi ska ha för tema.. kan inte bestämma mig hur jag helst skulle vilja ha det. Har funderat på vintertema då vi gifter oss i februari med färgerna vitt silver och brun med snöflingor på trycksaker osv. Men samtidigt har jag börjat tänka lite mer rutikt vintagetema. Tror det kan bli för mycket och spretigt om man ska köra på både vinter och vintage. Samtidigt som sambon är TV-spelsnörd och vill ha referenser till det nånstans.. haha vet inte hur detta ska gå ihop :P
    Hur tänker ni i temaväg?

  • Doofie
    johannagbg skrev 2012-02-17 20:53:40 följande:
    Jag ska gifta mig i augsti 2013 och sitter just nu och funderar på hur vi ska ha råd med allt? Vi vill inte ha något överflådigt bröllop och jag har en bonusmamma som jobbar som kallskänka på ett bageri och som ställer upp på att fixa maten och får rabatt på tårta..

    Men snälla hjälp mig! Vi har typ en budget på runt 20.000 och har fått ihop ca 70 gäster. Ge mig tips!!! 
    Har du kollat in den här tråden: www.brollopstorget.se/Forum-1-7/m4058737.html

    Iofs för budget på 40 000 men det finns många bra budgettips där :)
  • Doofie

    Har hittat en brudklänning som jag ungefär blivit kär i.. Konstigt att jag fallit för denna egentligen.. hade alltid tänkt mig en stor fluffig sak med massa tyllkjol.. :P 
    Denna är iallafall från Allure bridals, style C207. Vet någon om det finns någonstans i Sverige man kan köpa detta märke? Har försökt titta på deras hemida för att se om de har återförsäljare i Sverige men inte lyckat hitta någon :(



Svar på tråden Brud 2013