Inlägg från: Doofie |Visa alla inlägg
  • Doofie

    Brud 2013

    Idag bokar min blivande kyrkan till 23/2 2013!
    Kanske börjar det kännas lite mer verkligt nu.. att det inte bara är något infall vi fick :P

    Hur är det med er andra, bokat och klart?

  • Doofie
    missidis skrev 2012-02-20 12:03:13 följande:
    Någon ska ge favors? Letar efter nåt kul att ge bort :)
    Funderar på att bara ge nåt litet, en chokladbit eller nåt (tråkigt, jag vet :P ) men jag såg någon som gav alla gäster en trädplanta att plantera som symbol för parets kärlek, så det finns ju massa varianter

    Har du några ideer på vad du vill ge?
  • Doofie
    KarinaC skrev 2012-02-21 13:36:26 följande:
    Hej,

    Första klänningen på denna sida  www.huicouture.com/Home/gowns/kollektion är inte samma klänning, men väldigt lik tycker jag. Det är nästan bara rosetten som skiljer. Kanske kan vara något?
    Ja det har du rätt i. Väldigt lik! Tur att det är ett tag kvar så jag hinner bestämma vad jag vill ha ;)
    Hade bara varit bra om man kunnat prova på riktigt, beställa kan man ju alltid både kinavariant och äkta design om man så vill..
  • Doofie
    KarinaC skrev 2012-02-22 11:54:05 följande:
    Absolut man vill alltid prova klänningen innan! Du kan prova klänningen i Stockholm fredag/lördag, om du bor där dvs...
    Tyvärr bor jag en ganska bra bit bort.. uppe i Luleå :P Men jag hoppas på att ha vägarna förbi Stockholm iallafall någon gång innan det är dags. Är ju ett år kvar ganska precis :)
  • Doofie

    Suck.. vilken pers vi hade i telefon igår. Jag och sambon.
    Har kommit på att vår första budget var lite naiv med tanke på vad vi egentlgen vill ha.

    Min blivnade vill verkligen INTE hyra lokal med catering (vilket jag föreslog för att få ner kostnaderna). Han tycker det känns mer värt med färdigt paket med mat, personal, lokal, städning, bar osv osv. Och det vill han inte kompromissa på. VIlket jag kan förstå. Men efter att ha fått offert från vår tänkta restaurang har matbudgeten ökad med ungefär 10 000 kr. Och jag funderar lite på hur i friden det ska gå ihop..

    Mitt i frustrationen slängde jag ur mig att vi kanske bara ska åka och gifta oss på någon strand utomlands. Men han vill verkligen att vi har en fest för alla nära och kära, vilket jag ju också vill egentligen. Men just nu känner jag mig bara så trött.. och fundersam på hur allt ska gå ihop med både budget och planering.

    Ursäkta min negativitet..
    Om det känns såhär ett år innan.. hur kommer det bli ännu närmare? :P


  • Doofie
    dellelgarin skrev 2012-02-29 16:46:44 följande:
    Hej jag känner igen det där, vi hade oxå rätt olika syn på hur det skulle se ut vi gjorde i den här ordningen.

    Vi satte en budget allra först, alltså hur mycket pengar kan vi rimligen få ihop på egen hand fram tills dess vi har tänkt att gänga oss.
    Sedan fick vi själva välja två saker som var superviktigt och så fortsatte vi från det sedan, funkade fint och gav oss en riktlinje på vad som var viktigast på just vårat bröllop, dessa fyra saker har vi att utgå ifrån :

    Fri bar
    Liveband
    Många gäster
    Rörligt

    Utifrån det har vi hittills planerat bröllop i juni med 80 gäster :)

    Hoppas ni hittar ett sätt som känns bra för båda.
    Det lät ju som en bra ide faktiskt.. Och realistiskt. Sambon kommer hem ikväll så vi ska försöka lösa det hela och komma överens ;)
    Ekorren skrev 2012-02-29 20:17:40 följande:

    För oss är det också likadant. Jag tyckte väl bygdegård+buffé, han vill inte ha något annat än sittande trerätters med serverings personal på resturang. Haha, och jag som trodde brudarna skulle vara de med höga krav :P Vi har inte gjort någon ordentlig budget och det är svårt att veta hur mycket vi kommer hinna spara eftersom jag tar examen nu i juni och inte har något fast jobb, bara sommarvikariat. En rejäl otur och jag blir helt arbetslös i september, då blir det lite svårt att spara... Men bara jag får halvtid så ska vi nog klara det!


    Jag hoppas att det löser sig för er, jag får också idéer om att gifta oss i smyg och sedan ha fest när vi verkligen vet att vi har pengarna. Det är ju inte kul att leva på existensminimum heller bara för att ha råd med festen :/ men det är klart att man kan fråga sig en extra gång "behöver jag/vi verkligen den/det här" innan man handlar något, då brukar svaret oftast bli nej och då sparar man iaf lite, och många bäckar små... :)


    Haha jaa trodde också det "skulle" vara så. Men är ändå glad att sambon har starka åsikter och säger va han tycker, så blir det inte bara jag som måste engagera mig :) Bröllopet ska ju vara för båda :)
    Tror säkert det kommer lösa sig med jobb, läste inte du till sjuksköterska? Det brukar alltid finnas jobb som det!
  • Doofie
    MsChevy skrev 2012-04-23 21:09:15 följande:
    Har ni bestämt klänning än, tjejer? Efter mycket googlande så har jag hittat MIN klänning:
    Fast den ska vara vit med ett svart band i midjan:


     


    Kom igen tjejer, ös in klänningsbilder!!!

     
    Den är riktigt snygg! Har också tittat på den. Finns flera på www.preownedweddingdresses.com om du inte vill betala fullt pris ;) Men det verkar finnas främst den champagnefärgade där.. Kolla på Allure

    Jag gillar dessa (första är min ABSOLUTA dröm!):





  • Doofie
    Frida87 skrev 2012-04-24 10:10:46 följande:
    Ser ut som om 2013 kommer att bli spetsklänningens år ;). Jag är nämligen också inne på en klänning i spets. Just nu tycker jag bäst om Garamaj Milano.Tyvärr hittar jag ingen bild som jag kan kopiera in här men ni får googla den så ser ni :). Jag har avsatt en vecka i februari för att kolla på brudklänningar (ett måste eftersom jag kommer att bo i mexiko under 2 år framöver så får lösa allt på distans med att åka hem och prova i februari och sedan vara ledig 1 månad innan bröllopet för att fixa med slutdetaljerna. Får se om jag ändrar mig angående klänningen men jag tyckte att era klänningar var superfina!
    Ja! Förstår inte att man vill ha något annat ;P det är så vackert och ser så lyxigt ut :)
    Ska bli så kul att prova klänningar! Längtar verkligen tills jag ska ge mig ut på jakt ;) mest för att se vad jag passar i för modell. Kommer säkerligen att beställa en klänning och inte köpa i butik..
  • Doofie

    Bra att vara här inne och få lite motivation till planeringen.
    Känns däremot som att jag kommit igång igen! Har haft planeringstorka. Men nu är kyrkan bokad, till kl16, men byter nog till kl15.. restaurangen är bokad och bokningsavgiften ska betalas.
    Har kontaktat tre,fyra bröllopsfotografer och kommer träffa dem nästa vecka :) Kul att komma igång igen. Har även skickat förfrågan på kostnad för specialbeställda inbjudningskort :) Sambon har börjat fila lite på vår hemsida också.
    Nu lägtar jag tills jag ska börja prova brudklänningar!! :D


  • Doofie
    ChristineL skrev 2012-04-28 06:31:57 följande:
    jag känner precis likadant ibland! men inte riktigt av samma anledningar som du, utan för att mor min lägger sig i alldeles för mycket om allt! På senaste tiden nu har varit helt tyst, men från det han friade och i flera veckor framåt var det tjat om både ditten och datten som jag inte alls höll med om, mest om VAR jag MÅSTE gifta mig. Enligt henne MÅSTE jag gifta mig i min hemstad då hela min familj bor där, och jag måste tänka på min familj, för alla har inte råd att bo på hotell och resa och det var alla möjliga anledningar. Nu är det så att vi har bestämt att vi vill gifta oss här i närheten av där vi bor. Vi flyttade hit för att starta vårat liv tillsammans, då är det här vi vill gifta oss, sen är det upp till de inbjudna hur viktigt det är för dom att närvara, så känner vi. Men jag hade god lust att lägga ner alltihop och gå till rådhuset asap!
    Håller med! Ibland blir jag lite illamående då jag tänker på allt och hur perfekt det ska vara.. och hur dyrt det blir! Jag vet att man ska göra som man vill och det som känns bäst. Att det är VÅR dag och att det är VI som bestämmer. Men jag får ändå prestationsångest, allt ska vara så fint och speciellt :P
Svar på tråden Brud 2013