Inlägg från: sandraochdaniel |Visa alla inlägg
  • sandraochdaniel

    västerås-brudar 2012??

    Välkommen sofiasmamma! 

    Åh vad häftigt med domkyrkan, var på bröllop där 2010. Jätte mäktigt och fint!

    Härligt att kunna ha festen där, det ligger ju jätte vackert!

    Vi är också lite inne på att ta såna där mini tårtor till varje gäst från mälar chocolaterie, de är ju ursmaskiga!
     

  • sandraochdaniel

    Vilka jättefina klänningar!
    Sofiasmamma - tror den kommer bli kanonfin om du får halsringningen tillfixad! 

  • sandraochdaniel
    MsChevy skrev 2012-02-06 10:46:22 följande:
    sandraochdaniel: jaså? Det kommer jag inte ihåg...hehe...minne som en guldfisk...

    Kruxet för oss är ju att det är nästan 20 mil till vår vigselplats, så det blir ju lite trixande för att hitta rätt catering o en bra frisör o allt sånt. Men eftersom vi har ett år på oss så ska det nog gå bra. Får ta en liten semesterresa o göra allt sånt.
    Vi kommer tyvärr inte kunna betala för gästernas boende, men däremot skickar vi med i inbjudan förslag på tre sorters boende som passar alla plånböcker. Eftersom vi har en folkpark finns det även möjlighet att ställa dit några husvagnar.
    Eftersom hälften av våra gäster kommer från Norge o vi kommer ha bröllopet inte långt från Gränna så är våra självklara gästgåvor äkta Gränna-polkagrisar.

    Här är en bild på vår vigselplats:
     Alvastra Klosterruin
    Jag tror jga har vart på konsert i den där ruinen, om det är den som ligger precis i närheten av vattnet och polkagris fabriken längs motorvägen innan man kommer till jönköping?

    Jätte mäktig plats för att ha vigseln på!
  • sandraochdaniel
    sofiasmamma skrev 2012-02-06 10:50:20 följande:
    Tack!
    Jag är jätteglad att vi fick en tid i domkyrkan, bokade 9 månader innan (det gick inte att göra tidigare).

    Vad gäller lokal väntar vi på en uppdaterad offert.  Vi har även prel.bokar rikssalen på slottet men där finns inget kök & ingen kyl så det är ju lite besvärligt.
    Förstår att man var tvungen att vara ute i god tid för att få viga sig i domkyrkan..

    Vilka andra lokaler har ni kikat på? 
  • sandraochdaniel
    MsChevy skrev 2012-02-07 09:55:57 följande:
    Nej, du tänker på Brahehus, strax norr om gränna. Hade det inte varit för att E4an ligger precis bredvid är det ju en kanonplats. Alvastra ligger i foten av Omberg (från vars topp man ser över halva Östergötland o vid klart väder hela vägen över Vättern ner till Jönköping), söder om Vadstena/Motala/Mjölby. 
    www.alvastrakungsgard.se/
    Ja precis...blandade ihop lite... sorry!

    Ser verkligen ut som en fantastisk plats när jag kikade länken! 
  • sandraochdaniel
    sofiasmamma skrev 2012-02-07 16:59:39 följande:
    Vi ville ha på Hässlö men det var tvärnej (tror de håller på att byta ägare?) och var sugna på Brunnby men det var fullbokat.
    Skerike och Badelunda kyrkskola tittade vi på av en annan anledning förra året (Badelunda var fint renoverad!) så det enda ställe vi faktiskt tittat på nu inför bröllopet (förutom Ö M krog) var Lövuddens konferensanläggning som ju också ligger väldigt fint.
    Skerike kyrkskola, är de det fina vit huset precis bredvid kyrkan? Vi trodde och hoppades det var skerike bygdegård...men vi hade åkt fel. vart jätte besvika för bygdegården var inte alls lika fin som det huset som låg i direkt anslutning till skerike kyrka.
  • sandraochdaniel
    sofiasmamma skrev 2012-02-08 11:35:43 följande:
    Nu har jag förresten bokat tid för att prova klänningar på ett ställe i Sundbyberg. Kl. 20 på lördag kväll! Vilken tid! Men nästa lördag kan inte vi och jag vill gärna ha min sambo med som barnvakt/smakråd.
    Tror det är ett ställe som tar in kinaklänningar men det blir ju med lite extra service.

    Har ni andra hittat er brudklänning?
    Hittade min i borlänge efter jag hade fått ett tipps här på BT... finns 2 jtte bra butiker där med mycket bredare sortiment än här i västerås. Högtidshuset (suverän service och mkt fint) och Alexandras brud & fest där jag hittade min fantastiska klänning.

    Bokade min klänning direkt och den kommer i mitten av maj  Solig    LÄNGTAR!
  • sandraochdaniel
    KirsiLaa skrev 2012-02-08 19:23:47 följande:
    Jag har bestämt mig för att överge planerna på att en av mina tärnor ska fixa min brudfrisyr, så nu måste jag hitta en billig och bra frisör. Några tips? 
    Jag klipper mig hos Salonge True. Ligger lite off på Östermalmsgatan... men de är KANON duktiga och mkt prisvärda... betalar 280:- för klippning och runt 600:- för klippning och slingning tror jag. Var ett tag sen jag gjorde nå med håret, har de på utväxt och alltid uppsatt i ett kråkbo nuförtiden (supertrist!) Tidigare klippte jag mig där var 6:e vecka.

    De ska göra min uppsättning med extension och hela kittet. Dem är 2st killar som har salongen...var jätte skumt till en början men de är verkligen duktiga. 
  • sandraochdaniel
    sofiasmamma skrev 2012-02-08 11:28:04 följande:
    Det är jag som uttrycker mig klumpigt, jag menade Skerike bygdegård (och Badelunda kyrkskola). Håller med om att Skerike inte är så fin, lilla rummet är väl ganska trevligt (men slitet). Vi hade dop där men jag hade mkt hellre velat vara i församlingsgården (som tyvärr var bokad).
    Tyckte bygdegården i skerike var helt ok, grym terass på baksidan... det som gjorde att den verkligen gick bort var att han som hyrde ut lokalen bodde ovanpå/i samma hus, altså i bygdegården.
Svar på tråden västerås-brudar 2012??