• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Villemoa

    Faaan!! Skrev ett längre inlägg med kommentarer men det försvann!! Sur jag blir Demon

    Nåja, skickar kramar till alla och säger välkommen till Syrinx!

    Här är det bra! Har kommit igång med träningen. Förra veckan powerwalkade jag tre gånger á 30 minuter och så gick jag på ett danspass i lördags! Lite stel i kroppen men det är som sig bör. Funderar på en powerwalk ikväll också om inte maken vill ge sig ut och springa, ska ju ändå gå på ett pass imorgon Det är så skönt att ha kommit igång, hoppas att jag är lika peppad om två veckor!

  • lanovia 08

    Vad sugen jag blir på att börja träna med våran hund igen. Har inte haft ork sedan E föddes. Har liksom känt att när promenaderna är gjorda, bollen sparkad och allt annat som skall göras i livet då orkar jag inte plocka fram klickern. Men egentligen kan man ju byta ut något bollpass mot det. Fast bollpassen är bra träning också. Oh vad det rycker i kroppen på henne när bollen är sparkad och hon bara vill springa efter den. Svärisarna tyckte vi var elaka mot henne som inte låter henne springa efter den direkt, men vaddå det är ju skitbra lydnadsträning.
    Innan E föddes gick vi ofta ut tillsammans och gömde en dummie som hon sedan fick leta upp, men vi måste nästan vara två till det för en måste distrahera hunden annars ser hon ju precis vart vi gör av den. Oh så mycket vi gjorde innan barn, stackars hund!

  • lanovia 08

    Men Buster då! Tur att det itne var allvarligare med honom.
    Här kan jag säga att man helst inte sticker in näven om våran hund tuggar på något, det är högst troligt någon annans hund bajs. Som tur är händer inte det så ofta, menär så vidrigt äckligt. När hon var mindre lyckades hon däremot tugga i sig en del av en nyårsraket som fastnade i halsen. Slutade med att maken fick köra ner näven i halsen och dra upp den, annars hade vi inte haft henne hos oss längre. Får fortfarande rysningar av denna händelse.

  • lanovia 08

    Villemoa vad duktig du varit! HOppas du lyckas hålla igång det. Skönt att komma ut o träna lite.

  • lanovia 08

    Fick bra för E på dagis idag. Var aldrig orolig heller, vet att hon har det jättekul där. Bara så jobbigt just med lämnandet, särskilt när hon klamrar sig fast i mig. Hon är annars ett sådant barn som bara springer iväg i trygg förvissning om att vi finns där nära henne. Men det är väl just det hon börjat inse, mamma lämnar mig här.

  • Villemoa
    lanovia 08 skrev 2011-08-29 20:27:51 följande:
    Villemoa vad duktig du varit! HOppas du lyckas hålla igång det. Skönt att komma ut o träna lite.
    Det är allt bäst att jag lyckas med tanke på att jag köpt årskort på Friskis och såna är inte billiga

    Vad skönt att det gick bra för E på dagis! Moa grät också vid lämningen idag, första gången på tre veckor och det berodde på att det var så rörigt på gården med mycket barn. Jag bara märkte hur stressad hon var av att det var högljutt och så såg hon inte sin killbästis så det brast för henne. Superjobbigt att gå därifrån när hon gråter men så fort jag gick iväg så hörde jag att hon slutade gråta, icke desto mindre gör det ont i mammahjärtat!

    När vi skolade in Moa så klamrade hon sig också fast som en igel och grät ångestfyllt. Så hade vi varje dag i ca tre månader och sen vände det på ett korvöre! Hoppas att det inte tar så lång tid för E att vänja sig!
  • Norrskensflamman

    Villemoa, strongt av dig Nu är du på G!!! *high fivear*

    Själv får jag inte mycket gjort i träningsväg. Men det kommer väl tid till det också, när övrigt lungar ner sig och faller på plats.

    Lite positiva nyheter för omväxlings skull:

    Jag har fått lagfarten på huset Nu står det på mig.  Ska ringa banken så de får göra iordning lånepappren. Sen ska jag skicka in bodelingspappret för registrering hos Tingsrätten. Så kan han ju riva upp det bäst han vill genom att SJÄLV skaffa, OCH betala, advokat. Han har ju faktiskt skrivit på det själv, frivilligt. Ärthjärna!!

    Igår drog barndansen för lilla K igång på Kulturskolan. Plötsligt säger T att hon vill börja med teater. Att det också är på Kulturskolan, samma tid som dansen och i samma hus. Bara en halvtimme längre än dansen. Perfekt!
    Så hon var på teater första gången  och jag tror verkligen det är något som kan passa henne.

    Solen skiner och jag ler

    Däremot så har jag sovit 3,5 timmar inatt, så innan dagen är till ända kommer jag nog inte att le lika brett :-/

    Kram!!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård