• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Norrskensflamman

    *vinkar till Synrix* Välkommen!!

    Ninnis, vilken start på dagen !

    Heloise, jag hoppas verkligen att du kan övertala Panzer!! Huset och läget och priset är ju perfekt för er, fattar han inte det??

    jag är svintrött idag. Musikern var på besök här på småtimmarna och det var skönt att ha en famn att krypa upp i och bara vara... nån som stryker en på håret och pussar en i pannan. Utan krav på nåt mer. Fan så underbart

    Snart kommer bästa väninnan och hennes dotter och deras stora svarta schäferblandningshanne. Vi ska fixa käk ihop och de slaggar över. Kul!! BAra en sån sak: Det här hade vi aldrig kunnat göra förut... när exet var här. Och han hade aldrig tillåtit hunden här. För det blir hårigt. Och jag som älskar hundar.

    Ha en fin lördag alla fina trådisar

  • lanovia 08

    Flamman finns helt klart fördelar med ett liv utan ditt ex. Mysigt med musikern. Första gången ni sågs? Bättre än brandmannen?

  • lanovia 08

    Jag ligger i sängen o skall försöka sova/ vila lite. Skall på en bröllopsspelning ikväll/natt. Jag som redan är trött. är ialla fal nöjd över hur bra det går att spela just nu. Gick inte alls lika bra med E i magen.

  • Daa

    Flamman: många kramar! Skönt med besök som pussar dig i pannan och bara är med dig. Hoppas du hade trevligt med väninnan.


     


    Heloise: hoppas att du och Panzer kommer överens om att det här huset ska ni ha.


     


    Ninnis: hoppas att du fått en bättre start på den här dagen.


     


    Mycket "hoppas" i det här inlägget. För egen del hade jag hoppats att jag skulle börja våga trappa ner på sömntabletter om några dagar/en vecka eftersom jag hade haft flera bra nätter på rad. Det var igår. Inatt sov jag riktigt dåligt trots sömntabletter och antidepressiva. Nu hoppas jag ingenting. Allt jag känner är att det aldrig, aldrig någonsin kommer att ordna sig. Sömn kommer aldrig, aldrig någonsin mer igen att vara ett naturligt och normalt inslag i mitt liv. Förmodligen är jag överdrivet negativ just nu för att jag är så trött, yr och ledsen och inte orkar tänka en vettig tanke.


    Under några dagars tid har jag vilat middag. Jag har varit väldigt trött och maken har tagit med barnen på en promenad. Jag har legat i sovrummet, allt har varit så skönt och jag har mått så gott. Eftersom natten varit bra har jag inte känt någon press att somna. I lurarna har jag haft vilsam klassisk musik. Jag har varit så avslappnad att jag till och med har börjat drömma. Ögonblicket senare har jag varit tillbaka i den vakna världen. Alltså: jag kan inte somna utan tabletter nu. Det går inte mer.


    Och sedan en sådan här natt på det. Jag vet inte vad det är som är problemet, men min kropp (eller hjärna eller vad tusan det nu är som felas) är så ovillig att falla i sömn att den trotsar sömntabletter.


    Det är väl inget annat att göra än att avvakta och se om det blir skillnad när de antidepressiva kickar in (det tar åtminstone en vecka innan de börjar verka). *gnäll*

  • Norrskensflamman

    Daa-gumman   Räkna med 1-2 veckor innan du får full effekt av antidepp. Men det KOMMER att ordna sig. Hav förtröstan...

    Lanovia: Nej vi har setts förut. Han är ingen nätdejt. Vi har umgåtts i samma kretsar tidigare. Men aldrig umgåtts på riktigt. Och så fick vi varann till bordet på Westernfesten... Och så har vi chattat på nätterna efter det. Och så kändes det som att vi vill umgås irl också, innan det blir så där pinsamt ni vet... Man vet allt om varann, skriver en massa åsså möts man på systemet och vågar bara säga hej och inget mer. Så vi kände båda att om vi nu  har så mycket att säga varnann så måste vi lämna tryggeten bakom dataskärmen och träffas öga mot öga och känna hur det känns. Och det kändes bra

  • Norrskensflamman

    ...och Lanovia igen: Bättre än brandmannen? Brandmannen var snyggare förstås. Musikern är inte alls min typ. Brandmannen är mer social och pratig, som jag. Men... jag vet inte... Musikern har ett skarpt intellekt och en underbar humor. Ett stort, varmt hjärta (jag känner många som känner honom, finns INGEN som har ett ont ord att säga om honom annat än att han inte pratar i onödan och att han är en liten kuf) och jag blir varm om hjärtat när jag tänker på honom... Han kanske inte är mannen i mitt liv, men vem vet. Jag är knappast i ett läge just nu där jag ens kan tänka i de banorna. Jag tar dagen som den kommer. Och han finns nånstans i bakgrunden när jag vill och har lust och ork och tid.. Det upplägget passar mig perfekt Känner att det ska bli intressant att lära känna honom lite mer. Brandmannen blev ointressant efter 30 min... och jag ville bara hem till datorn och chatta med musikern.. Jag är antagligen knäpp, men så var det.

  • Heloise

    Daa det måste vara vedervärdigt! Jag hoppas att det löser sig för dig så snabbt som det bara kan och att anitdepp kickar in och underlättar!
    Flamman: jag tycker att musikern är riktigt söt

    Jag tittar bara in för att säga hej och hej då, imorgon kl 7:30 lyfter planet för hoppningsvis mot Cypern. Vi måste åka redan run 3:30 snåret så det är dags att krama kudden om en timme eller så. Ska raka allt som rakas bör och tvätta färgen ur håret och packa det sista samt diska upp allt och plocka ur kylen och stoppa in saker i frysen och och och eller så kommer jag i säng vid 1 i vanlig ordning!

    Varma kramar till er alla! Håll tummarna för att skvätten uppför sig matmässigt och jag slipper sätta sond för att få i henne vätska!

    Btw så är det BIM på semestern, hoppas på en rolig överaskning

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård