Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Och grattis till fina RUl och KUB. Fantastiskt!

    Och syskonförsök för Ninnis - underbart!

  • start september

    Flamman, tror visst att man kan smitta ner varann. beror nog på hur illa det är.

    Glömde ju att man efter hårfönen ska smörja in - Idomin  tog jag. Funkar säkert med barnolja.

  • start september

    Men oj stackars Klockarbol. En sak till att kämpa med.

    BS, vilket bra besked! Och vad lurigt att barnen inte kan förklara att det känns konstigt, men det kommer väl smygande förstås.

    Fortsätt hata bihåleinflammationer. Vill bli frisk!

  • start september

    Fast jag tycker det finns värre saker att ge än lite Cola. Det är bra till mycket. Sen lurar jag fortsatt på om det är det är ok att ge små mängder Light-läsk eller om det ska vara med socker.

  • start september
    Hvidbrud skrev 2012-03-03 12:16:13 följande:
    Light drycker och light produkter försöker jag undvika att ge mig själv eller barnen. Mest för att undvika att lura insulinprodukyionen med aspartam och andra sötningsmedel. Mjölk ost och yoghurt för både smak och mättningskänsla. Och cola har koffein i sig och det är jag inte så glad för att min tvååring stjälper i sig. Skulle ju aldrig erbjuda henne kaffe. Dessutom gillar kg inte vad hela coca-cola industrin står för och hur den har påverkat många utvecklingsländer, men då blir det hela en stor politisk fråga och det ska ju inte skilja oss åt eller skapa osämja i tråden . Men när man har vätskebrist tror jag på att cola är bra för elektrolytbalansen. Start september: jag blir lite nyfiken på vad du tycker är det värsta vi kan ge våra barn?
    Jag tror vi tycker ganska lika om den stora Cola-industrin Hvidis;.)
    Det värsta för barn tycker jag är socker i stora mängder som ger sockerberoende. Kanske transfetter är rejält dåligt också, men det kan jag för lite om. Vi har också varit enormt restriktiva med socker vilket jag är väldigt tacksam för. Vår tjej dricker fortfarande allra helst mjölk även när det erbjuds alternativ. Nu vid nästan fyra års ålder äter hon lite kakor, hon har fått smaka men inte velat ha tidigare,

    Däremot är jag inte så rädd för små mängder koffein som för socker. Vid sjukdom ger jag absolut Cola utan att blinka, därav mitt inlägg. Vår dotter har sett sin pappa dricka det sedan hon var liten, och får smaka små mängder lite som lördagsgodis. Den upppiggande effekten märker jag inte på henne, möjligen av godo eftersom vi tagit bort dagvilan. Däremot har hon aldrig fått det som måltidsdryck. Men då är ju min dotter nu närmare fyra år, lördagsgodiset höll vi mot fram till ganska nyligen.

    Just light-läsk i små mängder vet jag inte hur illa det är realtivt vanligt socker (vad som är minst illa helt enkelt), det var därför jag skrev lite frågande. Jag inbillar mig att dottern skulle haft större begär efter Colan om det varit fullt med vanligt socker.

    God natt!
  • start september

    Litet livstecken från mig. En lång tids av jongelerande av bebis och jobb avrböts av en veckas semester i solen. Jätteskönt, kanske inte alltid så utvilande med två poigga barn men meycket familjelycka och framför allt har lilla knutit an till sin pappa vilket är skönt att se. Snart ska han vara hemma mer så det var vältajmat. Lilla sitter, äter hyftsat av gröt och mat och sover nu bra. Troligen tillfälligt i väntan på tänder, såna har hon inga än, 6,5 mån. jag ammar en hel del och mycket på nätterna men det känns som det minskar för varje dag vilket är bra.

    Stora är trotsig och får raserianfall, en typisk snart fyraåring sade nån. Usch säger jag. Hon letar tillfällen, vill ha av min mat, gast hon har likadan på tallriken bara för att få nej och sen kunna slänga sig på golvet resten av måltiden. På semestern blev det ju mer glass och sånt jag annars undviker och möjligen förvärrar det så nu blir det noggrann kost och vitaminer. Mycker sömn och utevistelse verkar också göra henne mer stabil så det försöker vi få till.

    Jag läser allt men hinner inte alltid skriva, så det som för väldigt många andra tor jag. Jag trror tråden är mycket mer välbesökt än vad som syns varje dag.

    Nu ska jag försöka lägga en sommartidsvill liten tjej...

  • start september

    Pip och liten titt in. Glad påsk i efterskott!

    Först - beklagar sorgen Ingis. Det lät som ett fint slut. Stå på dig med annonsen, det kommer din bror att minnas och det kan bara komma något gott ur er syskonrelation. Frugan får han väl hantera själv?

    Flamman - elände. Hoppas på upprättelse på jobbet och ett vettigare svar av nötet till ex. Eller bara litet vett till aset helt enkelt. Visst finns det väl vettiga migränmediciner att få?

    Själv är jag slut efter en arbetsdag, så skönt att maken är hemma nu och kommer med uppstyrda rutiner och kreativa förslag, jag har tassat runt för länge hemma. Nu varvar vi dagar och jag ser fram emot att vara hemma imorgon. Jag ska lägga upp ett träningspass för hemmabruk och nu finns det ingen återvändo. Även jag har lyckats gå ner till vettigt BMI, de där sega 5 kg som Hvidis och jag diskuterade är nu taget och jag kan ha en storlek mindre jeans. Har plockat fram kläder jag inte haft på flera år, jätteroligt. Men muskler behövs så nu ska det bli hemmaträningspass och plankor och elände.

    Och Lilla fina är nu sju månader. Var med pappa 8-18, åt och drack välling och saknade mig och amningen -  inte alls. Nu ska vi försöka hålla amning till morgon, natt och kväll.

  • start september

    Tack PB, det känns ju toppen att det gick med de där kilona. Sen är det kosten jag får ordning på med träning, kondition och styrka kvarstår,  så jag måste upp någfra kilon med det och sen ner igen gissar jag långsiktigt, En dag i taget, helt enkelt. Har köpt Charlotte Perellis hemmaträningsbok och fått en yogamatta och tänkte prova om det funkar med Lilla rullande bredvid.

    Mindre kolhydrater var det som gjorde tricket för mig, och tänka på hur tallriken fördelar sig. Jag har alltid älskat pasta och bröd men har nu fått upp ögonen. Maken och jag gjorde gemensamt projekt efter nyår och det funkar bra. lättare för mig att äta rätt som har varit hemma eller jobbat hemifrån, nyttiga middagsrester till lunch, det är tuffare med lunchrestaurangmaten.

    Nog om mig.

    Hör du PB - du besitter en fantastisk människokännedom. Lita på oss andra som säger det, du tänker så mycket bra. Ta hand om dig själv och hitta sätt att bygga din självkänsla igen, det får ta tid. Kram!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård