• Fru Bygg

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnis, vilken fantastisk förlossning. Blir så underbart glad över att läsa om lille Mini!

  • Fru Bygg

    Sitter just nu på verkstaden och väntar på att servicen på min bil ska bli klar. Sen är det handling som gäller innan jag kör tillbaka till sommarstugan. Arbetet med tillbyggnaden och renoveringen går framåt. Nu är alla fönster och dörrar bytta och ny panel sitter på plats. Jag färdigmålade den i tisdags, så nu är det "bara" en massa småsaker som ska fixas. Vi räknar med att flytta hem till lägenheten igen nästa söndag, så då borde vi vara klara. Det blir nog tight, men det ska gå. Jag mår bra, men känner mig lite svag, trött och har en del mensvärk. Inget oroande, det är ju inte så konstigt när man har 1,5 månad kvar och har en sprallig snart tvååring och renoverar för fullt. Ser dock fram emot att få komma hem och ta det lite lugnt innan det är dags.

  • Fru Bygg

    Hej alla!
    Nu är vi hemma igen. Eller ja, vi kom hem i måndagskväll. Men nu har vi kommit tillbaka i gängorna igen.
    Vi hann bli klara med allt som vi tänkte i sommarstugan, så nu är allt utvändigt på stugan klart.
    Jag mår helt ok, men är vansinnigt trött. Det är väl kanske inte så konstigt, när man sover dåligt om nätterna. Det är ju inte så lätt eller bekvämt att sova med en stor mage. Går in i 9 månaden idag, så det är nedräkning som gäller.

    Lanovia, wow redan v. 26, tiden går fort!
    Daa, jobbigt med sömnen. Bra att du tog tag i det och gick till läkaren i fredags. Hoppas nu du kan sova lite bättre på de nya tabletterna!
    Flamman, alla kramar som finns till dig. Är så imponerad av din styrka! Du kommer att klara dig galant, för du är ju en toppentjej (med en toppenkropp!)
    Hvidis, grattis till lilla E (som inte är så liten längre, hela två år!).
    Fru Sy, vill också vara med på trådfika när du kommer ner. Hoppas bara jag kan den dagen!

    Jag har glömt bort att kommentera alla andra, men jag kommer snart in i rullorna igen. Nu har jag ju lite tid att sitta här med er också!
    Kramar till alla goa tjejer!

  • Fru Bygg

    åh, vad hungrig man blev nu när det pratas om så mycket god mat.
    Vi brukar ha creme bonjours vitköksost i våra inlindade kycklingar, mycket gott, men kanske mer onyttigt!

    Lanovia, skönt med lite mer pengar nu ett par månader framöver. Vi har precis påbörjat våra sämre månader nu (i och med mammaledighet) och det kommer verkligen att märkas. Sen är det ju lite extra jobbigt eftersom vi drog över budget lite i sommarstugan, så vi har en del rester att betala där också. Men man får väl leva lite snålt ett tag framöver (jättelätt med ny bebis, födelsedagar och jul). Jaja, det är inte så att vi går minus varje månad, men de få pengar man kan spara går nog till allt annat som behövs.

    Leksi, skönt att det går bra för A på dagis. Försök som de andra säger att ha en positiv inställning, så kommer det att gå jättebra!

    Heloise, oj vilken stor släktträff det blev av en liten lunch. Jobbigt att de bara bjuder in sig och har specialönskemål ang mat!

    Ingis, så roligt att höra från dig igen! Jobbigt att det är lite strul med maken. Du får banka in lite vett i honom, så ni kan prata om saker på ett vuxet sätt!

  • Fru Bygg
    lanovia 08 skrev 2011-08-23 10:39:21 följande:
    Fru Bygg, föräldrarpenning suger verkligen ur ekonomin. Men det är ju värt det.
    Hur blir det i stugan? Hur känns det nu när förlossningen närmar sig? Vilket BF har du?
    Stugan har blivit nästan helt klar på utsidan, nu återstår bara att göra vid allt på insidan, bygga friggebod och uterum, men detta ligger mer på en femårsperiod. Vi ska försöka se om vi kan spara lite pengar även om jag är mammaledig och sedan får vi se hur mycket vi gör på stugan nästa år. Stugan kommer ju att vara kvar framöver också och man vill ju njuta av vår lilla familj och kunna hitta på saker för de pengar man kan få över!

    BF är 20 september, så det är exakt fyra veckor kvar till beräknat datum. Jag tycker att det är rätt så jobbigt just nu, har ont i ryggen och en hel del förvärkar och sover som en kratta, så det hade ju varit underbart om den lilla prinsessan ville titta ut lite tidigare. Nu har jag ju passerat 36+0, så de stoppar inte förlossningen om den drar igång. Nu tror jag ju att det dröjer att bra tag till, men det är ju iallafall en milstolpe.

    Ang förlossningen så känner jag mig lite nervös. Denna gången vet man ju vad det innebär (vilket är skönt), men jag vet ju också hur ont det gjorde sist. Jaja, det är bara att bita ihop när det väl är dags. Man får ju världens bästa belöning efteråt!!!

    Hur känner du nu inför din kommande förlossning?
  • Fru Bygg
    Leksi skrev 2011-08-22 14:40:42 följande:
    Välkommen hem Fru Bygg! Kul att ha dig tillbaka!

    Måste vara skönt att ha sommarstugan klar nu. Är ni nöjda med resultatet?

    Inte långt alls kvar för dig nu! Förvånad Skrattande När är det du har BF? Snart dags att du börjar kika in varje dag och lämna status... Flört  Känns allt ok och förberett inför förlossningen?

    Det känns toppen med sommarstugan. Vi är supernöjda med resultatet, men det var tufft med allt arbete i sommar.
    Jag ska försöka titta in varje dag och lämna status. Annars så har jag ju Lanovias nr (och en hel del andras), så jag ska försöka skicka ett sms när det är dags. (om det inte går för fort).
    Vi har plockat fram alla E:s gamla kläder och varit och hämtat vår nya syskonvagn, så det mesta är förberett. Dock så har vi inte packat BB-väskan ännu, men det kommer vi att göra nu om någon dag.
    Det känns helt overkligt att den lilla prinsessan kommer titta ut snart. Jag vet att det är fyra veckor kvar tills beräknat, men E kom 10 dagar tidigare och då är det ju bara drygt två veckor. Vi får väl se hur det blir.

  • Fru Bygg

    Ni som har syskonvagn, hur har ni löst det när ni har haft det äldre syskonet på dagis och ska ge er iväg med bara bebisen? Har ni en enkelvagn då? En "riktig" eller en stroller?

  • Fru Bygg
    Ninnnis skrev 2011-08-23 20:16:51 följande:
    Nä, sängen var det. Ska bara släpa ut sovande vovven på kissning först.
    Hoppas det gick bra inatt och att du fått sova lite. Hade varit så skoj att träffa dig och Mini någon dag framöver!
  • Fru Bygg
    Norrskensflamman skrev 2011-08-24 10:02:54 följande:
    Kräks Magsjuka....  Ni har mina sympatier. Men gå INTE till dagis!! Minst 48 timmar ska gå efter sista kräkningen. Och hos oss måste man hålla hemma syskonen också... Även om de inte spytt.

    Öppna förskolan kan man väl gå till i princip så fort man känner att man är redo att träffa anda barn. Finns nog ingen nedre åldersgräns, eller?

    Jag ska på dejt ikväl... nervös... förväntansfull...bävar...fasar...nyfiken.

    Jag sover snitt 4 tim per natt nu, och det är 3 tim mindre än vad jag skulle behöva.
    Men så tänker jag på stackars Daa... och inser att fyra timmar är fyra timmar mer än... noll timmar...
    Daa, antidepp kanske inte är helt fel ändå. Kram, gumman!
    Oj, vad spännande! Du får berätta allt om det sen imorgon och se nu till att ha skoj!!!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård