• Fru Bygg

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Jag är här, Ingis!

  • Fru Bygg
    Heloise skrev 2011-09-12 23:48:33 följande:
    Kikar in en snabbis, är dundeförlyld :( Har varit på den efterlängtade Småbarnsträffen på barn-hab, umderbar träff med härliga funkisungar. Mammor som inte vill gå på bvc-träffar för att det är så jobbigt att se andra barn utan syndrom, eller pappor som säger att han älskae sin son men inte fan skulle det bli så här? Hur berättar man? När berättar man? Måste man? Hur mycket kan man gråta? Hur ska det bli? Hur funkar det hemma? Hur ska man orka? Måste man vara så jävla duktig jämt? Jag kände bara hur en sten föll ifrån mina axlar och äntligen kunde jag prata barn med några som inte bara förstod men även förstod utan förklaringar. Diskussioner om medicinmängder, läkare, filofaxstyrd föräldraledighet och om all sorg, all kärlek och all sanslös lycka. Om hur man mår dåligt för att man tänker i smyg att föräldrar till" friska" barn ska vara glada typ jämt, fast vi vet rationellt att" friska" barn oxå kan vara "jobbiga"och att allt är relativt. Hur man skäms när man önskar att man hade nån vän vars inte ungar var A-barn. Hur ensam man känner sig. Hur folk beter sig när de får veta? Tja vi pratade om det mesra, samtidigt som vi beundrade våra unika starka underbara barn som låg i ring och kikade nyfiket på varandra:D Jaha ser man på ännu ett egoinlägg, vad ovanligt;) Jag ville bara dela med mig av glädjen i feberyran! Återkommer när jag slutat hosta lungorna ur mig! Tills dess!
    Vilket underbart inlägg att läsa! Jag blir så glad och stutsar också upp och ner!!
    Nu får du även se till att krya på dig!
  • Fru Bygg
    lanovia 08 skrev 2011-09-13 10:06:44 följande:
    En liten fråga som kanske mest riktar sig till Hvidis, men vem som är fri att svara. Har legat o funderat på detta de sista nätterna. E har ju som sagt tänder på gång vilket stör sömnen och hon hamnar i våran säng pä nätterna när hon vaknar o skriker. Men som läget är nu är det enbart nära nära nära mig som duger, kunde hon skulle hon krypa in i mig. Inatt när hon kom in låg hon jättefint hos maken enda tills jag kom tillbaka från toabesöket då blev det skrik o gnäll tills hon låg hos mig. Hur tusan gör man om hon är sådan om några månader samtidigt som jag skall amma den lille??
    Har du haft det problemet Hvidis?
    E har också varit rätt så mammig tidigare, men i mitten av graviditeten så började vi säga till henne att mamma inte kunde bära henne så mkt för att hon har en bebis i magen. Det tog ett par gånger, men sen har hon accepterat detta. Hon frågar inte mig längre om jag kan bära henne. Jag har ju även haft så ont i min rygg och höfter och när hon nu på sistone har frågat om mamma kan sitta bredvid henne på golvet och leka, så har vi sagt som det är att mamma har ont i ryggen och inte kan sitta på golvet. Hon accepterar detta rakt av och frågar istället pappa. Visst, sen har detta gjort att jag tyckt att det varit jobbigt att jag "tappat" kontakten med henne lite, men det är ju för en kort period. Nu på sistone har hon dock blivit väldigt mammig igen, speciellt sista veckan. Men hon vill då gärna bara sitta nära mig i soffan eller ligga nära mig i sängen. Hon ber fortfarande inte mig att lyfta henne. Vet inte om hon förstår allt, men det känns som om hon förstår väldigt mkt. Hon vet att lillasyster är i mammas mage och hon säger nu titt som tätt att hon vill att lillasyster ska komma fram, så hon kan krama och pussa henne. Hon vill även mata, byta blöja och köra lillasyster i vagnen säger hon.
    Jag tycker att ni ska försöka prata med E och säga som det är. Du får inte lyfta för mkt just nu, speciellt när du redan har ont och sammandragningar. Det finns ju så många andra sätt att vara nära E just nu, så ni får närheten.

    Vet inte om mitt fluminlägg ger ngt, men men.....
  • Fru Bygg

    Jaja, jag fortsätter att svamla lite då!

    Flamman, det gör mig först så ont att exmaken håller på såhär. Men sen blir jag så inspirerad av din styrka!! Och jag blir överlycklig när jag läser om din myskväll med musikern!!!

    Leksi, skönt att du kunde vila igår, se nu till att vila lite idag också, så mår du snart bättre!

    Blommis, vilken viktminskning! Du är så duktig!

    Ingis, grattis till Bellabus i efterskott! Tänk att det redan har gått två år sedan de små (som absolut inte är så små längre) föddes!

  • Fru Bygg

    Jag tänker också mycket på er om dagarna. Saker som man undrar och saker som man vill dela med alla goa tjejer här inne. Tyvärr så kommer jag inte till att sitta så mkt vid datorn just nu. Det är ju mest då E är på dagis som jag har tid och ork att sätta igång datorn och logga in.
    Synd att BT inte är smidigare på mobilen!

  • Fru Bygg
    Syrinx skrev 2011-09-13 12:46:56 följande:
    *vinkar till Fru Bygg* Jag är här! Är det inte tid för din lilla bebis att titta ut snart?
    Jo, det kan man verkligen tycka. Jag har visserligen en vecka kvar till BF, men har gått och väntat på denna lilla prinsessa nu i ett par veckor. Har ju inte mått så bra, så det hade varit underbart om hon ville titta ut snart (typ nu!)

    Synd att man inte kan påverka det själv ngt!
  • Fru Bygg
    ingenjörsbruden skrev 2011-09-13 12:57:00 följande:
    *kramar om*
    Tack för kramen, den värmer!
  • Fru Bygg
    ingenjörsbruden skrev 2011-09-19 13:05:59 följande:
    Generellt så brukar det gå fortare med nästa, hälften så lång tid men även ner till 1/3 av tiden.
    O med tanke på att jag hade värkar i 25 h så borde vi landa på rimliga 6-8 timmar.... Men det är ungefärligt o inget skrivet i sten.
    Med 3an så brukar det inte gå fortare, kan tom ta längre tid än 2an......men ALLA förlossningar är olika så det är bara att ta det som det kommer.....vilket jag inte gillar.....jäkla ingenjör!
    Det är detta som jag är rädd för just nu. Min första förlossning tog bara tre timmar, så enligt ovan så borde denna ta 1-1½ timme. Huhhhh, det är snabbt. Och maken jobbar ju en timme bort om dagarna, så jag hoppas innerligt att det sätter igång på natten. Ja, fast det är klart, då tar det ju ett tag innan någon kan komma och passa E (även om de bor nära så ska man ju vakna till och komma ur sängen och in i bilen och sedan komma fram). Jaja, vi får väl se hur fort det går. Det kanske finns en nedre gräns för hur snabbt det kan gå i ovanstående tes?
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård