• Fru Bygg

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    ingenjörsbruden skrev 2011-05-16 12:20:50 följande:
    Fru Bygg: Herreegud...o du pratar om fika???? Det är en riktig byggare det! Har ni planerat för att ha stugan som året-runt-boende eller? Vi hade 8 veckors lev.tid på fönster.....men ni har kanske redan beställt....

    När har ni tid för lite fika då? lör eller sön 28-29/5 är vi obokade....
    Ja, hur man hinner med allt det vet jag inte. Varenda kväll denna veckan är uppbokad med planering av tillbyggnaden. Vi beställer fönster från Polen, det var 4 veckors lev.tid på dem, så det ska vi hinna.

    Helgen den 28-29 är ännu obokad, men vi får se om vi måste åka till sommarstugan den helgen också, jag vet mer efter ikväll. Återkommer med besked.

    Du är ju också en riktig byggare, med alla era projekt.
    Det är ju "bara" en sommarstuga, men vi vill kunna utnyttja den på vår och höst också. Så om ett par år så är allt tipptopp och då får vi ha en STOR BT-träff där!
  • Fru Bygg

    Hvidis, tack för din förlossningshistoria. Du är ju fantastisk! Härligt med toppensupport från Batman och så mysigt att snusa bebis!
    Jag har ingen koll alls på namnförslagen, så du får gärna inboxa när ni har bestämt namn! *kramar om*

  • Fru Bygg
    lanovia 08 skrev 2011-05-16 14:46:54 följande:
    Tittar in snabbt ser att ni skrivit massor men orkar inte läsa eller kommentera nu. Är mest trött och less idag. Försöker hitta lite livsglädje men idag är det tungt. Jag går mycket och tänker på jobb och känner att det vore skönt att få jobba liiiite till innan jag skall vara själv hemma med 2 barn.

    Men ialla fall när jag nu snabbt tittade in här ser jag det magiska ordet FIKA. Vi håller faktiskt på och planerar en tur till Helsingborg-Helsingör inom snar framtid bara för att komma iväg lite. Men då blir det på en vardag. Har alla tokfullt upp på eftermiddagarna?
    Åh, gumman! Satt faktiskt och funderade på att ta en del goa BT-flickor med mig upp till Gbg för att bara ge dig en kram och lite energi.
    Oj, vad skoj med en Helsingborgstripp! Jag är absolut inte upptagen på sena eftermiddagen. Det finns säkert några andra goa tjejer som kan ta sig hit också väl?
  • Fru Bygg

    Hur mår du annars nu då Lanovia? Har illamående släppt lite och aptiten kommit tillbaka?

  • Fru Bygg

    Flamman, kan inte annat än hålla med Hvidis i hennes kloka inlägg. Vi alla finns här för att stötta dig hela vägen! Du är så mkt starkare än du tror!

  • Fru Bygg

    Lanovia, jag kan torsdag nästa vecka och måndag och tisdag veckan därpå.
    Nu får du ett pussel att få ihop alla tiderna!

  • Fru Bygg

    Är trött och sliten just nu. Va hemma från jobbet igår med en fruktansvärd huvudvärk. Idag är det lite bättre, men den finns där hela tiden och jag fasar för att det ska bryta ut igen. Är iallafall på jobbet igen. Känns som om gubbarna här tror att hela bygget ska rasa när jag inte är på plats. (OBS! så viktig är jag verkligen inte).

  • Fru Bygg

    Villemoa, du kommer att vara så läcker på stranden. Det är jag övertygad om!

  • Fru Bygg
    Ninnnis skrev 2011-05-18 14:48:51 följande:
    Fru Bygg, vad jobbigt med huvudvärk. Är den releterad till graviditeten tror du? Klart bygget rasar utan dig!
    Ja, den är relaterad till graviditieten. Var ju sjukskriven på 50 % sista två månaderna med Ella. Men nu känns det som om den är under kontroll iallafall. Jobbar ju bara ett par veckor till (7st).
    Men det hade varit toppen med lite förståelse på jobb, men det finns inte alls tyvärr.
  • Fru Bygg
    lanovia 08 skrev 2011-05-18 15:03:45 följande:
    Just nu känner jag mig ovanligt uppåt så orkar nog skriva lite. Känner nog att vi hamnat lite väl mycket i ett hemmalunk där vi bara går runt varandra och inget blir gjort. Detta då vi inte fått så mycket gjort just sista 2 veckorna, men innan dess har vi ju hållit på för fullt.
    En del av mig är rastlös och vill bara iväg och jobba. En annan säger till mig att njuta, vi får ju vara hemma hela familjen med lön och bara vara tillsammans. Detta är ju en tid som aldrig kommer tillbaka.
    Men det är så emot hela samhällsnormen att få vara hemma så här. Blir så stressad när vissa i min närhet skall hålla på och i frågasätta och undrar om jag verkligen inte kommer bli uppsagd precis vilken dag som helst.
    Ähh, nej inte som det låter på min chef just nu, sedan kan givetvis allt hända, men det kan det för alla.
    Och jag blir ju inte mindre stressad över att jag är gravid och inte har uppdrag. Vad kommer hända när jag berättar det för chefen. Hon är verkligen kanon så jag tror inte henne om något ont men hon har ju ett företag bakom sig också. Kommer de då kicka mig så snart de får möjlighet för att de inte tror att de kommer kunna få uppdrag åt mig? Enligt typ ALLA i min närhet är detta vad som kommer hända.
    Jag är inte riktigt lika säker, vet att jag sitter på kompetens de kommer behöva även i framtiden....

    Sedan är jag lite mammatrött just nu. Älskar E över allt. Men ibland känner jag att jag skulle vilja få släppa ALLT. Bara gå iväg på dagarna och låta maken ta hand om ALLT. Han är kanon, men han får ju inte någon inblick i hur det är att vara själv. Ok han har varit det i 5v, men det är skillnad mot att ta hand om allt månad ut och månad in. Nu delar vi på ansvaret och jag vill inte det. Jag vill vara med min dotter men jag vill få backa undan lite, det kommer en tid när jag skall ta hand om 2 barn SJÄLV hela dagarna. Just nu är jag orolig för att jag inte kommer orka det. Men jag vet ju att det är ett löjligt sätt att tänka. Jag är absolut svinlöjlig när jag tänker så här. Klart jag kommer orka med mina barn. Jag tycker ju egetligen inte ens att det är jobbigt nu, jag vill bara få känna att jag slipper huvudansvaret en stund.
    Känner verkligen igen mig i dina tankar. Maken började ju på nytt jobb nyligen (som tar ännu mer av hans tid än hans förra gjorde) och vi pratade mkt om det innan han tackade ja. Jag sa att jag inte ville vara hemma med två barn ensam hela dagarna och kvällarna. Men med detta nya jobbet, så kan han jobba hemifrån minst två dagar i veckan (för de förstod att det var viktigt för oss, när vi kommer ha två barn). Vi kommer att ha E på dagis 15 timmar per vecka, så det blir lite avlastning för mig och Pricken och att E kommer att få del av det sociala och uppmärksamhet om dagarna.

    Du kommer att klara det galant, men det är helt ok att känna så. Du har din make som stöttar dig och ibland får man bara rensa luften och prata om allt. Det jag tycker är jobbigast är att jag alltid har det yttersta ansvaret för E, när vi ska iväg ngnstans. Jag ser till att allt är med i packningen mm.

    Oj, vad jag flummar, men ni kanske förstår lite av det hela.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård