• Fru Bygg

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Norrskensflamman skrev 2011-02-09 15:30:03 följande:
    Jag gjorde det! Jag var så j-a trött så det var fruktansvärt. Och snurrig och illamående. Lågt blodtryck hade jag genom hela graviditeten.
    Fick du några tips om vad man kan göra åt det? Eller det är bara att bita ihop. Mådde du dåligt hela graviditeten?
  • Fru Bygg

    Jag ska på inskrivningssamtal hos BM på tisdag, så jag tänkte prata med henne då. Jag är ju mest snurrig och svag och trött och därav illamåendet tror jag.
    Jag har lågt blodtryck generellt sätt, men det har aldrig påverkat mig såhär.
    Känns verkligen som om jag kunnat sova 24 timmar om dygnet.

  • Fru Bygg
    lanovia 08 skrev 2011-02-11 10:04:12 följande:
    Nej det vågar jag verkligen inte. Jag känner just nu en enorm trötthet över alltihopa. Jag vet ju att det i slutänden är värt det om det fungerar. Men jag är så rädd för att det skall ta lång tid igen. Jag orkar inte dessa jobbiga veckor mellan ÄL och BIM, månad efter månad. När man inget vet, bara hoppas undrar och känner efter. När tiden bara krrryyyyyyyyper fram.
    Fast känna efter försöker jag verkligen låta blir, är bara inte så himlans lätt.

    Man kan tycka att det är ju första försöket nu och jag vet inte hur läget är ännu. Men kännslomässigt fortsätter jag ungefär där jag slutade innan jag bliev gravid med E. Det sitter visst djupt rotat.

    BIM har jag i slutet av nästa vecka.
    Åh, vad jag känner igen mig i ditt funderande. Visserligen så gick det snabbt för oss förra gången, men denna gången tog det ett litet tag och jag kände precis som dig.
    Det är ok att känna så och det enda rådet jag kan ge dig är att försöka koppla av. Det är inte alls lätt, jag vet.

    Du vet att min inbox alltid är öppen och du vill prata mer privat!
    Många kramar!
  • Fru Bygg

    Många kramar till er alla! Nu ska jag se om en liten runda på bygget gör under mot min yrsel och illamående!

  • Fru Bygg

    Hej alla!

    Sorry att jag har legat lågt ett tag, men jag har som sagt legat lågt. Gick hem efter lunch i fredags och var helt sängliggande resterande av dagen och hela lördagen. Sen dess har jag varit uppe en del, men jobbar inte. Eller ja, jag ringde min chef i måndags och berättade som det var med min yrsel och illamående (och kräkningar) och frågade om jag kunde jobba hemifrån denna veckan och det var ok.
    Så jag sitter en kort stund vid datorn och jobbar sen sover jag lite och försöker få i mig lite kex eller dyligt.

    Börjar bli riktigt trött på det redan och vill bara må bra och njuta av min fina familj och bebis i magen.
    Känner mig som en usel fru som inte orkar eller kan göra ngt här hemma utan maken får ta allt med hushåll och E. Känner mig som en dålig mamma till E för att jag inte orkar leka med henne. Hon är ju för liten för att förstå att jag är gravid och bara (förhoppningsvis) kommer må dåligt ett litet tag.

    Känner mig så ledsen just nu pga allt och det blev ju inte bättre när man pratade med maken i telefon som är superstressad på jobb, men måste komma senare på morgonen och gå tidigare på eftermiddagen för att kunna hämta E på dagis. Sen kommer han hem och få göra allt här hemma. Alltså han klagar inte eller ngt och är supergo och tar hand om mig, men det är jobbigt när man vet att han är så stressad, delvis pga mig.

  • Fru Bygg

    Grattis, grattis till fru Sy på födelsedagen! Hoppas du får en toppendag!

    Flamman, vad skönt att det känns bättre med maken. Se bara till att sätta dig och barnen i första hand! Låter som en bra ide med en resa på tumanhand!

  • Fru Bygg

    Tack alla gulliga för era kommenterar!

    Vi var hos BM i tisdags ja, och hon sa inte så mkt. Har fått en toppenBM som verkligen lyssnar på en och hon kom med lite småtips. Sa att hon kunde skriva ut recept på medicin mot illamående, men att man blev trött av dem. Jag ska avvakta ngn dag till, men sen får man nog testa det. Kände mig lite mindre illamående igår och har faktiskt kunnat äta en liten frukost idag, så jag hoppas det går åt rätt håll.

    Jag mådde inte alls illa med E, men det kan variera från graviditet till graviditet.
    Vi är ju superglada för det lilla livet i magen, så jag ska bita ihop! Idag känns det bättre som sagt, både med illamåendet och mitt humör.
    Tack för att ni alla alltid är där och stöttar! Det hjälper så mkt!

  • Fru Bygg

    Hej alla!
    Jag är ledsen att jag inte varit inne här på länge och kommenterat. Har försökt läsa lite, men tiden räcker inte till. Tänker på er alla och skickar iväg kramar till alla som vill ha!

    Idag har vi varit på KUB och det var en sprallig liten prick som var i magen. Vi fick jättebra resultat, så allt känns toppen. Nu ska jag verkligen njuta av att vara gravid för nu har det värsta illamåendet också gett med sig!

    Ingis, många kramar till dig och din syster!
    Fru Sy; underbart att få sitta upp i helgen! Du har varit en fantastisk mamma till Orvar och snart så har du honom i dina armar! (fast inte för snart!   )

  • Fru Bygg

    Usch, vad dålig jag är på att kommentera här just nu. Jag försöker hinna med att läsa, men sen tar tiden slut.
    Jag tänker på er alla och håller tummarna när det behövs!

    Ninnis, oj vilken dålig start på dagen, men jag är övertygad om att den kommer att bli toppen! Imorgon är det ju babyshopping, spännande. Det verkar som du fått många bra tips från alla, så jag ligger lågt där!

    Fru E, håller tummarna för B1 och B2!

    Villemoa, stackars Moa, hoppas hon krya på sig snart! Är helt övertygad om att du kommer (och ÄR) en riktig pingla!

    Flamman, jobbigt med makens dipp, men skönt att det har känts bättre innan. Bikinin var supersnygg och det kommer du att vara i den också!

    Leksi, jobbigt med A:s RS-virus. Hoppas han blir frisk snart och att ditt läkarebesök nästa vecka går bra också!

    Hvidis, jag har hållt tummarna så de är blå tidigare i veckan och nu är jag så glad för er skull! Önskningar om ngt för bara dig i födelsedagspresent låter ju toppen. Det är aldrig fel med lite egentid (med maken eller ensam) speciellt när ni snart är fyra!

    Fru Sy, vad underbart att du får sitta upp lite. Roligt med lite egengjorda kläder till Orvar. Är så imponerad att du orkat ta det lugnt och ligga still hela denna tiden. Skönt att få röra på sig lite. Spännande att se när Orvar tittar ut framöver, fast det är klart det kan vänta ett litet tag till!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård