• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis

    Hej!

    Jag har läst allt ni skrivit men tyärr inte haft tid att skriva.

    Julen var lugn och skön hos mina föräldrar tillsammans med lillasyster samt bror med sambo och 1,5-årig dotter. Nyår firades i stugan tillsammans med min bästis med sambo och dotter på 8 månader. Vid tolvslaget satt jag, maken och den vettskrämda vovven i badrummet med radion på hög volym och varsitt glas skumpa. Mini sov sig igenom alltihop

    Nu är vi tillbaks i vardagen igen. Mini fyllde ett halvår igår och har hunnit flytta in i eget rum, sova hela nätter (inte alltid men ibland), få sin andra tand, accepterat flaska och slukar välling som han aldrig gjort annat och äter duktigt av både mat och gröt. Senaste veckan har matportionerna blivit större, vilket har gjort att han inte är så intresserad av att amma längre. Han verkar helt enkelt föredra mat (och välling). Jag märkte direkt att brösten började producera mindre mjölk, och de senaste dagarna har han bara ammat litegrann någon gång per dygn. Jag tror jag kommer att ta tillfället i akt och sluta amma helt, nu när han väljer det själv. Kanske var gårdagens amning den sista...? Vi får se.

    Det kommer att innebära att jag inte längre kan äta vad jag vill och ändå gå ner i vikt, så jag är definitivt med på träningspepp, Flamman! Jag har motionscyklat ett par gånger och håller fast vi barnvagnspromenaderna trots pissväder. Men jag ser fram att komma igång mer med ordentlig träning så småningom.

    Förlåt för jätteegoinlägg, men jag tänker på er alla och ska försöka titta in lite mer frekvent framöver. Kram till alla och extra kram till Blommis idag. Hoppas det blir en fin ceremoni och en minnesvärd dag, trots allt. 

  • Im yours

    Solde och blomman: Här kommer stora varma styrkekramar till er. Jag har bara varit på en begravning, 1983 då min mamma dog. Då var det oxå jätte, jättemycket folk ................ och så enormt eländigt, o ruskigt sorgligt. Hon blev bara 45 år.


    Jaha, då var det helg igen! Längtar efter dagar som bara är helt vanliga .............. ska plocka bort julen nu i helgen. Känns alltid fräsht och så blir det så ljust efteråt. Idag köper jag med mig tulpaner hem ........... tycker om känslan av att det finns en vår bakom all snö. Måste försöka hitta snöskoveln, och frakta bort tung, tung snö då jag kommer hem. Hade det inte varit så varmt skulle vi haft minst en meter vitvara nu.


    Ha en jättebra trettondagshelg allihopa!!

  • Norrskensflamman

    Duktiga Mini som sover själv!
    Och det verkar ju som att han föredrar välling o mat nu, det brukar liksom märkas när de tappar intresset för amning.
    Du har iaf hållit igång rätt bra! Barnvagnspromenader är super. De fick mig att komma i form igen efter första födseln. Efter andra så var jag inte lika flitig med vagnen och då krävdes det även skärpning med maten.
    Nu har jag inte gjort nåt på i princip ett år känns det som. Nån springtur i somras och ett par-tre pass aerobics. Det är allt. Har nog aldrig varit så här otränad. Promenader i våras/somras var det dock, men nu under hösten har jag inte ens promenerat.
    Nu är det ju så att snön har fallit rätt friskt här så just nu har man gymmet ute på gården. Jättebra träning och motion. Varvat med lite bärande av pelletssäckar
    Men helt klart ska jag igång med promenaderna till att börja med. Mitt första mål är att komma upp i 3 promenader/vecka, 45 min i rask takt.  Sen får jag utöka det med något lämpligt. Simma, slalom, ja vi får se vad som hinns med. Längtar sjukt mycket efter någon form av aerobics eller yoga också.

  • ingenjörsbruden

    Indianfronten intet nytt........

    I morgon är det 10 år sedan jag o maken blev ett par! Hjärta Känns som en bra dag att använda det där testet som ligger i badrummet.....

  • Soldemor
    ingenjörsbruden skrev 2012-01-05 12:49:17 följande:

    Indianfronten intet nytt........

    I morgon är det 10 år sedan jag o maken blev ett par! Hjärta Känns som en bra dag att använda det där testet som ligger i badrummet.....


    Kör hårt!
  • Soldemor

    Nu skall jag strax åka hem, är ganska slut mentalt. Iaf var de anhöriga mycket nöjda med begravningen, fast jobbigt var det. När jag kommit hem skall jag engagera mig i praktiska hushållssysllor som att ladda diskmaskin och härja i klädvårdsrummet - massor av tvätt som skall läggas och ännu mer som skall strykas. Det är sådant jag behöver just nu.

  • start september

    Inser nu efter någravardagar att Lilla är stor. Hon behöver rutiner för mat och sov, det som tidigare bara funkade utan tanke och planering blir bara kajko nu. Hon är vaken och övertrött hela kvällar och halva dagar. Nu blir det dags att börja med vagning och annat. Trött mamma är det nu i allafall, hon har sovit sammanlagt 60 min fördelat på 3 tillfällen sedan 7.30 imorse. 30 min i bilstol vid lämning och snabbhandling, resten av tiden i mitt knä Inte glad i övrigt heller. Så ska vi inte ha det. Suck. Ja, ja, så är det med små och hon har varit busenkel fram till nu. Hon äter massor på händerna, misstänker tänder men ser inget. Är det inte väl tidigt för en knappt fyramånaders? Eller så är det att hon inte blir mätt som stökar, tänker testa gröt snart eftersom hon verkar så väldans intresserad av vad vi äter.

    Ja, ja nu hämtning i snön. Får blir bil antar jag, lekpark känns inte jättekul i snöfallet.

  • lanovia 08

    Skickar en kram till er alla. Tänker på er massor men orkar inte läsa allt.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård