• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • passionsblomman

    Jag har hittat trosorna.


    Nu ska jag bara tömma kameran i datorn, så ska jag lägga mig sedan.


    Jag tror jag har feber, så jag hoppas jag har rösten i behåll imorgon, efter det kan hesheten få ta över om det nu ärså det ska bli.


    Fasen vad dåligt det går för Sverige i skidorna också, ovanpå allt annat.


    Så.
    En annan dag ska jag vara lite positiv och inte bara bry mig om mig själv.


    Ses den dagen istället.


    Kram på er!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Soldemor

    Kram själv, Blommis!

    Tänkt jättemycket på dig de senaste dagarna och tänker på dig idag. Du skall på din morfars begravning och jag skall ha en dito, även det en jordbegravning (där det kommer unggefär 150 pers). Jag ber för att vi skall få (i alla fall) hyfsat väder denna dag.

    Och till er andra, ber jag om massor av förböner och stöd, för det blir ingen lätt begravning det här. Det är en ganska ung man, med en efterlämnad fru och liten dotter på tio år. Och så då massor av andra sörjande också. Tänk på mig och lite stärkande förböner, please!

  • Norrskensflamman

    Blommis: Skönt att trosorna är återfunna! Men du... vilket j-a skit med bilen   DET suger verkligen. Hoppas ni hittar felet och att det inte blir så dyrt. Usch, jag får ont i magen så fort det är nåt med bilen. Nu har jag ju en hyfsat "ung" bil, men den ska in på obligatorisk service NU egentligen, men jag tror jag sparar till mars med det. Januari är en mycket tung månad... och februari....
    Och Blommis, jag hoppas ni slipper blåsa eller regna bort när ni gravsätter morfar. Tänker på er och håller tummarna att rösten håller.

    ImYours!! HEJ Alltid lika roligt att höra från dig. Du har så många spännande projekt, hoppas allt går som du tänkt dig. Men du, din syrra verkar ju ha gått o blivit stollig. Fy vad elakt!! Jobbigt också med pappas demens, hon borde ju vara glad att du månar om er far. Du får nog ta fram handväskan...

    Ingis, håller BIM-tummar! Och, nej... jag är verkligen inte sugen på fler barn. Jag är sugen på att ägna mig fullt ut åt K o T och Musikern... Ja åsså mig själv förstås. Det har jag ju inte gjort på flera år!

    Tvååringar kan vara jobbiga, hehe. Men just nu har jag en sexåring som är pestig mellan varven. Satan i gatan vad trotsig hon är nu. Hon ska bestämma allt själv och det ska vara millimeterrättvisa mellan henne o storasyster. Hon grinar o piper om precis allt....

    Solde, hoppas du snart får positiva nyheter ang jobb!

    Daa, vännen, hur går det?!?! Har du börjat jobba nu???

    Fru E, vad händer?

    Ja, det var ju mer jag skulle kommentera förstås, men det for ur huvudet just nu.... Kram till hela högen iaf

  • Norrskensflamman

    Själv jobbar jag till 14. Har tänkt göra chokladbollar (det som kallades negerbollar när jag var liten) med flickorna i e.m. T fyller ju snart år, så hon ville ha det.

    Jag har en rygg som bråkar med mig... nere i ryggslutet på höger sida... Vad är det för organ som sitter där???
    Och så högerfoten som känns som att jag stukat den, fast jag inte har det. Det kom mellan jul o nyår första gången, försvann sen och nu är det tillbaka. Stel o öm. Har aldrig varit med om det förut. Just under fotknölen liksom. Skitjobbigt om jag går på ojämnt underlag.

    Annars så är det fint. Flickornas farfar med familj ringde igår kväll och vi blev så glada. Nyårshälsningar och de saknar oss. De är bekymrade... Men glada att jag har det lugnt och skönt och att flickorna mår hyfsat bra ändå.

    Jag har konstaterat att jag gått upp 17 kilo sen jag gifte mig april -09.
    Jag vill inte gå ner 17 kilo men nu börjar magen bli besvärande, jag har jobbigt med ryggen och jag kommer inte i några kläder längre. Jo, om jag går upp i storlek och köper helt ny garderob... Inte kul alls, har inte de pengarna. Det har blivit alldeles för mycket tröstätande sista året och ett vinglas var o varannan kväll.
    Det som gör mig mest irriterad är att jag känner mig så orörlig, flåsig och allt är tungt. Då är jag ändå inte mer än "lite" överviktig. Så nu måste jag ta tag i detta. Vill gå ner helst 10 kg, då skulle jag känna mig mer som mitt vanliga jag och så skulle jag komma i mina kläder igen. Kanske inte alla, men jag skulle vara precis lagom.
    VV hade en drive nu med gratis anmälningsavgift för on-linemedlemskap, så jag har faktiskt hakat på... Få se hur det går. Håll tummarna för mig. Framför allt behöver jag peppning.
    Ninnis, träningspepp behövs, var är du???? Saknar dig!!!

    Blomman, jag är impad att du fixade julen så bra! Själv braskade jag upp åtminstone ett kilo

    Vad har ni för planer i helgen då?
    Jag planerar ett litet röj där hemma. Kanske åker julen ut. Nästa helg har T kalas och det vore skönt om julen var bortstökad, så de har mer plats att röra sig på.
    Lite bakning kanske.
    Vi ska till musikerns föräldrar som är på sitt lantställe, och äta med dem.
    En sväng till mina päron borde väl också ingå i helgens "måsten".
    Men framför allt så ska jag sjunga imorgon i kyrkan med kören. Efteråt blir koristerna bjudna på lunch av församlingen

  • muggles

    Flamman: hur gammal är du exakt? *nyfiken* Förstår att du inte orkar börja om. Jag är inte heller en person som älskar barn (det är ju som att säga att man älskar vuxna?!). Vissa barn älskar man verkligen inte En del barn är rätt otrevliga men det beror väl säkert på uppfostran till en del. Och vissa barn är hur charmiga och goa som helst.

  • Norrskensflamman
    muggles skrev 2012-01-05 08:45:37 följande:
    Flamman: hur gammal är du exakt? *nyfiken* Förstår att du inte orkar börja om. Jag är inte heller en person som älskar barn (det är ju som att säga att man älskar vuxna?!). Vissa barn älskar man verkligen inte En del barn är rätt otrevliga men det beror väl säkert på uppfostran till en del. Och vissa barn är hur charmiga och goa som helst.
    Ja precis sån är jag också i mitt förhållande till barn. Finns odrägliga barn som jag inte kan ta till mig riktigt... och så finns det charmtroll... Och visst är det beroende på uppfostran och en massa annat, men sen så är det faktiskt som med vuxna. Man klickar inte med alla! Och det måste man väl få känna?!

    Jag fyllde 43 i höstas. Om jag skaffar ett till barn så... tja det kanske inte går direkt för det första att bli gravid, så det kanske går ett år... sen gravid 9 månader... Ja, jag skulle vara 52 när ungen börjar skolan. 58 när barnet är 13... osv, osv.... Visst går det också säkert, men JAG personligen känner att jag kommer ha nog med att ta mina två tjejer genom skolan, tonåren, puberteten, övergången från barn till vuxen osv, så jag behöver inte en sladdis att ta hand om också. Faktiskt. Jag vilar gärna från småbarn några år och sen ser jag fram emot att bli en pigg o stöttande mormor i framtiden. Men kan ju komma att dröja förstås...
  • Soldemor

    Helgen, jaha, den börjar väl i morgon med soooovmorgon, åka med tjejerna till botaniska trädgården (om det inte regnar el stormar, det som nästan känns som "normalväder" just nu). Har gospelgudstjänst på kvällen m efterföljande grötfest. På lördag blir det spinning och sedan åka tvärs över landskapet (nästan) till en trevlig klädrea i stora orten Tomelilla. På söndag kommer Soldans extrapappor och Amarettos uppfödare på middag, men skall försöka hinna ett spinn-pass även den dagen också. Och städa, och fixa lite tvätt och så.

  • muggles

    Blomman: tänker på dig idag!

    Flamman: aha 43. Ja det är ju verkligen inte säkert att det ens skulle gå om du så ville, om du inte är väldans fertil.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård