• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Norrskensflamman

    Härligt att höra att ni har det bra Hvidis!!
    Jag har varit ledig idag och sovit till kl 10:30 !!!
    Men jag var förstås upp o gav barnen frukost... för att sen somna om... erkänner att jag slog på Disney Channel åt dem... på rysk TV. För språkträningens skull

  • Norrskensflamman

    Nu börjar fredagmyset snart så jag hinner inte skriva så mycket mer. Jag njuter av lugnet...
    Imorgon blir det svensk-ryskt nyårsfirande med goda vänner. Vi blir 3 familjer, bestående av 6 vuxna, 3 små barn och 2 stora barn. Bland de vuxna finns barnens gudmor o gudfar så det känns extra bra Och så ska musikern indroduceras mer officiellt! Härligt... kan knappt vänta. Fast gudföräldrarna har förstås träffat honom.

    Har övertalat barnen att skippa reketerna i år. Istället har vi köpt 3 såna där svävande lyktor och så en massa små tomtebloss och 5 st stooora, låååånga tomtebloss också. Känns jättebra

  • Norrskensflamman

    Musikern är enda barnet och hans mamma också. Hans pappa har en bror med en son som är vuxen och noll kontakt med. Alla mor- o farföräldrar är döda. Alltså har han inga kusiner, förutom en då som han aldrig träffat. Och väldigt liten släkt öht. Jag har däremot stooooor släkt, och vi träffas ju kontinuerligt.
    Hans mor o far tyckte det var jättekul när vi tittade förbi på julafton med mina flickor. Tror inte det varit så livat i det huset på mååååånga år Och flickorna trivdes förstås för de fick ju både julmust o pepparkakor
    Jag tror det här kommer bli jättebra! Och jag tror att flickornas pappa kommer höra av sig till dem när det gått ett tag och han fått lugna ner sig lite.

  • start september

    Gott slut och må 2012 föra med sig lycka, hälsa och ett gott liv åt alla! {#emotions_dlg.flower}SkålBabyHjärtaGravidPlusCoolÄpple - här fanns väl något för alla.

    Här är det lite friskare snart, fy för att vara sjuka. Storan är friskast och gravt understimulerad såklart.

  • Heloise

    Hej!
    Hoppas julhelgen varit bra och att ni alla får fira nyår på det sätt som gör er gladast!
    Vi firar med bästa H, hennes man och barn hemma hos oss, det blir fondue och läsk/öl, läsk till de gravida och öl till de ogravida.

    Vi har haft det bra och Panzer har varit hemma en del, vilket betyder att han har tagit E så att jag har fått sova ut, sov till 12 idag känner mig som en ny människa.

    Dessutom har det blivit ändringar på foster diagnostikfronten, tiden för mkp har kommit och det är dagen innan kub/nubb: ul, så vi har faktiskt bestämt oss för att skita i nupp och gå direkt på mkp.  Om bara mkp hade varit efter nupp men om vi skulle få dåliga siffror på nupp så måste vi vänta ca 4-5v på fvp, jag vet itne om jag klarar av det, vetandes att vi kunnat få veta samma vecka med mkp. Så nu har vi strulat klart, det blir mkp, det känns ff sådär men å andra sidan gör alla beslut det så nu går vi på det vi tänkte oss ifrån början.

    Mkp blir den 16/1.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård