• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Hvidbrud

    God jul tjejer! Sjuk tjej här också... Ont i halsen så hon vaknar vid fyra och skriker (och väcker lillebror, som tro det är morgon..) somnar om efter ett par timmars hysteri till ljudet av sin snarkande far...) Suck. Tog en runda själv idag för jag hade det faktiskt tråkigt... Snack på ett språk jag inte förstår, gemenskapen handlar liksom om Samtalen runt en såpopera som kör konstant i hög ljudnivå på tvn.... Sjuk dotter som gnäller och sonen som charmerar och bara vill försöka krypa hela tiden. Åla gör han i ett hu- mot julgran och pressenter, ledningar och krimskrams. Sen upp på knäna och flyttar händerna men stupar när det är dags att flytta knä nr två. I morgon tror jag att det lyckas honom.

    Här firas den 25e och inget i morgon, måste erkänna att jag känner mig lite vemodig att inte ha "mina" traditioner omkring mig till mina barn. Fast jag vet att detta är mina barns traditioner och det är ju liksom ingen överraskning när man väljer att gifta sig med en man från en annan kultur. Men ändå. Var är julskinkan och sillen? Risgrynsgröten och mandelgåvan? Nästa år. Nästa år.

  • passionsblomman

    I kuliga kläder står nu vår gran

    dofter av jul kvällen dan före dan
    Paket med hemliga saker
    varenda mamma står vaken

    stryka och pynta-det sista ska fram
    provsmaka knäcken och julskinkan
    Sena timman är slagen
    Endast mamma är vaken

    Varma juldoftande kramar till er allihop och må var och en av er få känna att det blir en GOD JUL på alldeles ert vis och som ni mår bra av. Tomte

    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Heloise
    God Jul till er, underbara trådisar! Hoppas era jular blir både fröjdefulla och fridfulla!
  • Hvidbrud

    Ninnis: vaddå tummen ner?!?
    GOD JUL!!!! Har ätit smarrig eko-julskinka Nu är jag också en glad gris! Och bär ungarna har somnat ska vi spela julklappsspelet, så en liten klapp får jag öppna idag med! Kramar till er alla, för att ni är så fina och viktiga i MIT liv- varenda en av er! *hjärtar*

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård