• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Heloise: härligt att höra om Elises framsteg. Klart hon gillar Barbapapa - det gör väl alla? (Funderar på hur en sådan mobil ser ut...?)

    Fru Sy: är det v34 som är om 10 dgr? Här i Gbg säger de att from v34 försöker de inte stoppa en förlossning längre. Men du, du har tagit dig väldigt långt redan och varit otroligt duktig på att ligga ner! Väldigt dålig tajming med din pappas operation men så är det ju i livet, man kan ju tyvärr inte planera in katastroferna. Hoppas nu att allt går bra med op och att inte den extra oron gör så att ngt startar.

    Vi har varit på ul idag och fått bra resultat igen: Ada och Beda väger knappt 900 gr/st, så Ada har växt ikapp ytterligare litegrann. Känns otroligt skönt!!! Och jag är så tacksam mot alla vi träffat på i vården som tagit så väl hand om oss och som räddade våra små mirakel.

  • muggles

    Heloise: aha, klart retro-cool vagnsmobil!

    Daa: jag tror du får olika svar beroende på vem du frågar om vad som är normalt med tanke på bebissömn. Många bebisar sover ganska lite tyvärr (inkl min dotter som sov ca 1-2 30-minspass per dag). Och det beror väl på hur man är som person om man vill ta tag i det el om man tycker att det är ok att de sover lite hipp som happ. Själv är jag kontrollmänniska och kände att jag fick absolut noll egentid så jag tog tag i Moas sömnrutiner - inspirerad av en väninna som hade samma problem med sin son. Jag vagnade och vagnade och vagnade och körde schema och grejer och till slut sov hon 1-2 1,5h pass på dagen istället. Freeedom! Och klart gladare unge... Men det krävde en del jobb.

  • muggles

    EA: har tänkt på dig mkt senaste och undrat hur det går men förstått att du vill vara diskret. Hur många tinar de denna gång (bara 2 el fler)? Du ska veta vad jag håller tummarna för er!!! Kram!

  • muggles

    Maken och jag var på bio igår och såg Black Swan men gud vad obehaglig den var. Jag trodde inte det skulle vara så mkt thriller/skräck-inslag i den. Var riktigt äckliga scener och uppenbarligen klarar jag inte det nu. Fick blodtrycksfall där i stolen och det flimrade för ögonen, svetten droppade och ljudet försvann bort. Usch vad obehagligt. Vågade inte resa mig och gå ut heller för då hade jag nog rasat i backen. Fick andas djupt och inte titta tills det gick över. Blä. Det var en bra film men rekommenderas inte för äckelmagade Jag fick ju blodtrycksfall både när de satte kanylen för op och när de satte ryggmärgsbedövningen så jag kanske har lite lägre blodtryck nu som gravid och inte riktigt klarar sånt?

    Annars tog jag mig en sovmorgon igår och kom in till jobbet lite senare, och det gjorde susen! Idag jobbar jag hemma och ska ta det väldigt lugnt. Bara en vecka kvar att jobba, ska bli otroligt skönt att gå på "semester"!

  • muggles

    Flamman: det intressant är ju om du hade fått sjukskrivning pga lågt blodtryck om du INTE hade varit gravid? För i så fall är det ju verkligen fucked up!

    Ninnnis: japp v29 imorgon så jag jobbar v 29 också. Sedan from v30 ska jag bara vila mig och magen. Idag jobbar jag hemma liksom en dag förra veckan när jag låg i soffan och hade laptopen bredvid. Med tanke på att man ska vara lika stor i v30 som ni andra är i v40 så är det ju inte så konstigt att inte jobba...

  • muggles
    ingenjörsbruden skrev 2011-03-10 11:37:54 följande:
    Mugglan: Den filmen verkar bra....men det får nog bli dvd eller tv1000.....hemskt med lågt blodtryck....finns det ingen hjälp mot det under graviditeten? Hur mår Ada o Beda?
    Eg är det bra med lågt blodtryck, bättre än för högt. Och såå lågt är det inte, det är ganska normalt för en gravid fattar jag det som. Inget jag mår dåligt av i normalfall, men jag har åkt på blodtrycksfall några ggr nu och så brukar jag inte reagera. Ada och Beda mår finemang och aktiva små krumelurer i magen! BM mätte SF-måttet igår och fick sig några sparkar på köpet - hon bara flinade.
  • muggles
    andbeyond skrev 2011-03-10 11:54:56 följande:
    Ah, Wii är bra grejer det med. Min man är spelutvecklare (speldesign) så här går det mesta hem.
    Gillar att man kan ladda hem gamla nintendospel också... kanske det jag ska göra nu. Ladda hem typ gamla supermario och slå ihjäl lite tid med. Kostar ju bara någon 50-lapp. Hmm..
    HAr ni kollat sajten thinkgeek.com? Där finns myyyycket roligt för datanördar!
  • muggles

    Ang LCHF så hade vi en konsult på jobbet som inspirerade mig (och halva kontoret) till att börja. Apropå träning och LCHF så är han långdistanslöpare - extrem sådan. Han är rabiat också när det kommer till LCHF (ngt jag INTE är), han äter tex nästan ingen frukt. Det är väl vissa bär mm som är "tillåtna" för de innehåller inte kolhydrater el iaf inte så mkt. Men träna orkade han! Han sprang alltid minst 5 km varje lunch - barfota dessutom Här är hans blogg: callerobertsson.blogspot.com/

    Jag var väldigt skeptisk till att utesluta kolhydrater för min tanke är att kroppen behöver lite av allt och en mångsidig kost måste vara det bästa. Men han hade argument för detta, han är extremt påläst. Och han är väldigt ödmjuk och försöker inte tvinga på ngn sina åsikter = vilket i sin tur övertygade mig mer än om han hade försökt omvända mig.

    Han menade dock att man måste äta tillräckligt av både protein och fett för att orka träna. Men enl honom har han förbättrat sina träningsresultat - han orkar springa längre utan att få mjölksyra tex - sedan han började utesluta kolhydrater.

  • muggles

    Sedan så håller jag med er om att man ska hitta det som funkar för en själv. Många av oss skulle komma långt bara med att inte äta alla dessa bullar/kakor mm till vardags...

    Ninnnis: vad härligt att kunna träna fortfarande! Jag höll igång tom v17 när jag blev förkyld och sedan släppte inte förkylningen förrän efter 5v. Och då hade jag precis blivit opererad och vågade inte träna, och sedan dess har jag fått hålla mig lugn. Har inte gått upp i vikt tror jag men tappat alla mina muskler. Längtar tills jag får komma igång lite igen!

    Fru Sy: vad SKÖNT att du får sitta upp lite nu. Hoppas du får sy din piratfilt!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård