• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • passionsblomman

    Och dagens viktigaste :

    Idag håller vi tummarna EA! Som bara den! Hejja hejja eskimåerna!!!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • muggles
    passionsblomman skrev 2011-10-16 21:28:48 följande:
    Det syntes ingen putmage i klänningen jag såg dig i i augusti i allafall!

    Jag lovar, för jag kollade, bara för att vi pratade just om din mage!
    Jag tycker inte man skulle kunna ana på din kropp att du fött barn öht. Du har ju en figur de flesta i vår ålder skulle döda för!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Nej för PB den klänningen var vald med omsorg Som sagt, med tunika och löst sittande plagg (vilket den klänningen får räknas som) klarar jag mig.
  • muggles
    passionsblomman skrev 2011-10-17 11:46:29 följande:
    Dfk, ja du, det där, när en person har ett intresse som slukar eoner av tid...

    Som min sambos familj, där det skulle orienteras. "Det gjorde vi minsann hela familjen" säger svärfar stolt.
    jojo! dvs han själv var-och är- så totalengagerad i alla omkringarrangemang,förutom själva orienterandet då, att han var på möten jämt, åkte först till och sist ifrån alla tävlingar etc. Barnen skulle orientera de med-trots att det bara var ett av de tre som egentligen ville och tyckte det var roligt.
    Mor i huset, hon har ialla år tagit hand om all tvätt efter allihop, packat alla matsäckar, varit med och servat och åkt och åkt och åkt. Visst, någon liten slinga sprang visst ävnen hon någon gång ibland, men...
    HENNES intresse i livet är egentligen att sy och sticka. Förutom att hon aldrig blev textillärare som hon egentligen ville-för någon skulle ju ta hand om barnen, för har man inte tänkt vara med barnen ska man inte skaffa dem-utan var hemmafru ända tills yngsta började skolan, så har hon heller vare sig odlat några egna intressen utanför hemmet. Vilken TUR för svärfar att hans frus intresse går att utöva stillsamt i fåtöljen i hemmets lugna vrå efter att alla sover och all markservie är gjord.
    Och vad FINT att de haft ett sådant intresse -hela familjen tillsammans. 'Ironin sprutar*

    Jag stöttar hundraprocentigt att man behöver röra på sig. Men då får man faktiskt göra matematiken på allt annat och tala om hur man tänkt sig resten. för, det är ju JÄTTEMYSIGT att gå och träna och få ur sig frustratiner och känna sig stark och som en riktig karl. Och sedan komma hem till ett varmeldat hem som doftar av nybakt bröd och hemlagad mat och en GLAD sambo som möter i hallen
    "Välkommen hem älskling! Nu är du väl riktigt hungrig, för jag har lagat extra gott idag och det står här framdukat, precis lagom. Seså, ge mig träningsväskan nu så tar jag tvätten, jag har precis kört klart förra maskinen så dina arbetskläder hänger redan på tork och underkläderna har jag lagt i skåpet. Tänk inte på det du. Nu ska du bara vila dig. Och programmet jag tänkte se, det kan jag kolla på datorn sedan, det är klart vi ska se Vetenskapens värld-det är ju kvalitets-TV.  Din son var btw väldigt duktig på träningen idag och han har gjort sina läxor och hade alla rätt på glosförhöret.Utvecklingssamtalet var bra, han når sina mål. Hunden och jag har sprungit 6 km förut idag, men jag går en kvällsrunda med honom nu medan du äter, så tar jag och kör igång diskmasknen sedan, den är urplockad och påfylld. Du behöver bara sätta ditt eget på bänken. Lämna det du inte orkar, så gör jag iordning matlådorna sedan. Tänk, idag tjatade de om jämlikhet igen på moronTV. Jag tycker det är SÅ orättvist-jag menar, du, min älskling byter ju däck på bilen OCH klipper gräset-sådan där millimeterrrättvisa kan man ju aldrig få! Man måste ju se vad BÅDA gör.Vi kan väl kanske mysa lite senare, när vi lagt oss, det var ju två dagar sedan, så jag tycker det börjar kännas lite sällan."

    {#emotions_dlg.djavulsk}
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    HAHA! Huvudet på spiken...
  • muggles
    passionsblomman skrev 2011-10-17 13:11:26 följande:
    Och dagens viktigaste :

    Idag håller vi tummarna EA! Som bara den! Hejja hejja eskimåerna!!!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Jag hade fått för mig att det var imorgon (tis)? HAr jag kommit ihåg fel? Då håller jag tummarna idag istället!!!!!!!!!!!!! (förlåt EA för min glömska men huvudet är inte med just nu )
  • muggles

    Idag försökte jag tänka konstruktivt och struntade i allt utom att köra diskmaskinen (det måste jag för annars finns inga nappflaskor rena till sen) och gick och lade mig en stund. Det tar ju dock en stund att somna när sömnen blivit såhär störd så länge så jag tror jag fick en power nap på ca 20 min. Den var livgivande. Hur maken klarar sig idag är en gåta

    Jag ska ändå till Bvc så jag ska fråga henne lite om mer mättande mat etc.

    Barnen åt nästan ingenting till lunch. De brukar klämma 150-200ml per barn - idag åt den ena 75 ml och den andra trugade jag i 100. Beda hon hostar och gnäller - jag undrar om de har ont i halsen? De har båda varsitt risgryn också i underkäken som kanske stör... Ja man kan ha sina teorier men det känns bättre om man kan skylla deras beteende (dvs att de inte äter när det är just vad de borde göra för att klara nätterna) på något.

    Jag har iaf inte ens duschat. Kom upp för sent imorse och bestämde mig för att det var viktigare att komma iväg till dagis - vi kom ändå en halvtimme senare än vanligt. Jag får väl stinka ikapp med Truls

    Heloise: det var inte alls tycka-synd-om-inlägg, inte i min bok. En mycket bra förklaring dock. Det låter härligt att du är lycklig på ditt arsle i ditt 70-talsradhus Why not?!

  • muggles

    dfk: jag tycker nog att det låter som otroligt mycket träning. Jag kan mkt väl förstå att han inte hinner det han borde i familjen.

    Själv känner jag på de jeans som för några veckor sedan var alldeles för stora att de börjar sitta åt igen. Och då hann jag ändå träna 3 ggr förra veckan och jag äter nyttigt. Det är helt klart sömnen som förstör. Någonstans läste jag att man förbränner 60% när man sover Så min förbränning är väl nere på sparlåga just nu...

  • muggles

    Nu ska jag ta mitt stinkande arsle och bege mig till dagis för hämtning av Moa och så vidare till Bvc.

    *vinkar till MSW*

  • passionsblomman
    muggles skrev 2011-10-17 13:13:54 följande:
    Nej för PB den klänningen var vald med omsorg Som sagt, med tunika och löst sittande plagg (vilket den klänningen får räknas som) klarar jag mig.
    ÅÅÅÅÅÅ vad jag längtar till dess sådana klänningsmodeller blir de jag kan räkna som "löst sittande"!!! Just att kunna ha sådant som åtminstone har någon slags figurskärning öht, igen är verkligen ett drömmål när det kommer till kläder.

    Men det är klart, en gång i tiden kunde jag ha magen bar. Då hade jag ju tyckt att din klänning var löst sittande. Så jag förstår vad du menar för din egen del, fast jag har långt kvar själv till där du redan är.

    För egen del kan jag konstatera at det lite är så att summan av missnöjet är konstant, trots att eländet hela tiden eskalerat. jag minns att jag var HELT förfärad över min gräsliga och totalt fruktansvärda viktökning, då, när det var 64 kg jag hade kommit upp i, och jag efter sonens födelse, skulle leta kläder. Inte minst när han skulle döpas. Jag var helt knäckt och skitledsen.

    Man är ju där man är så att säga. Och jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur det skulle kännas, eller se ut, att hamna där jag var i vintras. Det var en nästan overklig och bedövande känsla. Inte minst eftersom de sista 10 kg gick så fort. Att se mig själv på bilder just nu, är plågsamt. För jag kan inte begripa att det verkligen är jag.
    Och ännu värre är, att när min son såg bilder av mig före hans existens, så fattade han inte att det var jag.
    FY FAN! Det känns helt bedövande att man är en av dem som kommer att kunna visa Före och Efter-bilder på en förstasida och folk kommer att säga "Jävlar-det ser verkligen inte ut som samma människa"

    Men, jag ska minsann ta mig så långt, att det blir en schysst Efter-bild, så det så.

    Ja ursäkta, där ramlade jag ner i min egen egobubbla av vikt vikt vikt igen...
    Ursäkta! Det var menat-från början, som ett inlägg som skulle visa att jag fattar att vi alla kan vilja komma till rätta med olika saker gällande våra egna kroppar. Oavsett om andra har mer drastiska saker att försöka åstadkomma. Det gick ju sådär...Skäms
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    muggles skrev 2011-10-17 13:23:45 följande:
    Jag hade fått för mig att det var imorgon (tis)? HAr jag kommit ihåg fel? Då håller jag tummarna idag istället!!!!!!!!!!!!! (förlåt EA för min glömska men huvudet är inte med just nu )
    Nej, det är JAG som virrar till det. Det är imorgon. fick just mess av EA, hon är på apoteket och hämtar svindyra droger inför morgondagen.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    muggles skrev 2011-10-17 13:31:31 följande:
    dfk: jag tycker nog att det låter som otroligt mycket träning. Jag kan mkt väl förstå att han inte hinner det han borde i familjen.

    Själv känner jag på de jeans som för några veckor sedan var alldeles för stora att de börjar sitta åt igen. Och då hann jag ändå träna 3 ggr förra veckan och jag äter nyttigt. Det är helt klart sömnen som förstör. Någonstans läste jag att man förbränner 60% när man sover Så min förbränning är väl nere på sparlåga just nu...
    Ja, och så tror jag man ska komma ihåg att kroppen hela tiden kämpar för att göra det dnen är bäst på-att spara! Vi har en kropp som INTE vill tappa vikt, för att det i naturen inte alls är positivt.
    Det är ju ett sjukdomstecken att tappa vikt spontant-ofta börjar man ju leta efter cancer och så just på de premisserna.
    Alltså jobbar kroppen hela tiden för att hitta bra sparsätt så den ska slippa tappa. Medan vi vill få den att tro attd et är helt OK att tappa.

    Det är därför matvanorna med att tillföra regelbundet, så att kroppen vaggas in i lugnet att det hela tiden kommer mat, är så viktigt för mig.

    (Jag ser tydligt på mina viktnoteeeeringar, at det ofta är ner, sedan upp upp upp lite lite, för att sedan bli ner igen, under samma vecka. Som nu, då jag hade samma vikt på mångaden som följande söndag, men sedan lägre idag-på samma vikt som lägstanoteringen under förra veckan. Så har det i stort sett varit hela tiden nu. Det ser onekligen ut som om kroppen försöker jämna ut det uppåt, innan det ändå blir lite neråt.)
    Fetma och viktuppgång är förövrigt en väldigt vanlig konsekvens av nattarbete och att störa ut dygnet. Det beror inte bara på att man äter fel sorts mat på natten,som många tror, utan på just förbränningen och att man stör hormonbalansen och hela systemet. Det är jätteintressant. Fast inte så muntert.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård