• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08

    Vad skönt att sovstunderna blivit lite längre Fru Bygg. Men stackars lilla med ond mage. Är det bara tillfälligt ont eller verkar hon ha fått kolik?

  • lanovia 08

    Tjejer jag har ett litet problem jag går o klurar på och tänkte se om ni sitter på några bra idéer. Om 3 mån fyller maken 30. Som ni kanske kommer ihåg fixade han en dunderfest åt mig när jag fyllde. Detta känner jag inte att jag har möjlighet att göra för honom och det vet han och förstår. Vi kommer ju sitta med en nyfödd då som kommer vara max 1,5 månad (eller ev 2mån om den kommer förtidigt men det vågar jag inte tro).
    Men vad hittar man på?? Har funderat på en tripp till typ malmö eller något, men det känns också för tidigt i januari så det får man väl skjuta lite på isåfall.
    Men vad kan man annars göra?

  • lanovia 08

    Som sagt nu är renoveringen färdig, förutom lite småpill vi har kvar att göra själva. Typ fylla i färg i spikhålen på listerna.
    Idag började vi städa i vardagsrummet där vi haft alla lister- spacklat, slipat och målat. Ojoj jag säger bara damm!!!!! Vi kom dock på att om man sätter på en sådan där mjukborste på dammsugan så kan man dammsuga upp allt damma även i hyllorna istället för att flytta runt det med dammtrasan. Med tanke på det lager damm vi har/hade där kändes detta väldigt smart! *klappar oss själva på axeln*
    Vi orkade inte klart idag men har ni kommit en bra bit på vägen vilket känns väldigt skönt. Finns en dag imorgon också.

  • lanovia 08
    Fru E skrev 2011-10-17 14:11:28 följande:
    Blommis-när Buster släpper en rökare är han tvungen att lukta sig därbak för att vara säker på att det var han som släppte sig
    Peppar peppar så är Buster helt rumsren men häromdagen lyckades maken skrämma honom så att han kissade några droppar på mig precis innan jag skulle på möte *god lukt*
    Ja se dessa hundar!!!

    Föräldrarnas hund kissade på mig förra året. Jag böjde mig ner för att plocka upp äpplen runt trädet och precis då tyckte han att han behövde lätta  på trycket och prickade min arm. Pappa skrattade mer än jag gjorde, fast jag kunde inte låta bli själv heller.
  • lanovia 08

    Blommis förstår att du blev förbannad på Truls men så här med distans och när man själv inte är drabbad kan jag inte låta bli att skratta åt honom.

    Kommer ihåg när vår var valp, hon skulle alltid jagas innan man kunde få ut henne genom dörren. HOn sprang runt runt runt soffbordet också gällde det att försöka stänga in henne så man kunde lyfta upp henne. NÄr man väl kom ner för de tre trapporna (vi bodde i lgh då) var man lätt fly förbannad. När det då kom fram någon och började prata o berömma vår såååå söta hund, ja då var jag många gånger nära att lämna över kopplet till denna person och säga varsågod.

    Och appropå träning och gå ner i vikt så rekomenderas detta. Rumsrensträning tre trappor upp utan hiss. Vi gick ner ca 4kg var på en vecka.

  • lanovia 08

    Men vad hände med tiden??? Snart är det dags för TVsoffan för att se på 2½ men. Det enda jag åstadskommit är ju typ att skriva en himlans massa men knappt läsa ikapp.

  • Leksi

    Ja välkommen hit September! Vad kul att du vill hänga med oss!

    Välkommen du också MSW! 1 månad kvar... är det till BF? Spännande i så fall!

    Härligt att ni är klara med renoveringen nu Lanovia! Var detta det sista som stod på agendan nu innan förlossningen? Har ni mycket kvar sedan på huset? Jag tycker det känns som ni har renoverat det mesta nu men jag kanske blandar ihop.

    Egentid ja... det är väl när man inte jobbar och inte har ansvaret för barnen eller på och städar/lagar mat/tvättar/handlar typ? Håller med om att det kan vara skönt att åka till Maxi ensam och storhandla men att kalla det egentid? Nja... Däremot att sitta framför soffan och se på tv en hel dag, vad skulle det vara om inte egentid?! Att träna är också egentid. Det som jag njuter allra mest av som egentid just nu är att få vara ensam hemma och skrota. Så himla skönt! Har jag tur blir det ett par sådana timmar per helg.

    Var det dfk som hade den träningstokige maken? Låter varken snällt eller rättvist att du ska behöva backa för att han ska kunna hålla sitt intresse på den nivån. Eller jo, det kan det väl vara, men då ska man ju vara överens och det låter det inte som ni är? Jag har faktiskt funderat på om man skulle ha ett schema över veckan där man i efterhand fyller i hur dagarna blev. Jobb har en färg, egentid en annan, hemsysslor en tredje o.s.v. Jag tror jag läste det tipset i en tidning för länge sedan. Vi är väl inte där riktigt än, men det är alltid sånt här vi gnabbas om. Då blir det ju ganska tydligt om det är någon som får mycket mer tid för fritidsintressen än den andra.

  • Leksi
    lanovia 08 skrev 2011-10-17 20:55:42 följande:
    Men vad hände med tiden??? Snart är det dags för TVsoffan för att se på 2½ men. Det enda jag åstadskommit är ju typ att skriva en himlans massa men knappt läsa ikapp.
    Haha men det är väl bra? För mig är det nästan alltid tvärtom, jag börjar med att läsa ikapp och så hinner jag aldrig kommentera nåt...
  • Leksi
    lanovia 08 skrev 2011-10-17 20:53:12 följande:
    Och appropå träning och gå ner i vikt så rekomenderas detta. Rumsrensträning tre trappor upp utan hiss. Vi gick ner ca 4kg var på en vecka.
    Shit!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård