• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • dfk

    Mugglan, stor kram!! Prata du med BVC. Man blir inte människa med så lite sömn. Det måste vara jättetufft.

  • lanovia 08

    Funderar på att be om att få ha E hela dagen på sagis idag. Motivering, måste hem o läsa ikapp på BT.

  • lanovia 08

    Mugglan hög tid att höra av sig till BVC. Och kanske kalla in sväronen?? ni måste få hjälp nattetid.

  • dfk

    Blomman, jag nickar instämmande om ditt inlägg som rör träningstider-familjetid!
    Min man arbetar 3-skift både vardag som helg. Han arbetar 3 helger av 5. Resterande lediga helger har han alltid haft matcher lördagar och träning söndagar. Men det är också träning hela veckan lång för hans del må-tors. Det är innebandy,gymmet och löpningen. Det blir hemskt lite tid "över" till allt det andra. Jag kan säga att vi har genom åren bråkat en hel del om detta. Jag har blivit anklagad för att jag vill sabba hans mål, att jag inte är tillräckligt stöttande och att jag gnällerRynkar på näsan

    Jag har aldrig varit så aktiv som honom och jag är ingen träningsfreak, så jag har nog svårt att förstå hur viktig hans träning är. Men det jag förstår är att det stjäl mycket familjetid och tid till att vårda relationen.
    Han är rastlös och mår nästan dåligt om han inte får springa sin löprunda,spela sin innebandy eller gå till gymmet. Det är väl klart att man ska ha rätt till sin ensamtid och ta hand om sin hälsa, om det är rimliga mål man har!
    För mig har det här aldrig varit rimligt. Men eftersom vi nu har en nystart så ser jag att han försöker anstränga sig. Det ger mig hopp. Nu kan vi prata om sånt här istället för att bråka. 
    Det känns ialla fall som att han nu kan förstå mig utan att få ett utbrott om detta. 
    Så här ser oftast hans träning ut: Må gym+löpning, tis bandy, ons gym+bandy,tors bandy, fre återhämtning, lördagar paus från matcher men löpning+gym sön innebandy. Så ser schemat ut men han har ju ett arbete också. och oss. 
    I mina ögon är det galet mycket träningFörvånad På gränsen till sjukt och fanatiskt. Då har han tom dragit ner sin träning!!Men i vår omgivning så får han bara applåder och hejjarop, gud så duktig du är och herregud vad du är ståndaktig! Det är "nästan bara jag" som tycker att det här inte är normalt. Min man lever ju inte tillsammans med de familjerna. De ser inte den andra sidan av myntet som jag får se.
    Han har gått ner 27 kg och naturligtvis ska han ha all heder och alla applåder han kan för det! Det var nästan 4 år sedan och han har kunnat stå kvar i sin viktkurva. Träningen har alltid alltid alltid varit en stor del av hans liv och jag skulle ju inte vilja att han valde bort den, men däremot att det fick en balans i det livet han ändå lever med arbete och familj.

  • dfk

    Heloise,Jag tycker att det du skrev om din barndom var väldigt gripande!Jag tycker du är väldigt modig som berättar!

  • dfk

    Oj oj arbete kallar... Jag vet att jag inte har kommenterat alla inlägg jag vill, men I be back...tonightDrömmer Måste läsa mig tillbaka hundra sidor sen sist.
    Kram

  • passionsblomman

    Mugglan, det är klart du ska ringa BVC-och du får gärna ringa mig också ifall du vill få vräka ur dig lite frustration, säga alla svärord som finns eller gråta en skvätt-whatever there is to get out of the system.  Jag är hemma med min förkylning idag med, så just bring it on!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • MSW

    Ja Pb, visst är det hemskt?! Är geografiskt sett i mina trakter.. (smyger runt här lite i era kulisser)

  • passionsblomman

    Dfk, ja du, det där, när en person har ett intresse som slukar eoner av tid...

    Som min sambos familj, där det skulle orienteras. "Det gjorde vi minsann hela familjen" säger svärfar stolt.
    jojo! dvs han själv var-och är- så totalengagerad i alla omkringarrangemang,förutom själva orienterandet då, att han var på möten jämt, åkte först till och sist ifrån alla tävlingar etc. Barnen skulle orientera de med-trots att det bara var ett av de tre som egentligen ville och tyckte det var roligt.
    Mor i huset, hon har ialla år tagit hand om all tvätt efter allihop, packat alla matsäckar, varit med och servat och åkt och åkt och åkt. Visst, någon liten slinga sprang visst ävnen hon någon gång ibland, men...
    HENNES intresse i livet är egentligen att sy och sticka. Förutom att hon aldrig blev textillärare som hon egentligen ville-för någon skulle ju ta hand om barnen, för har man inte tänkt vara med barnen ska man inte skaffa dem-utan var hemmafru ända tills yngsta började skolan, så har hon heller vare sig odlat några egna intressen utanför hemmet. Vilken TUR för svärfar att hans frus intresse går att utöva stillsamt i fåtöljen i hemmets lugna vrå efter att alla sover och all markservie är gjord.
    Och vad FINT att de haft ett sådant intresse -hela familjen tillsammans. 'Ironin sprutar*

    Jag stöttar hundraprocentigt att man behöver röra på sig. Men då får man faktiskt göra matematiken på allt annat och tala om hur man tänkt sig resten. för, det är ju JÄTTEMYSIGT att gå och träna och få ur sig frustratiner och känna sig stark och som en riktig karl. Och sedan komma hem till ett varmeldat hem som doftar av nybakt bröd och hemlagad mat och en GLAD sambo som möter i hallen
    "Välkommen hem älskling! Nu är du väl riktigt hungrig, för jag har lagat extra gott idag och det står här framdukat, precis lagom. Seså, ge mig träningsväskan nu så tar jag tvätten, jag har precis kört klart förra maskinen så dina arbetskläder hänger redan på tork och underkläderna har jag lagt i skåpet. Tänk inte på det du. Nu ska du bara vila dig. Och programmet jag tänkte se, det kan jag kolla på datorn sedan, det är klart vi ska se Vetenskapens värld-det är ju kvalitets-TV.  Din son var btw väldigt duktig på träningen idag och han har gjort sina läxor och hade alla rätt på glosförhöret.Utvecklingssamtalet var bra, han når sina mål. Hunden och jag har sprungit 6 km förut idag, men jag går en kvällsrunda med honom nu medan du äter, så tar jag och kör igång diskmasknen sedan, den är urplockad och påfylld. Du behöver bara sätta ditt eget på bänken. Lämna det du inte orkar, så gör jag iordning matlådorna sedan. Tänk, idag tjatade de om jämlikhet igen på moronTV. Jag tycker det är SÅ orättvist-jag menar, du, min älskling byter ju däck på bilen OCH klipper gräset-sådan där millimeterrrättvisa kan man ju aldrig få! Man måste ju se vad BÅDA gör.Vi kan väl kanske mysa lite senare, när vi lagt oss, det var ju två dagar sedan, så jag tycker det börjar kännas lite sällan."

    {#emotions_dlg.djavulsk}


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård