• TinkerBelle

    Tantvarning – om igen!

    Låt oss försöka väcka liv i det gamla tantskrället!


    Så här i höstmörkret och den annalkande vintern blir det lätt lite ensamt i mörkret.


    Fram med kaffekoppar, kakfat och krämpor…VÄLKOMNA alla tanter gamla som nya!

  • Svar på tråden Tantvarning – om igen!
  • passionsblomman

    Konvaljen, det där är ett inlägg du skulle få ungefär femtio ursinniga svar på i "mina" bebistrådar. Ursinniga över den där pantade kvinnas IDIOTISKA tanklöshet. jag får utslag bara jag tänker på det!
    Hon verkar leva i samma villfarelse som så många andra: nämligen att man ens har så mycket tid att skynda sig på alls efter 40. Gemene man överskattar kvinnors fertila ålder väldigt mycket har jag själv lärt mig under vår egen resa.

    Jag önskar du hade hunnit finna dig mycket nog för att säga till henne på skarpen. Det hade hon behövt. Gör det ifall du träffar henne igen!

    Jag beklagar verkligen dina erfarenheter och att du inte kan få bära ett barn. Det är verkligen en sorg.

  • konvaljen

    Tack TinkerBelle   charmigt med din make at han är stolt även om sättet kanske var lite väl entusiastiskt.. Ja,jag tröstar mig nu med Hula hoops (ett gryymt gott snacks som jag packade hela resväskan full med när vi var i London för ett tag sedan.) Tulltjänstemannen som av ngn anledning ville kolla i mitt handbagage såg lätt konfunderad ut när han öppnade väskan och det bara dröste ut påsar......  

  • konvaljen

    Tack Passionsblomman,brukar intala mig när folk kommer med dumma kommentarer att dom har så tist i sina egna liv att dom måste lägga sig i andras....
      Ja,det är en sorg men som tur är har jag världens bästa bonusdotter (som iofs nu vid sexton års ålder mest tittar på en med höjda ögonbryn och svarar "typ" och "ahh,sa ju det" på det mesta.. )och världens bästa man.(oftast.

    Vet inte om du fått höra det ngn gång men det måste ju vara minst lika irriterande att höra "ja,men du har ju iaf ett barn" när man försöker skaffa ett till. Har en bekant som fått höra det till leda. Naturligtvis är hon överlycklig och älskar sin dotter över allt annat men det är ju två olika saker. Ja ja,åter,Vissa folk.(skakar på huvudet och suckar.)

  • TinkerBelle

     


    konvaljen skrev 2010-11-04 12:15:10 följande:
    Tack TinkerBelle   charmigt med din make at han är stolt även om sättet kanske var lite väl entusiastiskt.. Ja,jag tröstar mig nu med Hula hoops (ett gryymt gott snacks som jag packade hela resväskan full med när vi var i London för ett tag sedan.) Tulltjänstemannen som av ngn anledning ville kolla i mitt handbagage såg lätt konfunderad ut när han öppnade väskan och det bara dröste ut påsar......  

    Hula hoops! Dottern sätter dem alla tio fingrarna innan hon börjar knapra i sig dem.

  • passionsblomman

    Gissa om jag fått höra det! och får fortfarande.
    Man vill slå folk ganska ofta har jag märkt. en annan favorit är "jamen du ska se att bara du slappnar av och slutar tänka så mkt på det är så kommer du att bli gravid. Jag har en vän som när de väl adopterade..."jadda jadda jadda.
    Man blir helt galen.

  • konvaljen

    Då är vi lika,din dotter och jag..Att sätta dom på fingrarna är en del av grejen ju..  

    Är din man engelsman? Älskar London efter att ha bott där i min ungdom och försöker åka iaf en gång om året. Love It!

    Ja,goda råd och klämhutiga kommentarer  är en del specialist på,har dock med åren börjat lära mig att fräsa ifrån istället för att försöka verka oberörd..

    En helt annan fråga nu,vad göra med massor av köttfärs? har hela frysen full och börjar bli trött på: köttbullar,köttfärssås,tacos och pannbiff. Blä,har total idetorka just nu,vill inte se en enda köttbulle mer någonsin.....

  • TinkerBelle

     


    konvaljen skrev 2010-11-04 12:44:05 följande:
    Då är vi lika,din dotter och jag..Att sätta dom på fingrarna är en del av grejen ju..   Är din man engelsman? Älskar London efter att ha bott där i min ungdom och försöker åka iaf en gång om året. Love It! Ja,goda råd och klämhutiga kommentarer  är en del specialist på,har dock med åren börjat lära mig att fräsa ifrån istället för att försöka verka oberörd..En helt annan fråga nu,vad göra med massor av köttfärs? har hela frysen full och börjar bli trött på: köttbullar,köttfärssås,tacos och pannbiff. Blä,har total idetorka just nu,vill inte se en enda köttbulle mer någonsin.....

    Japp du har gissat rätt! Maken är tvättäkta english knight in shining armour. Dock inte adlig men nog väl genteleman som håller upp dörren.

  • TinkerBelle

     


    passionsblomman skrev 2010-11-04 12:49:19 följande:
    Lasange, köttfärspaj, chili, kåldolmar, hamburgare kanske?

    Kåldolmar med potatis och brunsåss - mums! Fast det är nog bara jag i familjen so mtycker så tyvärr.

  • Norrskensflamman

    Konvaljen: En rak höger till idiotkvinnan med idiotkommentaren, är vad jag föreslår

    Beklagar verkligen din situation, men härligt att höra om din bonusdotter. Vilken lycka när det funkar med bonusbarn

    Köttfärs, då gör jag köttfärspaj. Eller soppa med potatis och köttfärs och nåt annat. Chili con carne.
    Köttfärslimpa. Den här är god och pissenkel: 400-500 g köttfärs, 2 dl creme fraiche och en påse Fransk löksoppa. Gegga ihop och forma till en limpa och in i ugnen. Minns inte temperatur, men kolla nåt annat recept. 225 grader kanske?

Svar på tråden Tantvarning – om igen!