• SweetSun

    Den Borgerliga Tråden

    Jag ser lite småtrådar överallt, och de gamla trådarna har stängts! vad sägs om en tråd för oss som ska ha en borgerlig vigsel?

    Hur ska dagen byggas upp? Vilken musik? Vilken plats ska ni vara på? O.s.v.

  • Svar på tråden Den Borgerliga Tråden
  • SweetSun

    vi ska ha vigsel kl 15 och sen blir det fest på bygdegård kl 18. Där ska det ätas och partajas

    Men lite funderar jag kring det att det är ett par timmar emellan vigsel och fest. Funkar det? För våra föräldrar som ska fixa med maten måste ju ha tid på sig i lokalen och fixa det liksom..

  • Cltsp

    Är det tänkt att gästerna får göra vad de vill i tre timmar eller ska alla åka till festplatsen efter vigseln och vara där till middagen börjar kl 18?

  • 3Jane

    Vi kommer inte ha middag på museet utan på en annan plats som gästerna får ta sig till.

    SweetSun, ni kan ju rekommendera några aktiviteter för gästerna medan de väntar.

  • SweetSun

    ja det är väl så attd et ska vara "fritt" tills kl 18 då alla ska samlas utanför lokalen då vi komemr dit (vad vi ska göra tills dess vette gudarna). men tänkte kanske ha nån tipsrunda eller så undertiden, kanske mellan 17-18 då.. eller nåt. men sen är ju problemet, vem sjutton ska rätta det?.. *suck*

  • Aleta

    Måhända är han den ende i världen som tycker sig veta att hon är den underbaraste kvinnan på jorden.
    Måhända är hon den ende som uppskattar hur fantastisk han är i varje liten sak han gör och i varje liten tanke.
    De tycker sig höra en underton av godhet i allt vad den andre säger och tror att de flesta kanske missar det.
    Och de förstår inte hur man kan passera den andre utan att förstå att man just passerat den finaste människan i världen.
    Han har förstått, hon har förstått - därför är vi här idag.

    -----
    Det sägs vara en översättning fast lite omgjord av en text från filmen "Livet från den ljusa sidan".

    Den måste vara väldigt vanlig på borgerliga bröllop...i alla fall bland BT brudpar!
    (Vår VF hade aldrig hört den fast han hade varit VF jättelänge.)

  • Ninnispinnis

    Jag fick tips om den här på BT, och föll direkt! Visste dock inte att den var från den filmen, ännu bättre!


    Aleta skrev 2008-10-24 08:11:15 följande:
    Måhända är han den ende i världen som tycker sig veta att hon är den underbaraste kvinnan på jorden.Måhända är hon den ende som uppskattar hur fantastisk han är i varje liten sak han gör och i varje liten tanke.De tycker sig höra en underton av godhet i allt vad den andre säger och tror att de flesta kanske missar det.Och de förstår inte hur man kan passera den andre utan att förstå att man just passerat den finaste människan i världen.Han har förstått, hon har förstått - därför är vi här idag.-----Det sägs vara en översättning fast lite omgjord av en text från filmen "Livet från den ljusa sidan".Den måste vara väldigt vanlig på borgerliga bröllop...i alla fall bland BT brudpar! (Vår VF hade aldrig hört den fast han hade varit VF jättelänge.)
  • Cltsp

    Sweetsun: Jag var på ett bröllop i somras där gästerna fick göra vad de ville i några timmar efter vigseln. det var inga problem, dock visste alla gäster om detta i förväg och vigseln låg runt lunchtid så många passade på att sticka iväg och äta emellan.

    Tre timmar är ju inte så jättelång tid. Ska ni iväg direkt efter vigseln och ta kort och sånt? Annars kan ju ni stanna kvar och mingla litegrann efter med de som vill.

    Ett annat förslag är att gästerna får lite info och guidning om Bohuslän och fästningen. Går det att ordna? Då går ju lite tid där.

    När gästerna kommer kan ni ju ha skumpa och snittar som man får ta av. Tipspromenad och/eller autografbingo funkar ju alltid. det brukar lätta upp stämningen :D Ni behöver ju inte rätta tipspromenaden precis efteråt utan nån kan göra det under kvällen när det finns tid.

    Har ni någon värd eller toastmaster eller sådant? Han/Hon kan passa på att informera om saker innan gästerna går in i lokalen. T ex om tal, var toaletter finns, kommer det vara någon paus under kvällen?, kort: ni kanske vill att gäserna ska skicka kort till er efteråt?, när slutar festen?, bussanknytningar?, gästbok? m.m.

  • Tx2

    Vigseln kommer ju hålla på ett tag misstänker jag och sedan är ni kvar o skålar o grattar och dem skall vinka av er när ni åker iväg i fina bilen. Alla skall ta kort så ni kommer att vara på fästningen minst en timma. Vi funderar på att ha lite guidning på fästningen för gästerna, men är inte säkra än. Men sedan skall dem ta sig till festlokalen. Och det tar ett tag för dem att komma iväg o parkera, under tiden åker ni till något lugnare ställe o reflekterar så att dem kan komma till festokalen före er. Där så blir det mingel för dem, ev med lite musik/underhållning/tipspromenad. Och sedan kommer ni och så skålas det säkert igen och sedan skall alla hitta sina platser.

    Gillar oxå måhända-dikten.

  • SweetSun

    tackar för tipsen men, känner att det kan bli lite glapp endå.
    Vi ska ju minga och skåla på fästningen och fotografera oss under den tiden, sen åker fotografen. skumpa å snittar blir på fästningen, det finns liksom ingen som kan åka i förväg och fixa allt det vid lokalen på en gång.

    Säg att vi lämnar fästningen strax efter 16. Då har vi funderat på att ordna guidning på fästningen men det kostar ju det också...

Svar på tråden Den Borgerliga Tråden