• SweetSun

    Den Borgerliga Tråden

    Jag ser lite småtrådar överallt, och de gamla trådarna har stängts! vad sägs om en tråd för oss som ska ha en borgerlig vigsel?

    Hur ska dagen byggas upp? Vilken musik? Vilken plats ska ni vara på? O.s.v.

  • Svar på tråden Den Borgerliga Tråden
  • feministbrud

    Vi gifte oss på terrassen utanför och gick egentligen ut när vi gick in och tvärt om. Vi gick sedan runt och ställde oss på samma ställe där vi vigdes och där tog vi emot gratulationer och rosenblad och såpbubblor och allt vad folk hade hittat på.

    Ingångslåt: Top gun Anthem
    Utgångslåt: Skulle varit In the name of love med U2, men saxofonisten ahde missuppfattat och trodde ahn skulle spela I still heavn´t found what I'm looking for och resultatet var att ena tärnan såg till att han spelade Av längtan till dig som han redan hade spelat, så kan det gå


    Bridemma skrev 2008-10-22 14:19:59 följande:
    HejVi ska också gifta oss borgeligt. Kul med en ny länk.Jag har också en liten fråga, om man gifter sig i samma byggnad som man ahr festen, hur gör man med riskastning och utgångsmusik? Några som har tänkt hur som blir bäst? eller bra förslag.Berättta gärna vad ni tänker ha/hade för musik.Vi funderar på Eva Cassidy, Kent och eventuellt Ted gärdestad.
  • SaraPayam

    I våra familjer har vi bara fått positiva reaktioner, borglig vigsel har ju exakt samma värde som ett kyrkligt bröllop nim min familj. Sen tror jag att de hade reagerat annorlunda om man bara hade vigt sig utan att låta dom vara med. Men vårt bröllop kommer ju bli som vilket annat bröllop som helst, ända skillnaden är att det inte är i kyrkan & att man enas inför gud... ;)

  • SweetSun

    Ok, låter som det mottagits bra många äldre förknippar ju borgerligt med en snabb vigsel i rådhuset, men tycker att det låter som att de flesta faktiskt vill ha det mer personligt idag.

    Hur har ni planerat upplägget? Vore skoj att få lite tips!

  • SaraPayam
    SweetSun skrev 2008-10-22 16:28:53 följande:
    Ok, låter som det mottagits bra många äldre förknippar ju borgerligt med en snabb vigsel i rådhuset, men tycker att det låter som att de flesta faktiskt vill ha det mer personligt idag.Hur har ni planerat upplägget? Vore skoj att få lite tips!
    Vi kommer att ha vigseln utomhus (om vädret tillåter), Det kommer att spelas 3 eller4 låtar & sen kommer det att läsas en dikt :)

    Hur kommer ni göra ska ni själva skriva det ni vill att vigselförrättaren ska säga eller ska ni ta varianten som de har?
  • feministbrud

    Ingångslåt (eg utgång)
    VF hälsar välkommen
    Min kusin spelade Winnerbäck
    Vigselakten
    Av längtan till dig på sax
    Löften
    Utgång (som jag redogjorde för ovan)

  • SweetSun

    vi har tänkt detta upplägg (om VF tillåter)

    Ingångslåt
    Vf hälsar välkommen och läser en text
    En väninna läser en dikt
    en låt spelas på gitarr av en bekant
    VF läser en till text
    Löften och ringväxling
    Utgångslåt

    Sen går vi till den intilligande dammen på fästningen och skålar och minglar.

  • Tx2

    Bra initativ SweetSun. Yterligare en tråd vi kan följas åt i
    Gifter mig oxå borgligt på bohusfästning, förhoppningvis utomhus.

    Jag trodde att vi skulle få fler kommentarer, men å andra sidan har inte så många koll på vårt upplägg och när och hur vi gifter oss än. Valt att inte berätta för så många. Men jag har fått kommentarer från jämngamla kollegor som är förvånade att jag skall ha vit klänning o hela kittet när jag nu skall gifta mig borgligt.
    Synd att många fortfarande har en ganska gammal o förlegad syn på borgligt giftemål. För oss känns det helrätt att inte gifta sig inför gud och församlingen då vi inte tror på det, skall bli spännande att höra reaktionerna från dem mer troende släktingarna.

  • Vid havet

    Hej! Vi ska gifta oss nästa sommar - antagligen i slutet av juli och har precis fått klart med ställe. Planen är att vi ska gifta oss på en väninnas lantställe i skärgården, med vigsel på en av bryggorna. Ganska enkel fest men ändå med brudklänning och hela kittet. Kommer bli helt fantastiskt, om det nu inte regnar... :-O
    Hur hittar man en bra vigselförrättare? Hur har ni gjort? Behöver man boka det redan nu kanske? Det verkar vara svårt att få till det så att en vän/familjemedlem får tillstånd tyvärr, det vore annars mysigt.
    Har inte börjat fundera på själva programmet ännu, vi bestämde oss i helgen för det här upplägget och innan dess har det varit lite meningslöst att fundera.

  • SweetSun

    Jag har kollat med kommunenjag bor i och fått ett namn på en intressant VF, men ska ringa honom imorgon, så jag ska hålla tummarna för att det går bra!

  • Tx2

    Vårt upplägg tror jag blir så här
    Ingångsmusik
    Vf el värdinna hälsar välkommen + textläsning
    Solosång
    Dikt läses av en av tärningarna (mitt smeknamn på mina sex tärnor)
    Solosång
    Vigseltal
    Löften
    Ev Solosång
    Ev ytterligare en dikt
    Utgångsmusik

Svar på tråden Den Borgerliga Tråden