• SweetSun

    Den Borgerliga Tråden

    Jag ser lite småtrådar överallt, och de gamla trådarna har stängts! vad sägs om en tråd för oss som ska ha en borgerlig vigsel?

    Hur ska dagen byggas upp? Vilken musik? Vilken plats ska ni vara på? O.s.v.

  • Svar på tråden Den Borgerliga Tråden
  • Burre Präst

    Präst är man i kraft av den inre kallelsen (tron) och den yttre kallelsen (prästvigningen och inordnandet i en kyrka). Ingen präst är präst "på egen hand", man är alltid en del av ett större sammanhang. Vill man inte inordna sig i det kanske man ska sluta som präst och starta eget istället...

  • anne på grönkulla

    Nä precis - det var det jag menade (men inte riktigt klarade att formulera...). Till det kommer som sagt dessutom aspekten med myndighetsutövningen, som delegeras till kyrkan av staten - inom ramen för den ordning som kyrkan fastställer. Ingen av förordnad som vigselförrättare bara i kraft av sig själv heller (inte heller borgerlig, det finns ju kriterier för dem med).

  • WinterorSummer

    wow, detta är lite som viskleken man lekte när man var barn :) Tråden började för att någon ville samla ihop de som skulle gifta sig borgerligt och på sidan 12 har den utvecklats till hur en vigselgudstjänst ser ut i kyrkan :) (inget påhopp bara ett roat konstaterande hur en diskussion kan vandra)

    Finns här några borgerliga aspiranter kvar?
    Tänkte höra hur ni har planerat middagen rent tidsmässigt? Ska ni ha med några lekar, taloch sånger eller dyl.?

  • Tx2

    Japp, vi gifter oss borgligt med en vf från kommunen

    Vi kommer nog att starta middagen vid 18.00. Trerätters, misstänker att det tar kanske tre timmar? Har inte så bra koll, litar på mina rutinerade toastmastrara som vi skall prata med längre fram. Lite tal o lite sång tror/hoppas jag att det blir. Inga lekar, som vi planerar i alla fall.

  • SweetSun

    vi vigs kl 15 och tror att vi kommer att ha middagen kl 18! Om det blir lekar det får man väl se vad gästerna har hittat på men vi ska iaf ha en tipsrunda innan middagen, då gästerna väntar in oss innan middagen..

    nån liten allsånglåt blir det väl, känns som det hör till ett svensk bröllop

  • Vargtassa

    Vi vigs i statshuset kl 14,45 för att sedan åka och foto oss någonstans.. Vi har satt 17,30 som "feststart" på inbjudan då blir det lite mingel först för att sedan starta själva middagen runt 18 kanske? Nåt sånt.. Vi har nästan 5 mil till statshuset så vi var tvugna att ta i lite när det gällde tid..

  • ClaraH

    Jag undrar hur ni som tänker vara utomhus löser musikfrågan. Och vad tänker ni ha för ingångsmusik? Ska ni ha någon utgångsmusik och sedan gå därifrån eller stannar ni på plats när det hela är klart och tar emot gratulationer?

    Det känns att man behöver tänka till så att detta faller sig naturligt. I kyrkan löser det sig ju av sig själv.

  • Tx2

    Vi skall förhoppnigsvis vara utomhus. Mitt ex syrra kommer till bästkusten för att sjunga. Skall bara hitta någon som kan ackompanjera på gitarr. Där vi kommer att vara finns el så ifall vi behöver ljudsystem så går det.
    Vi kommer låta henne sjunga mycket. Ingång, under o utgång.
    Då vi är på ett ställe där man kan smita in i olika valv så tror jag vi kör utgång o sedan kommer tillbaka för kramkalas el så får dem komma efter oss. Alt stå kvar men ha hintat för några innan så att någon drar igång kramkalaset.

  • SweetSun

    vi ska ju vara i ett halvt valv eller vad man kan kalla det och vi kommer att gå in med musik, och senadn ut med musik, för vi kan gå ut från valvet och till den damm som ligger brevid, där står vi sen när alla kommer efter och skålar!

    Så vi är eg. inte riktigt utomhus.

    men jag tänker att man kan ju gå in till musik, och när vigseln är klar, så kan det ju spelas en låt och när den är klar så kan man bara vända sig till gästerna och de kan köra ett "hurra för brudparet" eller nåt.

  • ClaraH
    SweetSun skrev 2008-11-12 16:22:04 följande:
    vi ska ju vara i ett halvt valv eller vad man kan kalla det och vi kommer att gå in med musik, och senadn ut med musik, för vi kan gå ut från valvet och till den damm som ligger brevid, där står vi sen när alla kommer efter och skålar!Så vi är eg. inte riktigt utomhus.men jag tänker att man kan ju gå in till musik, och när vigseln är klar, så kan det ju spelas en låt och när den är klar så kan man bara vända sig till gästerna och de kan köra ett "hurra för brudparet" eller nåt.
    J amen det skulle ju kuna vara något, att man står frånvänd under cermonin och vänder sig när allt är klart. Fast i kyrkan brukar man ju vända sig om när sista psalmen är klar har jag för mig och sedan står man "i blickfånget" t.ex. under ett solo och sedan går man ut när utgångsmusiken börjar. Då brukar det ju vara läge att fotografera t.ex. Måste nog fundera lite till...
Svar på tråden Den Borgerliga Tråden