• SweetSun

    Den Borgerliga Tråden

    Jag ser lite småtrådar överallt, och de gamla trådarna har stängts! vad sägs om en tråd för oss som ska ha en borgerlig vigsel?

    Hur ska dagen byggas upp? Vilken musik? Vilken plats ska ni vara på? O.s.v.

  • Svar på tråden Den Borgerliga Tråden
  • SweetSun

    goldman; hur menade du med för dyrt, och om ni inte ska ha Vf vad ska ni ha..? jag hängde inte med tror jag..

  • minines

    Jag och min sambo gifter oss om mindre än 2 veckor, 22/11. Vi ska ha borglig vigsel, men gör ett traditionellt upplägg med brudklänning, inmarch och hela den biten . Vi kommer att ha ceremoni, middag och fest på samma ställe. Vi tyckte att vf del var för liten (tar ju typ 2 min att säga det han ska säga) så vi har skrivit lite personligt och hittat klipp ur texter som andra haft vid sina bröllop som han ska säga. Vi kommer även ha en vän som komme och spela och sjunga "ett liv" (av the real group)och min syster kommer att läsa en dikt. På detta sätt blit det lite mer av ceremnn samtidigt som den blir personlig. Vi kommer att ha ca 50 gäster och ska ha catering som fixar med maten.

  • anne på grönkulla

    Hmm, det där lät mysko - präster har bara vigselrätt enligt kyrkans ordning. En vigsel som leds av en präst blir alltid kyrklig - även om den inte är i en kyrka, t ex. Hur menar du att ni ska göra?


    ozita skrev 2008-11-09 19:19:50 följande:
    Tack Nancy Drew för tipset om denna tråden!Vi ska gifta oss bogerligt i september 2009, och har väl inte kommit jättelångt med planerandet än. Förmodligen ska en kompis mamma som är präst viga oss, men göra det till en borgelig ceremoni. Hon tyckte det var helt ok och vi är inte troende, men ville ändå gärna ha nån som känner oss lite som viger oss. Känns mer personligt än nån politiker som vi kanske bara träffat en gång... Tror ni det kommer bli konstigt?
  • Goldman
    SweetSun skrev 2008-11-09 21:09:10 följande:
    goldman; hur menade du med för dyrt, och om ni inte ska ha Vf vad ska ni ha..? jag hängde inte med tror jag..
    Vi ska ha en sådan där tråkig sk VF i stadshuset. De göljer ett stikt manus och man får inte göra någonting annorlunda...
    Och en VF som man anlitar tar ju en hel del betalt. Iaf de som jag har kollat upp...
  • Tx2

    Vår tar inte betalt, inte ens reseersättning och h*n är politiker i vår kommun och kommer att hålla ett längre. H*n får någon blomma el något annat som tack för att h*n ställer på sin fritid.
    Fast jag vet att vissa kommuner tar bbetalt om det blir utanför rådhuset.

  • SweetSun

    tx2; du hann svara före mig =P (vi har ju samma VF =P)

  • Zoria

    här är det en till som ska ha borglit, dock på den festivalen som vi träffades på och en massa annat skoj. Det kommer inte bli så normalt på något vi ;)

  • Ragnelutta

    Vi kommer att ha min m2b:s bästis som förrättare. Han är präst men låter oss göra precis som vi vill. Så vi skippar psalmer och allt det däringa och gör vår egen ceremoni. det enda han "måste" ha med är välsignelsen och den ska han formulera om så att den passar alla.

    Vi kommer att slå till på Gyllene Uttern, som är ett slott med utsikt över Vättern och Visingsö. Allt äger rum där då dom har kapell, restaurang, övernattning och kaffestuga/festlokal i samma byggnad! Brudskålen sker på deras terrass med utsikt över sjön *myyyyys*.

    Vi har planerat vigselakten så här!

    En kompis till min m2b spelar inledningssången Canon in D, eller Every breath you take på akustisk gitarr.

    Välkomsttal av prästen

    Ljusceremoni (prästen har ett tänt ljus från vilket jag och min m2b tänder våra ljus samtidigt).

    Svärfar läser en dikt han själv skrivit

    Alla sjunger That´s Amore

    Prästen håller ett tal i vilket han infogar 5 ord som jag och min m2b beskrivit varandra med (vi får inte veta i förväg hur han bakar in orden).

    Blomsterceremoni (Alla gäster har fått varsinn blomma i vigselprogrammet som dom går fram och lägger i en cirkel runt mig och min m2b)

    Jag och min m2b sjunger Annie´s song i en duett

    Hångel

    Fyrfaldigt leve

    Utgångsmusik (Ring of fire eller Jag ger dig min morgon)

  • Ragnelutta

    Jag glömde överlämningen vilken består i att min far och min m2b mor binder samman min och sambons händer med varsitt snöre.

  • Rikki tikki tavi

    Har kontaktat ett flertal på länsstyrelsen lista men ingen kan...

    minines: gifter du dig i stockholm för då skulle jag gärna vilja ha namnet på din vigselförrätare?

    Goldman: Vet du vad Anette Bernklo tar i avgift?

    Jag har även varit i kontakt med Bi Dahlborg men jag tycker egentligen att de tar för mycket i avgift.

Svar på tråden Den Borgerliga Tråden