Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Ännu en tur med barnkarusellen

    Tack Vickan för trådstart! Dag 33 alltså. Gissar att tankarna fortsätter vandra... Måndag alltså, antecknar det.

    Cicci, stor kram till dig. Låter bra att ni blev överens om beslutet och vägen framåt.

  • start september

    Stort grattis Victory! Vilken sötnos!Låter som en toppenförlossning. Den där bluesen är dock jobbig, men det blir bättre!

    Tinga, tänker så mycket på dig och hoppas så att det flyter på lite bättre och att ni kan få lite avlastning så att du får sova ut lite. Det är kämpigt bara med en och hur det är med två samt med den start ni haft kan jag inte ens drömma om. Just eftersom du inte mår så bra är nog sömn och avlastning ett stort behov, och ofta kan hjälpen finnas där om man ber om den, så var inte rädd för det! Även kompisar som bara kan laga lite mat eller gå och vyssja en av dem kan vara ett stöd även om de inte kan så mycket om barn sedan tidigare. Ibland känner folk att de tränger sig på så man måste själv fråga. Men att kolla med BVC om vilken hjälp som finns att få låter också jättebra som någon föreslog. Kram!

    Nu är vår lilla två månader - tänk vad tiden går. De plagg som förr såg ofantligt stora ut är nu lagom och hon har utvecklats massor. Hon skrattar och älskar sitt babygym. Dock har hon blivit lite mammig nu, trots att maken varit hemma massor och verkligen pysslat med henne minst lika mycket som jag. Det är maten som gör det såklart, och säkert oundvikligt. Han bryr sig inte men jag tycker lite synd om honom.

    Har varit och långfikat i solen med några kompisar - jätteskönt och vältajmat med regn som sedan kom.

    Ni som helammat, har ni testat att pumpa ur och ge på flaska? Det är min plan för nästa vecka att testa.

  • start september

    Sweet och Liten,

    tack för råd. Det verkar som om många inte bryr sig om att präva flaska av rädsla för att störa amningen men jag skulle så gärnma vilja att maken får chansen att ha henne själv mer än någon timme i streck. Jag har hela tiden sett det som viktigt men i början hade jag inte energin och efersom det varit semestertider har maken och jag ändå gjort nästan allt ihop och den lilla har ju bara hängt med och kunnat äta jämt. Jag fick en kvällskurs i fördelsdagspresent av maken just för att få en chans att göra något helt eget (först om ett par månader) och då måste det ju funka om inte annat.

    Vår tjej äter nu ofta, om hon är vaken helst varje timme och inte jättemycket varje gång. Antingen somnar hon eller släpper och gnäller för att få göra något annat. Det gör ju att man blir bunden.

    Vi har testat vatten ur flaska när det var så varmt ute, men hon gillar inte riktigt konsistensen och inte heller flasktypens napp verkar det som så ny är nu inskaffad. Ska bara köpa pump också.

  • start september

    Vickan - grattis!!!!!! Tjoho!!!

    Vilken grej - första försöket! Det är klart att det är läskigt, låt det sjunka in och försök att inte noja.

  • start september

    Nenne - jättebamsekramen till dig. Kunde jag inboxa kramar och styrka skulle jag det. Jag förstår att det svider men jag håller tummarna så hårt för er. Det kommer gå! Visst skulle du ringa om inseminationer nu?

    Och din makes förkortningskompetens gav dagens första garv!!!

  • start september

    Cicci, det är förståeligt att du är ledsen och kanske är det det som behövs för att du ska må bättre, alltså att ta du får chans att ta den sorgen på allvar innan du blir gravid igen. Jag menar alltså inte att ni inte ska försöka så snart som möjligt, det är säkert ett bra sätt att komma vidare , men tillåt dig att vara ledsen tillsammans med maken de här veckorna även om det är jobbigt. Det har ni nog igen till senare. Att prata med någon klok utomstående är heller aldrig fel.

    Kram!!

  • start september

    Vad kul att så många nu verkar vara hemma och inne här!

    En extra kram till Page - vi saknar dig men det känns tryggt att du verkar hålla koll!

    Telis, låter som ni haft det mycket bra. Jag blev enormt sugen på grekisk mat när jag läste ditt inlägg, det får bli fetaost till lunch. Inte the real thing men ändå...

    Izzie, husvagn är årets trend har jag läst . Men du verkar inte övertygad? Tant är inte kul, men att den kommer efter ett halvår är väl inte helt ovanligt? Du ammar bara lite numera?

    Och Nenne, jag förstår attt det suger att bli ensam när maken börjar jobba, han reser väl dessutom i veckorna. Du verkar vara så företagsam vad det gäller att göra kul grejor, försök unna dig något extra, det är du värd! Och så håller jag fortfarande tummarna för jobbet du berättade om.

    Och Vickan, grattis hör till och är en del av chockterapin...

  • start september

    Junilejon,

    låter inte kul med födelsedagen. Kanske kan du åka hem till släkten, så kan de fira dig ordentligt?

    låter lyxigt med spahelg! En nyfiken fråga om mat - kör ni ersättning till Melvin när du ska bort eller pumpar du ur?

Svar på tråden Ännu en tur med barnkarusellen