Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Ännu en tur med barnkarusellen

    Usch BS, det låter så kämpigt. Astrid L låter väl kanske inte helt fel. Då får ni ju läkarintyg också om det behövs. Kan inte bidra så mycket kring bra mat, men jag tänker lite på dig. Jag har också lätt för att börja kräkas vid oro/stress och det är en slags migrän. Kanske kan det vara så för dig? Det finns en ny receptfri tablett de gör reklam om nu, har inte testat själv dock.

  • start september

    Stort grattis AM! Vad underbart att det gick så fort! Håller hårda tummar för att allt ska gå bra. Jag som var beräknad till slutet av maj kan intyga att det känns som en ypperlig tid att få barn. Inte tokvarmt när man är höggravid normalt heller. Sen lyckades jag ju dra in i juni och därmed pricka att vara övergången i årets varmaste veckor, men vad gör väl det i efterhand!

    BS, låter jättebra att Iris är piggare, då måste ju penicillinet fungera!

    Pneumockvaccinet kommer vara i baspaketet (3,5 och 12 månader) över hela landet från 1 januari 2009. Vissa landsting har redan börjat ge det gratis, Stockholm bland annat. Det går att vaccinera även lite större barm som AM skrev. På www.prevenar.se hittade jag en del info inför att lilla tjejen skulle få. Verkar jättevettigt, både maken och jag var sk öronbarn och det går att minska risken för det tycker jag det är fantastiskt.

    Undrar också över Zozo?

    Håller extra hårda tummar för våra IVF:are och inseminationsplanerare. Jag tycker akupunkturen låter så vettig.

    Förresten, är det möjligt att få tänder när man knappt är fyra månader? Tjejen tuggar nu frenetiskt på händerna, leksaker, nappen och verkar lite orolig i kroppen. Jag försökte känna efter igår men känner inget riktigt men hon är nog öm för det blev protester. Growingpeople skrev 6-8 månader men i en tabell de hade stod det för någon tand 8 månader, +/- 4 månader. Är det någon som fått tänder så tidigt?

    Funderar på att köpa bitring så vi har det.

  • start september

    Vickan, jag känner så igen mig. Kanske har MF:et gjort att allt känns ännu knepigare, då kan det som Nenne (klok som en uggla) skrev inte vara fel att vänta lite. Ni är ju två om beslutet, fast om du mår dåligt så måste ju det väga tungt.

    Kram!

  • start september

    Jaha, det kan alltså vara tänder? Vi får väl se. Lustigt, jag som tittade på bitringarna förra veckan och tänkte att det är långt dit.

    Brukar ni ge era makar ngn liten present på bröllopsdagen förresten?

  • start september

    Tack AM - klyftigt! Detta är den andra, papperstemat alltså.

    Förra gången fick jag något men hade inget till honom. Pinsamt, men vi hade plussat precis innan och det var fokus på det.

    Nu tror jag inte sannolikheten är stor att man upplever sin 66:e bröllopsdag, tur är väl det för att ge bort något i uran vet jag inte...

  • start september

    Precis, himskans mycket könsroller här med eftersom jag får smycken i tid och otid och han är fruktansvärd att hitta på saker till vilket gör att det blir färre tillfällen. Varför har inte män smycken i samma utsträckning - då skulle ju detta vara enklare

    Claes Olsson får bli inköpsplatsen - snacka stereotypt.

  • start september

    Heej FruLlan!

    Jo, jag har fått både progesteron samt det som AM beskriver (barnalbyl) och det kanske var det den kombon som gjorde susen. Men läkarbesök låter som det första steget.

  • start september

    Här var det ont i halsen och lillan verkar drabbas också. Stackarn halvvaknade och gnydde ca en gång i timmen hela natten och fick sova som ett plåster tryckt mot mig. Ammning och napp om vartannt tröstade iallafall. Dumt nog fattade jag inte att hon kunde vara snorig förrän idag, så hon fick ingen alvedon inatt. Hon har ingen feber och är bara lite lite snorig (vilket har hänt förrut). Kan så små ha ont i halsen? Hon håller ju på med händerna i munnen sedan några dagar (bitringen har gjort succé) så kanske känns det läskigt där. Till natten blir det saltlösning och höjd huvudända (troligen även för mig om det är där hon ska sova).

    Ja, ja inget att göra. Men lite kymigt att vi ska flyga med henne om några dagar. Surfade och det verkade inte vara någon fara sålänge det inte är akut öroninflammation, men klart det hade varit bättre om hon inte var hängig.

  • start september

    Tack AM för tips om flytande alvedon, ska inhandlas. Kanske är det tänder ändå.

    Ja, vissa på FL är helt galna. Just sex-delen av forumet tror jag befolkas av delvis andra än i det övriga forumet och jag inbillar mig att det skrävlas en hel del, alltid är det någon som blir upprörd och ger sig in i debatten. Jag studerade detta fenomen rätt noga (utan att göra inlägg vill jag poängtera) när jag gick mina nästan två veckor över tiden och ovanstående är min slutsats men kanske är jag naiv...

Svar på tråden Ännu en tur med barnkarusellen