• helmina

    Göteborg med omnejd 2007 nr 5

    Så var det dags för ännu en tråd.
    Skriv på !!!

  • Svar på tråden Göteborg med omnejd 2007 nr 5
  • TezzAmore

    sommarbrud07: vi bor inte i Lundby, men sambons föräldrar gifte sig där. Därför blev det den kyrkan. Bor ni i Lundby? När jag ringde och bokade förra året så sa hon jag pratade med att vi kunde återkomma i början av året för att få reda på prästen. Sambon ringde i måndags och vi fick reda på vem vi ska ha. Så ring nu, så får du säkert reda på det också!

    När det gäller blommor. Har hört att i andra kyrkor kan man betala ca 400 kr och då smyckar de kyrkan åt en... jag får nog ringa och fråga hur det funkar i vår kyrka!

    Var ska ni ha mottagningen efterråt?

  • sommarbrud07

    TezzAmore

    hej hopp.. skall nog ringa och kolla ja med då! Borde ju vara samma som ni har skulle jag tro.

    Får kolla det där med blommorna med.. det kommer att vara minst 4 bröllop på rad den lördagen.. vore lite fel om de tog ut 400 av varje par, för del lär vara samma blommor som sitter hela dagen :)
    Vi bor inte långt från kyrkan..
    Skall ha festen i Lundby hembygdsförening.. ca 100 m från kyrkan.. känns skönt att ha det nära.
    Parkeringen utanför kyrkan e ju inte så stor, och paret innan kommer väl komma iväg ca 5-10 min innan våran vigsel..
    våra gästen kan parkera vid festen.
    Var skall ni vara?

  • TezzAmore

    sommarbrud07: Vår präst ska vidare till en vigsel vid Brämaregården vid 16.00. Så det är inte säkert att det blir samma präst! Det bästa är att ringa och fråga.

    Lite jobbigt det där med löpande-band-vigslar. Det känns lite opersonligt, typ Las Vegas! Precis när man har sagt ja så säger prästen "nästa paaaar!" Prästen sa att en vigsel tar ca. 35-40 minuter så, det kan ju bli så att gästerna till nästa vigsel får stå och vänta för att få komma in! Va jobbigt!

    Vi ska vara ute på Stora Holms Säteri. Hade hoppats på att kunna ordna skjuts till de flesta från kyrkan till festen. Så att de slipper ta bil. Fast inget är bestämmt. Nu med parkeringsbristen blir det ju ytterliggare en sak att tänka på!

    Kommer ni att ha catering?

  • mazarinen

    TezzAmore: Är det Pontus som skall viga er? Lyckliga er i så fall!

    Sommarbrud07: Var på ett bröllop för ganska precis 2 årsedan i Hembygdsgården jättetrevligt och fint.

    Fin kyrka också. Har vart i den flera ggr. Hade vi inte flyttat ut till öarna hade det blivit bröllop där.

    Trevlig helg!

  • Kärleksfeber

    Mazarinen: Vart bor du?? Är verkligen hur nyfiken som helst. Själv ska jag flytta ut till Donsö och sedan Styrsö.. någon av dom öarna kanske???

  • TezzAmore

    mazarinen: Nä, vi fick en präst som heter Alf. Sambons kusiner har haft honom och han skulle tydligen vara jättebra! Hoppas de har rätt!

  • MissPhoenix

    Idag var jag och provade kanske min blivande bröllopsklänning och jag kände mig som en strandad val. malplacerad och faktiskt ful och obekväm. Inte en trevlig känsla! Min vision jag haft sen jag var liten om bröllop och så som jag fkatiskt var stämmer inte riktigt överrens. Så för att rensa mina tankar och råda bot på kanske något kilo så blir det ett svettigt pass spinning imorgon. Kram så länge

  • sommarbrud07

    TezzAmore
    ringde idag.. och de var inte klart för oss, lämnade in önskemål ang präst. Skall vara klart efter sportlovet.

    Alf är bra har jag hört, han är kyrkoherde här och har mest antal vigslar, dop och beg. en äldre man!

    Ang att jag har egna önskemål är att jag är lite engagerad i kyrkan och tycker att fråga angående kvinnoprästmotståndare och andra saker spelar roll för mig vad prästen anser..

    ja lite det där med löpande band kan det ju kännas.. kan hoppas bara att det inte är någon efter oss.. hade varit skönt att kunna ta kort utanför kyrkan i lugn och ro :)

    vi skall ordna maten själva, med hjälp av familj och vänner, en del skall vi beställa.. då min syster jobbar inom ica och gör stora exotiska fat mm, kan beztälla det mesta av dem.

  • sommarbrud07

    mazarinen

    det e mysigt och nära.. lite "charmigt" kan man ju uttrycka det, eftersom huset e ganska gammalt och slitet.. men som sagt tycker det e charmigt.. vi skall inte ha något pompa och ståt partaj och gästerna har valfri klädsel :)

  • TezzAmore

    sommarbrud07: När jag ringde förra året och bokade dag, så frågade hon vilken präst vi ville ha. Jag svarade att vi helst ville ha Alf och då fick jag intrycket av att hon tänkte "jaha, en till som vill boka honom!" Nu förstår jag hennes svar, han är tydligen en populär präst! Hon svarade att jag fick vänta tills efter alla semesterlistor var satta, så jag trodde inte hon antecknade vårt önskemål, men det måste hon tydligen har gjort!

    Hoppas att ni får en präst sen som ni verkligen vill ha!

Svar på tråden Göteborg med omnejd 2007 nr 5