Champagnefrukost: Lyxa till livet med champagne

Bubbel och champagnefrukost ger en känsla av lyx. Här tipsar vi om vad en champagnefrukost kan innehålla!

Lyxa till det med bubbel till frukost

Dags för vardagslyx? Då är champagnefrukost något som ni borde prova! Goda tilltugg, tända ljus och ett glas med champagne på morgonen kan aldrig slå fel. Köp hem din favoritflaska med champagne och njut tillsammans med några av dessa tilltugg och godbitar! Självklart kan man byta ut champagne mot prosecco, cava eller alkoholfritt bubbel om man föredrar det.

Tilltugg till champagnefrukost

Istället för vanliga smörgåsar - gör snittar! Det känns omedelbart lite lyxigare och roligare att äta om man gör snittar att äta. Beroende på vad du/ni gillar så går det att variera snittar i oändlighet med massor av goda pålägg.

Laxsnittar

Vad du behöver:

  • Baguette
  • 150 g färskost (smaksatt eller naturell beroende på vad du gillar)
  • 150 g kallrökt lax
  • Gräslök
  • Olivolja

Så gör du laxsnittar till champagnefrukost

  1. Skär en baguette i tunna skivor
  2. Blanda färskost och kallrökt lax
  3. Fördela krämen på brödskivorna
  4. Garnera med en bit kallrökt lax
  5. Lägg på lite gräslök och ringla över olivolja

Champagne med frukt och croissanter

Köp hem olika frukter och skär de i fina former. Doppa några av frukterna i smält choklad och låt stelna i kylen, detta är ett fantastiskt tillbehör till champagnen. Croissanter är ett annat tilltugg som passar bra till en lite lyxigare frukost. Dessa kan serveras naturella eller med lite marmelad!

Servera omelett

En vällagad omelett är riktigt gott och trevligt att få äta till frukost. Piffa till omeletten med lite olika kryddor och ha gärna i till exempel tomat och spenat i omeletten för att den ska bli ännu godare. Här kan du passa på att ha i lite av varje!

Våfflor till champagnefrukost

En annan frukostfavorit måste ju vara våfflor. Grädda våfflor och toppa med färska bär och grädde! Eller varför inte testa våfflor med keso eller kvarg som topping?

Bäst champagne till champagnefrukost

Nu kommer vi till champagnen. Rekommenderar verkligen att gå in till systembolaget och få experthjälp där. Det finns en uppsjö av olika champagner som är fruktiga, torra, friska eller söta. Självklart så finns det även alkoholfria alternativ!

Mimosa passar perfekt till champagnefrukost

Vad du behöver:

  • Färskpressad apelsinjuice
  • Champagne

Så gör du Mimosa

Häll upp apelsinjuice i ett champagneglas och toppa med champagne! Avnjut direkt!

Mimosa
Powered by Labrador CMS