• MH2014

    Bröllop vintern 2013/2014

    Hej!
    Tänkte om vi skulle samlas här i en vintertråd. Väldigt många väljer ju sommaren till bröllop och det känns som om det finns lite skillnader med att planera på sommaren än på vintern (förutom väder då).
    Hoppas vi kan följas åt och inspirera varandra!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-23 09:20
    14/12-13 Fannypettersson

    21/12-13 DaltonMoore

    31/12-13 maddeK

    4/1-14 Des

    18/1-14 dinkaru

    25/1-14 PoS

    11/2-14 MH2014

    22/2-14 20140222

    ?/2-14 Eliin

    31/1-15 Nami

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-28 19:56
    1/2-2014 WinterWonderland

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-09-16 09:51
    Nu tar v och uppdaterar med dem som vill vara med :)

    11/12-13 Nettan69- Stockholm, vigsel på jobbet en onsdag(förskola), fika efter vigseln med kollegor, familj och vänner och därefter bröllopsmiddag med familj och de närmsta vännerna. Färgtema är ljusgrönt och ivory.

    21/12-13 izredam - Lekbergs kyrka i Mariestad. Middag med närmsta familjen på Cafe Mumma.

    4/1-14 Lindlund - Björkviks kyrka (Katrineholm), fika efter vigseln med familj och vänner i Sockenstugan och efter det bröllopsmiddag med efterföljande fest med familj och de närmaste vännerna. Färgtema är vinrött och svart.

    25/1 -14 PoS - Värmdö Kyrka med efterföljande middag och fest i Hemmesta Bygdegård. Färgtema blått, vitt, silver

    1/2-14 Eliin - Hunnebostrands kyrka med bröllopsmiddag och fest i Folketshus i färgerna vitt och silver

    11/2-14 MH2014 -Västerås, mingelvigsel en tisdag med avslappnad old hollywood/glamour/bohemisk touch

    22/2-14 Jenniien - Åkers kyrka med bröllopsmiddag och fest i Gammelgården på Tallnäs stiftgård

    22/2-14 bettansss- Linköping borgerlig vigsel med efterföljande middag. "Klassiskt och elegant" i färgerna svart, vitt och champagne

    22/2-14 Maddox- Halmstad, middag och fest på Tönnersjö bygdegård färgtema vitt,lila,silver

    29/12-14 Johanne - Jämtland

  • Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014
  • PoS

    Tack för era inputs!


    Johanne, för vegetarianer blir det röding och en mousse på lax. Vi lutade åt att göra fisk till huvudrätt först (eftersom röding är typ det godaste som finns) men det blir nog kött ändå. Bra input med mycket kött, det räcker nog med 2 delar kött och sen kanske något med grönsaker istället som man kan ha både på kött- och vegtallriken. Hm, får fundera på det!


    Ja, haha, cake popsen har jag nog snöat in på för att jag har en sån sjukt fin bild på cake pops i snöflingeformar. Men det verkar lite konstigt märker jag så får ta till mig det. Min första tanke var att ha någon typ av kringla som man lixom "hängde" på drinkpinne så man blir serverad både dryck och tilltugg. Kanske bättre att hålla kvar vid den idéen :-P

  • MH2014
    PoS skrev 2013-06-09 22:56:21 följande:

    Ja, haha, cake popsen har jag nog snöat in på för att jag har en sån sjukt fin bild på cake pops i snöflingeformar. Men det verkar lite konstigt märker jag så får ta till mig det. Min första tanke var att ha någon typ av kringla som man lixom "hängde" på drinkpinne så man blir serverad både dryck och tilltugg. Kanske bättre att hålla kvar vid den idéen :-P


    Lätt att snöa in sig på ideer Flört Har många sådana kvar, fast vi till 99% är färdig planerade...men har några små guldkorn som jag kanske vill ha in. För mig handlar det mest om dekorationer. Får ju inte göra alldeles för myckket i själva lokalen, men beroende på vädret, snö eller slask så vill vi ju ha mer eller mindre dekorationer.

    Vi kommer antagligen att ha ett litet glas med dip och grönsaksstänger som välkomstsnacksSolig 
    Ni skulle ju tex kunna ha nå tunnbrödschips? eller grisini och dip i glas (nå vi hade tänkt från början)
     
  • MH2014
    MH2014 skrev 2013-06-10 08:17:36 följande:
    Lätt att snöa in sig på ideer Flört Har många sådana kvar, fast vi till 99% är färdig planerade...men har några små guldkorn som jag kanske vill ha in. För mig handlar det mest om dekorationer. Får ju inte göra alldeles för myckket i själva lokalen, men beroende på vädret, snö eller slask så vill vi ju ha mer eller mindre dekorationer.

    Vi kommer antagligen att ha ett litet glas med dip och grönsaksstänger som välkomstsnacksSolig 
    Ni skulle ju tex kunna ha nå tunnbrödschips? eller grisini och dip i glas (nå vi hade tänkt från början)
    såg på fingerfood
  • MH2014

     


     


    FEST & BUFFÉ

     


    4 portioner


     


    Ingredienser


    2 Sarek tunnbröd


    1 msk rapsolja


    1 tsk färsk rosmarin, hackad


    ½ tsk havssalt


    ½ tsk svartpeppar, mortlad eller grovmalen


     


    Så här gör du


    Sätt ugnen på 225º. Skär brödet i ca 3 cm stora trianglar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och strö på kryddorna, rör om. Grädda ca 5 minuter tills de är gyllene.


     


    Servera med tacosalsa, gräddfilsdip eller guacamole.


    Det här tänkte jag på till er PoSSkål
  • MH2014
    MH2014 skrev 2013-06-10 08:27:36 följande:
    Det här tänkte jag på till er PoSSkål
    Tycker jag känns norrländskt :)
  • MH2014
    dinkaru skrev 2013-05-20 11:06:54 följande:

     


     


    Klänningen ser ut så här... ( www.jenjenhouse.com/se/Sheath-Klaenning-Halla...)



    Fick hjälp i samma butik att måtta, 150kr tog de för det!  Beställde för 1½ vecka sedan, så väntar nu med spänning!
    Passade även på att beställa en annan klänning jag ska ha som gäst på ett bröllop i sommar =)

     


     


     


    Jag blev också nyfiken på gästbokstavlan!


    Hur går det med klänningen?? :)
  • MH2014

    Hur går det för alla??
    Några av er är det ju "snart" dags för :) skulle vara kul att höra hur det går för er???

    Själva är det imorgon prick 8månader kvar!!!!!
    Vi går på sparlåga till jag har bestämt mig för klänning. Vi har samlat recept till vårt mingel, riktigt roligt att reka runt på :)

  • Eliin

    Vi har varit runt och kikat på olika lokaler i helgen.
    Vi kikade på 4 lokaler, en förkastade vi på direkten, det luktade lite konstigt och det var massa trappor och då min morfar sitter i rullstol så är det inget alternativ. Dessutom låg inte lokalen så tillgängligt till på vintern en brant backe ner som det satt en skylt i där det stod "Snöröjes ej".
    Den andra lokalen var jättefin och hade jag haft ett större bröllop hade jag valt den lokalen på direkten tror jag. Men med det antalet gäster som vi tänkt så kommer att bli massa tom yta och risken är stor att det kommer kännas öde.
    De andra två lokalerna kan vi inte bstämma oss emellan.
    Den ena är jag rädd också ska bli lite för stor, vi kommer ändå vara strax under 40 personer och skulle gärna vilja få till den intima/gemytliga känslan. Och den andra lokalen som vi funderar på är på gränsen till för liten.
    Men de är så olika i utformningen så det är svårt att säga vad som blir bäst.
    Den stora lokalen har det bästa köket/avlastningsmöjligheterna (vi kommer ha catering) men den mindra lokalen är lite mer uppdelad vilket gör att man kan ha baren för sig och dansgolvet lite mer avskilt än mitt emellan borden. Den mindre är dessutom en del billigare då min far har kontakter där.
    Svårt val det här!
    Så vi får se vart vi landar till slut Glad

Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014