• MH2014

    Bröllop vintern 2013/2014

    Hej!
    Tänkte om vi skulle samlas här i en vintertråd. Väldigt många väljer ju sommaren till bröllop och det känns som om det finns lite skillnader med att planera på sommaren än på vintern (förutom väder då).
    Hoppas vi kan följas åt och inspirera varandra!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-23 09:20
    14/12-13 Fannypettersson

    21/12-13 DaltonMoore

    31/12-13 maddeK

    4/1-14 Des

    18/1-14 dinkaru

    25/1-14 PoS

    11/2-14 MH2014

    22/2-14 20140222

    ?/2-14 Eliin

    31/1-15 Nami

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-28 19:56
    1/2-2014 WinterWonderland

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-09-16 09:51
    Nu tar v och uppdaterar med dem som vill vara med :)

    11/12-13 Nettan69- Stockholm, vigsel på jobbet en onsdag(förskola), fika efter vigseln med kollegor, familj och vänner och därefter bröllopsmiddag med familj och de närmsta vännerna. Färgtema är ljusgrönt och ivory.

    21/12-13 izredam - Lekbergs kyrka i Mariestad. Middag med närmsta familjen på Cafe Mumma.

    4/1-14 Lindlund - Björkviks kyrka (Katrineholm), fika efter vigseln med familj och vänner i Sockenstugan och efter det bröllopsmiddag med efterföljande fest med familj och de närmaste vännerna. Färgtema är vinrött och svart.

    25/1 -14 PoS - Värmdö Kyrka med efterföljande middag och fest i Hemmesta Bygdegård. Färgtema blått, vitt, silver

    1/2-14 Eliin - Hunnebostrands kyrka med bröllopsmiddag och fest i Folketshus i färgerna vitt och silver

    11/2-14 MH2014 -Västerås, mingelvigsel en tisdag med avslappnad old hollywood/glamour/bohemisk touch

    22/2-14 Jenniien - Åkers kyrka med bröllopsmiddag och fest i Gammelgården på Tallnäs stiftgård

    22/2-14 bettansss- Linköping borgerlig vigsel med efterföljande middag. "Klassiskt och elegant" i färgerna svart, vitt och champagne

    22/2-14 Maddox- Halmstad, middag och fest på Tönnersjö bygdegård färgtema vitt,lila,silver

    29/12-14 Johanne - Jämtland

  • Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014
  • MH2014

    Men vilka roliga, vad passande ;)
    vi får se om jag lyckas uppnå min illusion i slutändan!!

  • MH2014

    Det här med att ta en paus i bröllopssurfning går inte som jag planerade.... :D
    Det är ju såååå inspirerande och roligt att läsa om er alla och surfa inspiration,,mest klänningar nu faktiskt!!

    Hur går det för er andra??

  • dinkaru
    MH2014 skrev 2013-05-06 07:53:24 följande:
    Det här med att ta en paus i bröllopssurfning går inte som jag planerade.... :D
    Det är ju såååå inspirerande och roligt att läsa om er alla och surfa inspiration,,mest klänningar nu faktiskt!!

    Hur går det för er andra??
    Vet hur det är, så fort jag pendlar till/från jobbet sitter man där med apparna i högsta hugg!
    Och väl hemma sitter jag bara och klipper & klistrar på inbjudningskorten, har kommit en liten bit på g!

    Och imorgon åker vi & träffar designern & pratar om både klänningar & broschbuketter :D

    svorskan - Tack, ska kika in där :)
  • PoS

    Jag har kommit igång med mitt brosch-samlande äntligen, har varit lite stiltje på den fronten. Jag har ju tänkt ha ett bröllop som går i tidens anda (tydligen) med vintage, begagnat och ihopsamlade dekorationer. Det är inte bara en ekonomisk fråga (vilket är en klar fördel förstås haha) och inte heller av miljösynpunkt (som ju också är ett plus) utan helt enkelt för att det är såna vi är. Vi kommer att köpa nya saker också förstås (fast för tillfället kan jag inte komma på mer än kostym till maken) men i största möjliga mån kommer allting till bröllopet att vara second hand.
    Jag blev helsåld på broschbuketter när jag började hänga här på BT, hade inte ens tänkt på det innan men det är ju en sån rolig idé att jag bara måste göra det. Jag har dock haft ngn typ av bild i huvet att det ska matcha vårt färgtema men efter att ha sett en hel del buketter så inser jag att det gör inget om det är andra färger i också så nu har jag släppt lös mina demoner och går och fyndar broscher för 5 och 10 kr på olika secondhandbutiker Så himla kul.

    Eftersom vi bor rätt så trångt så är det ju inte helt enkelt att samla på sig en massa saker men min kära mor har ställt upp som förråd haha så allt ligger där. På fredag ska vi gå igenom allting som ska göras och då får hon (som är mer van att sy än jag) ge mig synpunkter på tidsramen och sånt. Det ska ju inte bara pysslas lixom, det ska ju även göras en massa annat fram till dagen B och kanske särskilt där på slutet.

    I övrigt har vi bilden klar över hur bordet kommer att se ut. Ska provduka hos mamma på fredag också, om vi hinner. Det kommer att bli blå dukar med spetslöpare, silverljusstakar och glasvaser med enstaka blommor/dekorationer. På bordet kommer även ätbara ting att finnas.
    Lokalen i sig är rätt trist och jag kommer att ta ner de förskräckliga gardinerna som hänger där. Min förhoppning är att hinna göra något typ av stolsöverdrag för stolarna är inte vackra och kommer att störa helheten av dukningen. Men det är i sista hand.

    För tillfället känns alltså de bitarna ganska klara. Jag har dessutom två klänningar, ett par skor och en underkjol klar. Kläder till mannen och barnen är kvar att köpa. Smycken är klara, jag vill köpa någon typ av bolero av spets.

    Maten diskuterar vi nu. Vi har eventuellt fixat servis så då kommer vi att köra 2 eller 3-rätters och efterföljande tårta. Jag är inte något stort fan av att ha efterrätt och sedan tårta så vi har en diskussion kring det. Vickning kommer vi att skippa eftersom vi har tårta efter middagen.
    När gästerna kommer ska de serveras varm dryck utanför lokalen, tillsammans med cake pops eller någon typ av kringla (beroende på vad kocken tycker). Där ska dekoreras med eldkorgar, facklor och marschaller.

    Vi kommer att ha en bar till självkostnadspris. Sprit är en het fråga här hemma för tillfället - ska vi servera starksprit eller inte?

    Jaaaaaaa. Det var väl allt (sorry för uppsatsen men rätt skönt att ställa upp en liten sammanställning såhär faktiskt). Jösses, känns som att jag kommit rätt långt trots allt FörvånadSkrattandeTungan ute

  • Johanne

    Jahapp! Första inlägget på BT!

    Jag och min blivande förlovade oss 4 april 2012 och har bestämt datum för vigsel den 29 december 2014 alldeles nu precis under fredagsmatlagningen!

    Länge kvar, men ojoj vad mitt huvud går på bröllopshögvarv ibland! Har antagligen inte riktigt förstått att jag faktiskt ska gifta mig! Woho!

  • MH2014

    Välkommen Johanne!!
    vi hade med tänkt det datumet i början av planering men blev så mycket krångel med middagen då de flesta restauranger/cateringfirmor är fullt upptagna med julmenyer och julmat... Så vi tänkte helt om, och faktiskt fick det till ännu bättre, för oss i våra ögon sett :)

  • MH2014

    dinkaru - hur gick det på mötet?? :) håller tummen för att det blev som du förväntat

  • MH2014

    PoS - känns som om ni har STENKOLL ju, toppen :)
    gillar med broschbuketter,,men just nu vet jag inte ens om jag kommer ha NÅGON bukett..??..

  • MH2014

    Va till en annan stad som jag läst hör på BT att dem har bättre priser än i de större städerna,,och genom dess hemsida såg jag att ett märke jag gärna ville prova skulle finnas där. Så begav mig dit - vilken besvikelse!!! Visst fanns det klänningar i hela butiken,,men inte i min storlek!! Fick prova fem stycken, va allt som fanns i tightare stuk, FEM STYCKEN! Och då ska jag tillägga att jag är en 38:a så väl ganska "normal" med lite bredare höfter. Och det där speciella märket, jo tjäna, 2st klänningar va det de hade inne,,,förstår inte riktigt det där att man får kalla sig återförsäljare men man har inga valalternativ till potentiella kunder????
    jaja...

    nästa dilemma: Hur tänker ni om fotograf??
    vi hade bestämt oss för "hobby fotografer" och enbart vigsel och mingel, ca 3-4timmar, pris på runt 5000:-... MEN, nu vet vi verken ut eller in!?
    vi ska ju vigas på kvällen, alltså kommer ju förutsättningarna för ljus och dyligt vara riktigt dåligt, bara värmeljus och brasan liksom,,så det är ju extremt svårt att få snygga foton! Är ju inte ens säkert att en proffsfotograf får till det bra utan stativ och lite ljushjälpmedel...Hur tusan ska vi lösa detta??
    Vet en grym fotograf som tar 9000:- för 3timmar,,men har inte hört mig för med honom OM han ens tycker det kan bli bra...
    ??????? :)

Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014